Velem és a gyerekemmel van baj vagy a körülöttem lévő emberekkel?
Szerintem marha unalmas lehet a gyereknek folyamatosan azt hallgatni, hogy ne ne ne ne...ezt ne csinald azt ne csinald...jo, hogy nem fogad szot.
Probald ugy: ha elrohansz elveszitelek, ha a szadbaveszed sebes lesz, ha homokkal dobalsz fajni fog a szeme, ha kupan vagod vetezni fog...ilyesmi.
Szerintem ez bevalik. Maskent mindig azt hallgatja, hogy ne csinaljon semmit, de fogalma sincs miert ne.
Nem gondolom, hogy baj van veletek vagy neveletlen a gyereked, csak kicsi meg es el kell magyarazni mit miert vagy miert nem csinalunk.
Mindenkinek más a módszere, és mindenkinek más a gyereke.
Nem túl empatikus anyukák lehetnek.
Fiam egy nagyon nyugodt természet, szófogadó jó fiú. A legjobb barátja egy igazi energiabomba (4 évesek). Vele mindig megy az anyukája játszóterezni, focizni, biciklizni, és még este is szobai trambulinon ugrál, úgy néz mesét. SZóval én tudom, milyen. Így nem ítélkezek.
Ráadásul az eszközök is mások. Van, aki pofoz, van, aki büntet, van, aki csak megkér. Nem az én dolgom mások nevelési módszereinek megítélése, ráadásul tudom, hogy más a gyerekek habitusa. Mindegyiknél más válik be.
De egy 2 évestől ne várja el senki, hogy tökéletesen szófogadóan viselkedik.
Nekem több gyerekem van és én mondom a gyerekek nagyon különbözőek. Ami egyiknél beválik a másiknál nem.
Nem vagyok híve a gyerekverésnek, inkább határozottsággal lehet hatni egy önfejű gyerekre. Nekem is van ilyen. Hiába szólok rá, nem fogad szót. Ekkor fogom magam, kiszedem a sárból, beteszem a babakocsiba, leszedem az asztalról stb. Valahogy tudtára kell adnom, hogy mi a helyes. Sajnos nagyon fárasztó. De nem elég CSAK SZÓLNI a gyereknek, muszáj megakadályozni a veszélyes vagy másokat zavaró tevékenységeit.
Egyébként a bunkó anyukákat el kell kerülni, de arra is gondolj, hogy te se szeretnéd, ha más gyereke a tiéd szemébe homokot szórna vagy a hintát a fejének lökné.
Szóval kitartás, sokat fog okosodni a kisfiad, de muszáj nagyon határozottan nevelni az ilyen típusú gyerekeket. És éreztesd vele, hogy nagyon szereted. Hidd el lesz javulás. Ő érik és a dackornak is vége lesz egyszer.
Nem csoda hogy kiakadnak, amikor a gyereked kupan vagja a masikat!
rettento utalatosak az ilyen gyerekek a jatszoteren, mindenki utalja oket.
Ha nem birod megregulazni akkor ne vidd emberek koze mert nem oda valo.
Nem buntetesrol hanem nevelesrol van szo, es az neked nem megy.
":másik játszótérre mennek,elmennek ha véletlenül ugyanott lennénk,elhivjak a gyereket máshova..."
Johogy. Senki sem akarja hogy egy ilyen kis vadallat kart tegyen a gyerekeben.
Nekem ebben az a fura csak, hogy mindenki mas igy viselkedik? Marmint hogy konkretan elviszik a gyerekuket ha ott agytok, stb....mert tudod van az a mondas, hogy ha az autopalyan mindenki szembejon veled, valoszinu Te vagy a rossz savban.
Nem lehet higy tenyleg kicsit elbagatellizalod a fiad viselkedeset? Sok anyuka van vele ugy, ah meg kicsi a gyerek, oh csak dackorszakos...
En csak furcsallom hogy mindenki igy velekedik "ok nelkul".. marmint a sok csunya anyuka mindig csak raszol a gyerekeikre es kinezi a Te teljesen normalisodat.
Azert ha masok elviszik a gyerekuket a tied kozelebol, akkor ott eleg komoly gondok lehetnek.
Mondjuk en azt nem ertem, hogy egy 2 eves hogy tud olyan szinten zavarni masokat, hogy el kelljen menni onnan. Mikor az enyem ket eves volt, en ugy jatszotereztem vele, hogy a sarkaban voltam minden masodpercben. Ahova szaladt, mentem en is. Nem a padon kell uldogelni. Igy esely sem lett volna ra, hogy valakit kupan vagjon. De a padon ulo anyukak gyerekei se vagtak kupan az enyemet mert meg tudtam akadalyozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!