Egyszerúen nem jövök ki a gyerekemmel, más is van így?
1 éves koráig voltunk relative jóban, azóta évről-évre romlik a helyzet.
3-4 évesen már egyértelmű volt, hogy én nem bírok vele huzamosabb ideig együtt lenni. Most 9 lesz, és az agyamra megy. Teljesen más személyiség, nem törődik mások érzéseivel sem, leszarja, ha ideges vagyok rá, vagy kérek valamit. Van 2 másik gyerekem, velük minden rendben van, szerintem nem én rontottam el a nevelését, mindhárom gyereknek ugyanaz az apja is. De ő az őrületbe kerget, szinte napi szinten. Már ott tartok, hogy remegek az idegtől, annyira felidegesít.
Temperamentum különbség lehet a háttérben.
Részben nálunk is van, az én lányom is ilyen fajta, kis makacs, vegsőkig feszíti a húrt, önérvényesítő, extrovertált. 2,5 éves.
Szerencsére nekem ő "szerelem első látásra" baba, es tetszik is, hogy van benne tűz, de néha nagyon nehéz.
Párom nagy fia is hasonló, náluk úgy látszik családi vonás ez, és már nála is néha küszködtem, de látom is, hogy ennél a fajta gyereknél a türelem és a bizalom mennyire fontos.
Azon gondolkozz el, hogy Benned mi lehet a háttérben. Én pl egy kicsit túlnevelt jókislány voltam, és a munkahelyem is félkatonai szervezet, van megfelelési vágyam is.
Amikor a 2 éves a szemembe röhög, hogy nem, és közben nyújtogatja a nyelvét, rázza a fejét, lalázik, dobálózik, és élvezi, akkor én is néha leblokkolok, vagy csúnyákat gondolok.
Az ő típusuknál az kell, hogy szeressen és higgyen benned, és érezze, hogy hozzá is így állnak, mert akkor tud engedelmeskedni egyszerűen. Ha nekiállsz túlfegyelmezni, a végsőkig ellenáll és közben összetörik az amúgy totál érzékeny lelke.
Ezek a gyerekek amúgy nagyon jó anyagok, akik tényleg vihetik valamire a bátor, nyitott hozzáállásukkal, de ha félrecsúszik vmi, akkor olyanok lesznek mint a Tied most.
Talán családterápiát javasolnék, ott magával a kapcsolattal foglalkoznak, azt gyógyítják.
Kérdező, nem láttam, hogy voltatok pszichológusnál.
Tudod, más is lehet fáradt, nem csak te!
Én egész délelőtt a kórházban voltam az 5 éves gyerekemmel, kb ezredszerre!!
Tudod, máshol nem csupán annyi a probléma, hogy visszabeszél a gyerek..
Tudom, hogy hülyén hangzik, de örülj neki, hogy ez a legnagyobb bajod......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!