Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egyszerúen nem jövök ki a...

Egyszerúen nem jövök ki a gyerekemmel, más is van így?

Figyelt kérdés

1 éves koráig voltunk relative jóban, azóta évről-évre romlik a helyzet.

3-4 évesen már egyértelmű volt, hogy én nem bírok vele huzamosabb ideig együtt lenni. Most 9 lesz, és az agyamra megy. Teljesen más személyiség, nem törődik mások érzéseivel sem, leszarja, ha ideges vagyok rá, vagy kérek valamit. Van 2 másik gyerekem, velük minden rendben van, szerintem nem én rontottam el a nevelését, mindhárom gyereknek ugyanaz az apja is. De ő az őrületbe kerget, szinte napi szinten. Már ott tartok, hogy remegek az idegtől, annyira felidegesít.

2021. júl. 14. 13:59
1 2 3 4 5
 31/46 Derjaderja ***** válasza:
41%

Temperamentum különbség lehet a háttérben.

Részben nálunk is van, az én lányom is ilyen fajta, kis makacs, vegsőkig feszíti a húrt, önérvényesítő, extrovertált. 2,5 éves.

Szerencsére nekem ő "szerelem első látásra" baba, es tetszik is, hogy van benne tűz, de néha nagyon nehéz.

Párom nagy fia is hasonló, náluk úgy látszik családi vonás ez, és már nála is néha küszködtem, de látom is, hogy ennél a fajta gyereknél a türelem és a bizalom mennyire fontos.

Azon gondolkozz el, hogy Benned mi lehet a háttérben. Én pl egy kicsit túlnevelt jókislány voltam, és a munkahelyem is félkatonai szervezet, van megfelelési vágyam is.

Amikor a 2 éves a szemembe röhög, hogy nem, és közben nyújtogatja a nyelvét, rázza a fejét, lalázik, dobálózik, és élvezi, akkor én is néha leblokkolok, vagy csúnyákat gondolok.

Az ő típusuknál az kell, hogy szeressen és higgyen benned, és érezze, hogy hozzá is így állnak, mert akkor tud engedelmeskedni egyszerűen. Ha nekiállsz túlfegyelmezni, a végsőkig ellenáll és közben összetörik az amúgy totál érzékeny lelke.

Ezek a gyerekek amúgy nagyon jó anyagok, akik tényleg vihetik valamire a bátor, nyitott hozzáállásukkal, de ha félrecsúszik vmi, akkor olyanok lesznek mint a Tied most.

Talán családterápiát javasolnék, ott magával a kapcsolattal foglalkoznak, azt gyógyítják.

2021. júl. 14. 14:35
 32/46 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, nem láttam, hogy voltatok pszichológusnál.

Tudod, más is lehet fáradt, nem csak te!

Én egész délelőtt a kórházban voltam az 5 éves gyerekemmel, kb ezredszerre!!

Tudod, máshol nem csupán annyi a probléma, hogy visszabeszél a gyerek..

Tudom, hogy hülyén hangzik, de örülj neki, hogy ez a legnagyobb bajod......

2021. júl. 14. 14:38
 33/46 anonim ***** válasza:
75%
Én ugyan nem vagyok hasonló helyzetben, csak azt szeretném kérdezni, te magad is próbáltál pszichológussal beszélni? Vagy csak a gyerek volt? A férjed mit szól a kettôtök kapcsolatához? Szerinte miért nem jössz ki a gyerekkel? Egy harmadik személy néha jobban ráérez, mi lehet a probléma.
2021. júl. 14. 14:39
 34/46 anonim ***** válasza:
87%
Örökölt sors könyvet olvastad? Talán megtalálod benne a választ.
2021. júl. 14. 14:46
 35/46 anonim ***** válasza:
96%
A sógornőm van ugyanígy az elsőszülöttjével. Ott 4 gyerek van. Nagy elvárásokkal ment neki a gyerekvallalásnak, az első babánál tele volt illúziókkal, hogy ilyen meg olyan jó lesz, meg hogy az ő gyereke lesz a legokosabb... nem ez lett, sőt, ők ketten teljesen más világ. Ezt a gyereket is kellett pszichológushoz hordani, még autizmus gyanúja is felmerült. Destruktív volt, tört-zúzott, és rohadt idegesítően folyton kiabált meg mindenbe belebeszélt (amúgy még mindig). Pedig arról volt csak szó, hogy a gyerek bármit megtett volna az anyja figyelméért, de persze visszafelé sült el, az anyja csak egyre jobban ellene van. A második gyerek a mintapéldány, ő mindent jól csinál stb. Mostanra a helyzet javult de megoldódni soha nem fog.
2021. júl. 14. 14:53
 36/46 Derjaderja ***** válasza:
83%
34. Az nagyon jó könyv!
2021. júl. 14. 14:59
 37/46 anonim ***** válasza:
72%
Írtad, hogy ő a legnagyobb gyerek. Hány évesek és milyen neműek? Van esetleg féltestvérük? Picit hülyén hangozhat, de volt esetleg vetélésed előtte? Másnak is ilyen a természete a családban? Apukával mennyire jönnek ki/mennyit segít be?
2021. júl. 14. 15:05
 38/46 anonim ***** válasza:
77%
Nem passzol a személyiségetek. Plusz lehet, hogy neki eleve nehezebb a természete. Szerintem sem csak a nevelésben múlik. Én is sokban különbözöm a lányomtól, de nekem könnyebb, mert egyke, így jobban tudok rá összpontosítani. Sokszor nehéz keresztül vinni olyan dolgokat, amik fontosak, de ő ellenáll, pl gyakorlás, tanulás. A kamaszkorral még nehezebb lesz, nem elkeseriteni akarlak, de így lesz. Ami a legtöbbet segíthet, hogyha megpróbáksz beszélni vele a problémákról. Most lenne itt az ideje, mert 14 éves kora körül el fog ettől is zárkózni feltehetőleg. Az enyém pl tudja, hogy ha haragszom, kis dolgokért harangszom, nagy dolgot, pl egyest, intőt vagy bármi butaságot csinál elmondhatja, segítek, nem szidom le, megbeszéljük. Inkább olyasmiért haragszom, ha pl húzza az időt, sokszor kell szólni neki, kiönt vmit, pedig direkt mondtam, hogy ne nyúljon hozzá, stb. Ilyenkor zsörtölődöm, ezt tudja, de a fő dolog, a bizalom megvan.
2021. júl. 14. 18:28
 39/46 anonim ***** válasza:
54%
Nincs megnevelehetetlen gyerek. Valami valamikor torten veles es te rosszul kezelted es kezeled is azota. Lehet nem emlekszel. Mikor kisbaba volt, nem tortent valami rossz? Mondjuk amit azt gondolsz nem fog fel. Sokat isegeskedtel munka miatt vagy hogy nem aludt jol es igy te se? Es ezert voltal ideges? Nem volt nagyobb veszekedes elotte a proddal? Nem volt esetleg rokonok latogatoba, gyerekkel? Akar ok is okozhattak valami fajdalmat neki es nem vettetek eszre? Vagy nem le gurult az agyrol? Megijedt? Barmi? Nincs eszedbe? Nyugodtan el monhatod lehet meg talaljuk a baj forrasat?
2021. júl. 14. 19:39
 40/46 anonim ***** válasza:
30%
Ne a gyereket vidd szakemberhez, hanem te menj el! Nem nevelési tanácsért, hanem indulatkezelési tanácsokért. Főleg, ha már jártál vele, és azt mondták, amit.
2021. júl. 15. 21:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!