Mostoha gyerek viselkedéséről mi a vélemény?
Így van. A te gyerekednek sem kötelessége szeretni a testvérét. Nem ők akartak egymás testvérei lenni, ti akartatok gyereket, nektek kötelességetek szeretni őket, a gyerekek csak kapták ezt és semmi beleszólásuk nem volt. Se a nagynak, se a kicsinek.
Az egyetlen ami elvárható, hogy tisztelettudó legyen és ne bántsa se testileg, se lelkileg.
Mind a 2 gyerektől max ennyi várható el.
Az nem irigykedés, hogy néha nem akar adni, az természetes! Ha rossznak állítod be ezt, a gyereked azt fogja megtanulni, hogy gonosznak lenni jó, pedig ez nem gonoszság, nem rossz dolog! Hanem az érzelmek elfogadása, tulajdontisztelet, tolerancia!! Ezt tanítsad a gyerekeknek!!
Így nem fogja rossznak látni a testvére viselkedését és megtanulja, hogy ő dönthet a dolgairól! Mivel minden gyerek alapvetően jó, fel fog benne ébredni az adni akarás, csak hagyjad, hogy magától érezze át a dolgot! Nem lesz mindig adakozó, de ez nem baj! Nem kell mindig a másikra gondolnia maga helyett! Senki sem gondol magára mindig a másik helyett, nem egèszséges!
Látom hiába írom le 500 féle képpen, nem tudlak meggyőzni, hogy a gyerekek érzései fontosak, nem erővel kell változtatni rajtuk, hanem felébreszteni bennük egy új érzést. Ha te nem így gondolod, ne így gondold, de ne csodálkozz, ha sokan kerülni fognak és helytelenítik majd azt, ahogy másokkal bánsz! Le fog esni x év után a gyerekednek is minden, ha lesz egy kis esze, én is tudom, hogy azért utáltak, mert engem folyton a legjobbnak állítottak be, és ebben a tudatban nőttem fel, és pontosan tudom, miért voltam féltékeny az öcsémre, aki mindenből durván többet/jobbat kapott nálam, és alig vonatkoztak rá szabályok.
Vissza fog ütni, ha nem érted az érzelmeket és a gyerekek viselkedését. Már most visszaüt, a nagyon és a férjeden látszik, a kicsi ilyen kis korban bàrmit csinálhatsz, szeretni fog, de ha nyílik az értelme, neki is leesnek dolgok.
Ébred a tudata, de majd arra, hogy te milyen vagy. Mindegy, neked itt hiába írtak többen is, nem jut el az agyadig, hogy mi is a gond.
Menthetetlen
Perste, a te kislányod cuki, meg nem irigy, meg osztozkodik. Juhu.
Milyen lenne ha apukának epp lenne egy harmadik családja egy harmadik kisbabával, mint ahogy a nagy bunkó és dacos nagylanynak épp ennyi idősen csapott be a villám. Amikor az új kisbaba majd 14, 15 éves korában a nyakan mászna meg mindenki el lenne tőle ájulva milyen cuki meg okos meg osztozkodós meg minden, akkor a te kislányod az akkori serdülőkori hormonaival vajon hogyan viselkedne? Nem tudjuk és valószínű nem is tudjuk meg, de egy 7 éves cukiságot ne hasonlitsunk egy csonka családban felnövő kamaszhoz, aki épp abban a korban van, amikor ott is minden sz.r, ahol amugy a legjobb dolga van.
Valóban lerí a kérdésből, hogy rühelled az egész helyzetet, de te álltál le és szültél egy olyan pasinak, akinek már volt családja előtted is.
Az a akamsz lány a párodhoz tartozik, ha tetszik, ha nem.
Ez a fagyis dolog meg vihar a biliben.
Ja és állandóan a sérelmeid hánytorgatod, ahogy már előbbre írtam.Előbb kellett volna jelezned mik az elvárások, nem 14 év után elkezdeni sorolni, hogy mikkel bántottak meg.Amúgy a gyereked apja miért nem vett valami kis ajándékot amit aztán a 15 éves odaadhat a 7 évesnek, mert az évek alatt lehetett volna így is, de nem tettétek, mert kényelmesebb azt mondani, hogy a volt feleség a bunkó(és nem védem ,mert tényleg van olyan ex hogy ott tesz keresztbe ahol csak lehet).Viszont borzasztó sok sérelmed van, rengeteg elfojtott indulat érződik a soraidon.Ezt magadnak köszönheted meg annak hogy nem álltál ki az elejétől önmagadért.Ezekért a dolgokért zömében nem a nagylány a felelős, mégis az ő szemére hánynád.
Én az elején sajnáltalak mikor neked este, de ahogy egyre több hozzászólásod lett, egyre inkább igazat kell adjak annak aki azt mondja te nem bírod elviselni ezt a szituációt.És bármennyire arról papolsz sokadik hozzászólásodban, hogy mert te nem irigységre meg egyebekre akarod nevelni a gyereked, de az előítéletes rosszindulatot már tanítod neki, pont azzal ahogy viselkedsz, ahogy tragédiát csinálsz a fagyiból és nyilván minden apró dologból amit ,,ellenetek" a gyereked ellen ,,elkövet" a nagyobb.Nem lehet jobb kapcsolatot kierőszakolni, főleg nem egy kamasznál, mikor az amúgy is mindenkit utál.Úgy meg főleg nem fogod jobbá tenni a kapcsolatukat, ha feszt puffogsz a nagyobbra, mert ahogy itt írod és ismétled magad, úgy biztos vagyok abban hogy passzív agresszív formában a család is tapasztalja ezt a sértettséget benned.
Amúgy az se normális hogy egy 7 éves pontozva értékeli kit mennyire szeret a családba.Soha nem pontoztunk!Persze mivel ezt a te gyereked csinálja ez rendben van.Nyilván bólogattál is rá, mert ha ő így érzi az érthető.Komolyan mondom a kezdeti megértésem elfoszlott ahogy újra és újra mindenkit meg akarsz győzni erőszakosan arról, hogy te ,ti mennyire hibátlanok vagytok és csak a volt feleség meg a nagylány a gonosz.
Az irigység, az utálat, meg a többi amivel vagdalózol, teljesen normális emberi érzelmek.
Ha el vannak folytva, később sokkal rosszabb formaban fognak kicsapódni.
Ha én kapok egy bármit valakitől, jogom van eldönteni, hogy megosutom mással vagy nem. Ez lehet fagyi, egy ruha, egy ipod, bármi.
Az alapján döntök, hogy ki kéri, hogyan kéri, illetve hogy a korábban kölcsön adott dolgaimat milyen állapotban kaptam vissza.
Nem kötelező megosztanom, ezt pedig fontos lenne a picinek is megtanítani, hogy lehet nemet mondani.
Akár amikor élet homokvarját építi es valakinek kell a lapátja, akár amikor egy fiú rámenősebb. Nem kötelessége mindig minden körülmények között magát hatterbe helyezni.
Ez nem minden esetben irigység vagy bunkó viselkedés.
Azon meg hogy a nagy nem adott a fagyijából, hát istenem... mióta nem tudsz túllepni rajta? Ha a munkatársad visz az irodába magának 2 db szendvicset, kötelessége neked adni az egyiket? De mondok jobbat, ha a kicsi kap egy bountit vagy twixet, mindig minden esetben az egyik szeletet oda adja valakinek? Neked, a tesójának, vagy aki epp a közelben van? Odaszalad hozzád, hogy anyaaaaa, én is akarok fagyit, nincs, az nem a tied, kész. Gondolom a játszótéren sem veszed el az egyik random gyerektől, mert a tiédnek kell. Nem jár neki minden, ezt is fontos lenne tudnia.
Én csak a kamasz lányt sajnálom, az anyja is lepasszolja amikor eszébe jut, nálatok is ez van, aztán csodáljátok, hogy utálja a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!