Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mostoha gyerek viselkedéséről...

Mostoha gyerek viselkedéséről mi a vélemény?

Figyelt kérdés
Adott egy 15 éves gyerek /lány/, aki a párom előző házasságából van, de annyira durván magának való, irígy hogy az már elviselhetetlen és másnak is szemet szúrt! A parom nem beszél vele hiába kérem én meg alig bírom visszafogni magam mikor nálunk van ezt csinálja, leginkább a fél testvérével aki még csak 7 éves és érzi h a 'tesója' milyen vele stb. Nagyon sok dolgot letudnék itt írni,h miket csinál leginkább anyagilag kihasználja a párom. Amikor kicsi volt sokszor vittem moziba, játszóba, vettem neki ruhákat stb, de megbántam, mert ahogy hozzá állnak/az anyjával/ a gyerekemhez az eléggé szomorú. Már nagyon érik bennem h leültetem és beszélgetek vele, bár nem az én feladatom lenne, de nem marad más választásom, mert amikor itt van, vágni lehet sokszor a feszültséget és latom ahogy a gyerekemmel is viselkedik. Azt gondolná az ember h 15 évesen lehetne több esze is. Van még más is aki hasonló cipőben jár?

2020. júl. 31. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 anonim ***** válasza:
83%
Kezeltesd magad. Egy elcseszett gyerekkorú kamaszgyerekre féltékenykedsz és mocskolódsz. Az apja nem ért veled egyet. Tudtad, hogy van gyereke, fogadd el, minél jobban kapálózól, annál jobban megszívod. A "mostoha" gyerek nem hülye, érzi.
2020. júl. 31. 20:55
 32/90 anonim ***** válasza:
77%

És ha lenne édestestvére, akkor azt elzavarnád máshová, amíg beteg?

Veled nagyon komoly bajok vannak!

2020. júl. 31. 20:59
 33/90 A kérdező kommentje:
Nyilván nem zavarnam el de ha 1 héttel később jön amikor mar nem beteg az miert baj,egyébként? Ez miért mocskolódás? Az miert van rendben h ameddig nem volt gyerekem addig minden jó volt, jó voltam felvigyázónak, meg bebiszitternek, de ahogy megszületett a kistesó egyből máshogy álltak a dolgokhoz. Ez rendben van? Szerintetek? Ők rontották el az egész viszonyt, az állandó féltékenykedéssel.Ők is elfogadhatnak mar a helyzetet 14 év utan! Érdekes felfogásotok van! Én fogadjam el más gyereket, de ők nem képesek rá. Nem velem van a gond!Nem nekem kell kezelés! Es ezen a véleményen nem csak én vagyok! Gondolom Ti mindent lenyelnétek, ebben az esetben és csöndben bólogatnátok mindenhez, biztos nektek is tetszene ha karacsonykor a Te gyereked nem kapna semmit v ha beteg gyereket vinnének hozzátok stb. A kérdésem az elején azokhoz irányult, akik voltak mar ilyen helyzetben, de biztos vagyok benne h Ti nem vagytok/voltatok ilyen helyzetben! Egyébként az én gyerekem se hülye érzi a masik gyerek viselkedésén h irígy és féltékeny!
2020. júl. 31. 21:17
 34/90 A kérdező kommentje:
Meg azt hozzá tenném h az én kislányom mindig megkínálja ha kap vmit és épp itt van, akkor ez fordítva is így kellene h legyen!!! Egyebként az apjának sem és másoknak sem tetszik a viselkedése!
2020. júl. 31. 21:30
 35/90 anonim ***** válasza:
71%

Ha nem tetszik a véleményünk, akkor nem kell ide írni.

Egyébként sem értem, hogy miért nem a férjeddel beszéled meg ezeket a dolgokat?

2020. júl. 31. 22:28
 36/90 A kérdező kommentje:
Valóban hiba volt ide kiírni, mert csupa olyan ember szól hozzá akinek gyereke sincs v éppen elvált sértett anyuka vagy sértett gyerek volt! És úgyis az új feleség meg az új gyerek a hibás, akkor is ha egyébként nem! A hozzászólók véleménye alapján a nagy tesó viselkedése elfogadott, ezek szerint én nevelem a gyerekemet rosszul, mert ő nem irígy és féltékeny, és megosztja a dolgait mással, pedig ő is viselkedhetne így! Gratulálok ehhez a felfogáshoz!
2020. júl. 31. 22:52
 37/90 anonim ***** válasza:
71%

Én pld megértem, hogy egy babás házba ha lehet ne menjen a beteg féltesó, ha már egyszer külön élnek.Normális esetben ezt amúgy a két szülő meg is tudja beszélni egymás között.Néhány ismerősömnél legalábbis ez egész jól tudott működni.Meg van olyan is ahol csak ,,bedobja" anyuka a gyereket elfelejtve szólni, hogy amúgy a gyerek beteg,lázas volt éjjel, hasmenése van és hány is.Aztán a fél hétvégét az ügyeleten tölthette vele az apja, mert anyuka gyógyszert se hagyott ott a gyerekkel.Szóval ja.Ilyen is van, aki szándékosan xarik a másik fejére, oldja meg ahogy akarja.

A többi..Páromnak is van gyereke az előző házasságából.Hozzánk se jöttek ha betegek voltak míg akkora nem lett a gyerekünk, cserébe viszont tényleg van olyan, hogy a volt felesége hét közepén felhív bennünket, hogy kellen 2 nap szabadidő mert meló miatt jobban jönne ki, akkor hozza őket párom.Szóval sok szempontból rugalmasak vagyunk mi is és a volt feleség is.

Karácsony.Azért kapott a nagylány ajándékot, mert az apja a férjed.A feleségének viszont nem kötelező a te gyerekedre gondolni, mert semmi köze hozzá.Persze megtehette volna ,hogy vesz egy jelképes kis ajándékot, de nyilván ennyire nem intelligens hogy ezt átlássa.Amúgy engem nem ültetnének le nagy karácsonyi banzájra a volt feleséggel egy helységben.Soha nem is merült fel, hogy nekünk bármilyen ünnepen együtt kellene ,,mulatnunk".Nagyon nonszensz.8 év alatt egyszer találkoztunk, a többiben a párommal értekezett.Az az egy is a városbeli véletlen összefutás volt.Semmi közöm hozzá.A gyerekek ha itt vannak akkor normálisan viselkedek velük.Nem hasonlítom őket az enyémhez.Reménykedem, hogy lesz valami kapcsolat köztük és a gyerekem között, de nem kötelezhetem őket arra, hogy szeressék.

A párodnak régen kellett volna szabályokat hoznia és tartania is őket.Ahogy neked is jelezned kellett volna a párod fele, hogy mit várhat el tőled a gyerekével kapcsolatban és mit nem.14 év után már szerintem hiába panaszkodsz ezért.Szereted a gyereked.A párod meg a ti és az előző kapcsolatából született gyerekét is szereti.Itt nincs jó megoldás.Lehet el is kapattátok a nagyot, jó pár hétvégi apuka túlkompenzál, már ha megengedheti.Nehéz ilyen kapcsolatokban kialakítani egyensúlyt és teljesen hajszálakon múlik néha minden.

Én azt gondolom legközelebb vennék valamit a kicsinek, aztán ha a nagy kérne belőle megmondanám nem vehet, mert ez a kicsié:D Biztos nem lesz jó véleménnyel rólad, főleg hogy kamaszként eleve mindenki xar neki, az is akit amúgy addig szeretett.Nehéz egy ilyen korú gyerek, akkor is ha a sajátod, hát ha még nem az.Valahogy emelkedj felül a sértettségen főleg mert te vagy a felnőtt, neked kell okosan viselkedni.Kérd meg párod hogy beszéljen vele, ha valóban ő is problémásnak látja a viselkedését és távolodj el annyira amennyire csak lehet a lánytól.Igenis foglalkozzon vele az apja, töltsön vele időt, beszéljen vele dolgokról.Nem kötelező neked tenned ezt.

2020. júl. 31. 23:09
 38/90 anonim ***** válasza:
75%

Miből gondolod, hogy nincs gyerekünk? Nekem például van és elvált anyuka sem vagyok.

De mivel csak a te verziódat ismerjük, így elég nehéz bármi okosat is mondani.

Mégis mit vártál? Hogy veled együtt szapuljuk majd a kiscsajt?

Azt meg senki nem írta, hogy a te gyereked a neveletlen. Nem tudom, hogy honnan veszel ilyeneket.

2020. júl. 31. 23:25
 39/90 A kérdező kommentje:
Azt gondolom, h nem lehet mindig a kamasz kor mögé bújni és mindent erre fogni! Sokszor viselkedik úgy ahogy nem lenne illendő. Nálunk jól szokta magat egyébként érezni, csak sokszor azt gondolja h megengedhet magának dolgokat és nekem most lett ebből elegem. Nálunk anyuka mielőtt hozza fel sem hív bennünket, egyszercsak nyílik az ajtó és itt van a nagylány. Volt többször arra példa h vasárnap este 9-kor hozta anélkül h szólt volna mert ment a pasiához ,TV-ni, de nem gond h mi már éppen lefekvéshez készültünk és a gyerekének meg másnap iskola, este 11h-kor rácsörgött a lány h mikor jön érte, de közölte h ő már otthon van és vigye haza az apja! Sztem ezek és a többi sem normális dolog, amit csinálnak! Kíváncsiságképpen írtam ki a kérdést azokhoz akik hasonló cipőben járnak és nem azért hogy bárki is szapulja a kiscsajt, ahogy Te fogalmaztál 39-es hozzászóló!
2020. aug. 1. 06:10
 40/90 anonim ***** válasza:
85%

A férjed miért nem beszél a volt feleségével arról, hogy mondjuk jelezzen előre? Mert nem az a baj, hogy viszi,hanem akkor úgy készültök és nem váratlan meglepetés ér benneteket.Az hogy a szülők kommunikációja eddig se terjed az nem a nagylány hibája.

Amúgy de.Gondolj bele hogy te is voltál kamasz mikor mindenkit utáltál,senki sem értett meg sokszor még te se magad.Az, hogy mennyit enged meg magának nálatok a ti viselkedésetekkel is összefügg,ha ti az elejétől következetesen szabályokat hoztok vele szemben is kicsit kevesebb lenne a baj.

2020. aug. 1. 10:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!