Velem és a gyerekemmel van baj vagy a körülöttem lévő emberekkel?
Nezd, olyan nincs, hogy korulotted mindenki hulye. Ha egyontetuen feltik a gyerekeiket vagy egyontetuen helytelenitik a nevelesi modszered, abban lehet van valami. Mas lenne ha csak 1-2 anyuka csinalna ezt, de azt nem hiszem hogy MINDEGYIK anyuka tulaggodo es MINDEGYIK gyerek kikozositi es bantja a tiedet.
Nalunk is van kisgyerek akire hiaba szolnak tizszer, tovabbr is a tobbiek fejere szorja a homokot. Anyuka probal raszolni es bocsanatot keretni a gyerekevel de par perc es a gyerek megint csinalja. Nem tulaggodas amikor ez zavar masokat, tenyleg pokoli idegesito.
"Ha történik vmi incidens akkor én határozottan megfogom,odamegyek.."
Miért, hol vagy??? Nem a gyerek mellett? Akkor meg tudnád ezeket akadályozni, és még a "baj" előtt elmondani, hogy ezt nem szabad.
Egyebkent az, ha valaki hazaviszi a jatszorol a gyereket ha az nem fogad szot, maximalisan jo megoldas! Meg kell tanitani nekik az ok-okozatot. A te gyereked lehet azert nem fogad szot (legalabbis tartosan) mert nem tudja mivel jar ha rosszat csinal. Az nem ok-okozati tanitas hogy "mondd Pistike, hogy bocsika!" Ebbol nem tanul meg sokmindent.
Olvasd el Joe Frost Szuperdada c. konyvet, pont nehezen kezelheto gyerekekre ad tippeket, a sorozatot is letoltheted.
Nem ertem a kerdes lenyeget, ha folyamatosan vedekezel....ok nelkul egy komplett kozosseg nem nez csunyan senkire!
Keress masik jatszoteret es figyeld meg, ott is ez van-e, bar meg mindig ugy gondolom, ha elviszik a gyereked kozelebol a sajatjaikat, az nem azert van, mert a tied leszaladhat a dombrol az oveke meg nem........
Elnézést, hogy apuka létemre szeretnék belekotyogni a gyermeknevelés rovatba.
De én úgy tapasztalom, egy gyereknek teljesen felesleges tiltani akármit.
Éppen most fedezi fel a világot. Ha a fejed tetejére állsz, akkor is ki fogja próbálni. Főleg ha tiltod. Az úgy izgalmasabb.
A tiltás helyett az ésszerű megengedés hatásosabb.
a) Ne lépj a tócsába!
b) Gyere, kerüljük ki a tócsát.
a) Ne szaladj ki az útra!
b) A járda végéig mehetsz egyedül, de a végénél meg kell várnod engem!
Szóval a lényeg, hogy ne arra utasítsd, hogy mit ne tegyen, hanem arra hogy mit tegyen, és azt hogyan csinálja. Ne tagadóba legyen a mondat, hanem állító módban.
Amúgy szándékosan gumicsizmát adok rá, amikor esik az eső. Egy gyerek számára nagy gyönyörűség, amikor beleléphet a tócsába. Még biztatom is, hogy:
- Most lépj bele a tócsába. Lassan menjünk, mert ha összecsapsz, te tisztítod ki a nadrágomat.
A többi gyerek meg irígykedve nézi az én gyerekemet, mert nekik az anyukájuk nem engedi meg a tócsába gázolást.
Ha tocsogni akar benne, még azt is lehet, csak akkor kissé eltávolodok, hogy a fröcskölés ne érjen :-)
Utolso teljesen igazad van de itt most nem errol van a fo temazas :) :)
Nem azert felti a gyerekeit egy jatszoternyi anyuka mert xy pocsolyaba mehet. Azt probaljuk pont kideriteni mi lehet az oka csak nem jutunk egyrol a kettore.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!