Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egyszerúen nem jövök ki a...

Egyszerúen nem jövök ki a gyerekemmel, más is van így?

Figyelt kérdés

1 éves koráig voltunk relative jóban, azóta évről-évre romlik a helyzet.

3-4 évesen már egyértelmű volt, hogy én nem bírok vele huzamosabb ideig együtt lenni. Most 9 lesz, és az agyamra megy. Teljesen más személyiség, nem törődik mások érzéseivel sem, leszarja, ha ideges vagyok rá, vagy kérek valamit. Van 2 másik gyerekem, velük minden rendben van, szerintem nem én rontottam el a nevelését, mindhárom gyereknek ugyanaz az apja is. De ő az őrületbe kerget, szinte napi szinten. Már ott tartok, hogy remegek az idegtől, annyira felidegesít.

2021. júl. 14. 13:59
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
78%
Én a 7 évessel vagyok így, nagyon ellenszenves tud lenni, egyre nehezebben viseli el a családban mindenki
2021. júl. 14. 14:02
 2/46 anonim ***** válasza:
52%
1 eves koraig... utana... ez komoly? Ennyi idosen azt semmtudja mi van.. itt nald van a baj
2021. júl. 14. 14:05
 3/46 A kérdező kommentje:
Igen, komoly. 1.5 éves volt, mikor hozzámvágott tárgyakat, 2 évesen földrevágta magát mindenhol, azóta is rohangál, tör-zúz, fegyelmezni nem tudtam. 5 évesen verekedni kezdett, arról sikerült leállítani suliig. Mióta iskolás, azóta flegma, lusta, semmit nem hajlandó megtenni, visszabeszél, sorolhatnám reggelig. Nyilván nálam is baj van, mert nem tudom kezelni, pont ezt mondom.
2021. júl. 14. 14:06
 4/46 A kérdező kommentje:
A 2 másikkal nincs problémám, nyilván náluk is voltak korszakok, amikor több türelem kellett, de mindig volt olyan is, amikor "megpihentünk". Vele nincs pihenő, reggeltől-estig, évek óta.
2021. júl. 14. 14:07
 5/46 anonim ***** válasza:
78%
Látja rajtad, hogy felhúz idegileg, és gyengének gondol emiatt. Te vagy a felnőtt, neked kellene szigorúnak lenni. Nem idegroncsnak, nem ordítónak, nem őrültnek, hanem szigorúbbnak. Tekintély nem ott kezdődik, hogy tépjük a saját hajunkat, azzal csak aláásod. A gyerek még teszteli a határait, és mi szülők azért vagyunk, hogy meghúzzuk nekik. Ők még a rossz cselekedeteiket nagyrészt kíváncsiságból követik el, nem gonoszságból, és előbb kellene megmagyarázni, mit tett rosszul, minthogy a következménye miatt ordibálunk, idegeskedünk. Ez a gyereked más típus, mint a másik kettő, ő önjáró. Neki nem a régi bevált trükkök kellenek, neki más program íródott. Meg kellene keresned, mi az, te ismered őt, és alkalmazd. Nem minden gyerek egyforma.
2021. júl. 14. 14:08
 6/46 A kérdező kommentje:
Szerintem 100 körül van a könyvek száma, amit elolvastam, kijegyzeteltem és teszteltem rajta. Ha működne, nem tartanék ott, hogy megőrülök. Te hogyan csinálod? Mondj konkrétumokat!
2021. júl. 14. 14:09
 7/46 anonim ***** válasza:
61%
"1.5 éves volt, mikor hozzámvágott tárgyakat, 2 évesen földrevágta magát mindenhol, azóta is rohangál, tör-zúz"- igen, ez a kor velejárója. De mint 5. válaszomban ismétlem, nem rosszból csinálja, csak kíváncsi. "Vajon anya mit reagál, ha most megütöm?" anya ideges. Tehát ez egy olyan reakció, amikor mókás az arcod a számára. Ő még annyi idősen nem fgoja fel, hogy te haragszol. Ő annyit fog fel, hogy vicces vagy. Neked ahelyett, hogy idegeskednél, le kellett volna fognod a kezét, mantrázni, hogy nem szabad, később pedig ha esze lesz, elmagyarázni, miért nem."ez fáj,", "eltört" stb. Igen, akár napi 599747656573-szer is. Ehhez türelem kell.
2021. júl. 14. 14:12
 8/46 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem nevelesi tanacsado es gyermek pszichologus kellene. Itt mar szakember kell.
2021. júl. 14. 14:14
 9/46 anonim ***** válasza:
20%
A második gyerekemet ki nem állhatja a család, mert a személyisége nagyon nem passzol hozzánk. Az elsővel nincs gond. A többivel sem, mert direkt úgy időzítettünk, hogy nehogy olyan csillagjegyű legyen, ami nem illik
2021. júl. 14. 14:14
 10/46 A kérdező kommentje:

Te tényleg azt hiszed, hogy nem ezt csináltam??? Hogy teljesen idióta vagyok?

El se tudod képzelni, hogy van olyan gyerek, akit ez nem érdekel és akinek ez egyszerűen _nem elég_??

2021. júl. 14. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!