Velem és a gyerekemmel van baj vagy a körülöttem lévő emberekkel?
Hu ez tenyleg nagy baromsag mar bocsanat....honnan fogja megtanulni hogy mi a kulonbseg a "trukkos" tiltas es a valodi tiltas kozott? Marmint ha tiltod a jatek elpakolast, o csakazertis elpakolja. Oke, de nincs ert bunti, hogy tiltott dolgot csinalt azaz NEM FOGADOTT SZOT. Egy szofogadatlan gyerekkel ez a "taktika" a legnagyobb botorsag amit elkovethetsz....
Masreszt ha majd azt mondod, "nehogy atszaladj az uton" nyilvan akkor is termeszetesnek veszi majd, hogy megtegye... huh, nem tudom ki volt az a dilettans aki ezt kitalalta de tuti nem pszichologus volt.
38-as válaszát találom itt a legjobbnak. Ehhez hozzátenném, hogy vannak dolgok, amiket én sem értek mindig a játszóteres közösségekben, és néha túlzónak tartom a gyermeken lógást a szülők részéről (kisebb vitákat hagyom, hogy ők intézzék egymás közt), de vannak dolgok, amiket határozottan nem szabad, és abból ha egy is előfordul, akkor megyünk onnan. Én nem tartom kötelezőnek, hogy mellettem jöjjön mindig azzal a feltétellel, hogy a járdán marad mindig, és ez mindig nagyszerűen működött, de az tény, hogy ha hiszti van, akkor a szobájába küldöm, és ott kitoporzékolhatja magát, s majd előjön, mikor lenyugodott, és elgondolkodott a dolgon, s utána beszélgetünk.
Ugyanakkor nálunk bevált az "elszámolok háromig" módszer is, de azért, mert az mindig egy-kettő-három, és nem kettő s fél, meg kettő és háromnegyed, és a három után jön a beígért büntetés.
Fel kell készülni pár kényelmetlenségre, mert senki nem örül, ha a játszótérre érkezés után tíz perccel szedelőzködnie kell, és menet haza, de be kell tartani, mert ha nem, akkor nem lesz eredmény. Igen, egy kétévessel lehet kicsit lazább az ember, de most kell a szabályokat felállítani, mert hatévesen már késő lesz. Ugyanakkor vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet teljesen érthetővé tenni egy kétéves számára a dolgokat, annak ellenére hallgatnia kell a szülőre. Van olyan például, amikor sietni kell, és lehet, hogy ő pont nem fogja fel, hogy miért, de attól még nincs idő fél órákig rimánkodni neki, hogy tegye ezt vagy azt. Meg kell tanulja, hogy vannak helyzetek, amikor tenni kell, és kész.
Ezeket jobb, ha most tanulja meg, mert ha nem, iszonyú sok gondja lesz a napközis, sulis beilleszkedéssel. Annak amúgy is van még millió másik árnyalata, legalább ilyen alapszinten ne legyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!