Mostoha gyerek viselkedéséről mi a vélemény?
És ha lenne édestestvére, akkor azt elzavarnád máshová, amíg beteg?
Veled nagyon komoly bajok vannak!
Ha nem tetszik a véleményünk, akkor nem kell ide írni.
Egyébként sem értem, hogy miért nem a férjeddel beszéled meg ezeket a dolgokat?
Én pld megértem, hogy egy babás házba ha lehet ne menjen a beteg féltesó, ha már egyszer külön élnek.Normális esetben ezt amúgy a két szülő meg is tudja beszélni egymás között.Néhány ismerősömnél legalábbis ez egész jól tudott működni.Meg van olyan is ahol csak ,,bedobja" anyuka a gyereket elfelejtve szólni, hogy amúgy a gyerek beteg,lázas volt éjjel, hasmenése van és hány is.Aztán a fél hétvégét az ügyeleten tölthette vele az apja, mert anyuka gyógyszert se hagyott ott a gyerekkel.Szóval ja.Ilyen is van, aki szándékosan xarik a másik fejére, oldja meg ahogy akarja.
A többi..Páromnak is van gyereke az előző házasságából.Hozzánk se jöttek ha betegek voltak míg akkora nem lett a gyerekünk, cserébe viszont tényleg van olyan, hogy a volt felesége hét közepén felhív bennünket, hogy kellen 2 nap szabadidő mert meló miatt jobban jönne ki, akkor hozza őket párom.Szóval sok szempontból rugalmasak vagyunk mi is és a volt feleség is.
Karácsony.Azért kapott a nagylány ajándékot, mert az apja a férjed.A feleségének viszont nem kötelező a te gyerekedre gondolni, mert semmi köze hozzá.Persze megtehette volna ,hogy vesz egy jelképes kis ajándékot, de nyilván ennyire nem intelligens hogy ezt átlássa.Amúgy engem nem ültetnének le nagy karácsonyi banzájra a volt feleséggel egy helységben.Soha nem is merült fel, hogy nekünk bármilyen ünnepen együtt kellene ,,mulatnunk".Nagyon nonszensz.8 év alatt egyszer találkoztunk, a többiben a párommal értekezett.Az az egy is a városbeli véletlen összefutás volt.Semmi közöm hozzá.A gyerekek ha itt vannak akkor normálisan viselkedek velük.Nem hasonlítom őket az enyémhez.Reménykedem, hogy lesz valami kapcsolat köztük és a gyerekem között, de nem kötelezhetem őket arra, hogy szeressék.
A párodnak régen kellett volna szabályokat hoznia és tartania is őket.Ahogy neked is jelezned kellett volna a párod fele, hogy mit várhat el tőled a gyerekével kapcsolatban és mit nem.14 év után már szerintem hiába panaszkodsz ezért.Szereted a gyereked.A párod meg a ti és az előző kapcsolatából született gyerekét is szereti.Itt nincs jó megoldás.Lehet el is kapattátok a nagyot, jó pár hétvégi apuka túlkompenzál, már ha megengedheti.Nehéz ilyen kapcsolatokban kialakítani egyensúlyt és teljesen hajszálakon múlik néha minden.
Én azt gondolom legközelebb vennék valamit a kicsinek, aztán ha a nagy kérne belőle megmondanám nem vehet, mert ez a kicsié:D Biztos nem lesz jó véleménnyel rólad, főleg hogy kamaszként eleve mindenki xar neki, az is akit amúgy addig szeretett.Nehéz egy ilyen korú gyerek, akkor is ha a sajátod, hát ha még nem az.Valahogy emelkedj felül a sértettségen főleg mert te vagy a felnőtt, neked kell okosan viselkedni.Kérd meg párod hogy beszéljen vele, ha valóban ő is problémásnak látja a viselkedését és távolodj el annyira amennyire csak lehet a lánytól.Igenis foglalkozzon vele az apja, töltsön vele időt, beszéljen vele dolgokról.Nem kötelező neked tenned ezt.
Miből gondolod, hogy nincs gyerekünk? Nekem például van és elvált anyuka sem vagyok.
De mivel csak a te verziódat ismerjük, így elég nehéz bármi okosat is mondani.
Mégis mit vártál? Hogy veled együtt szapuljuk majd a kiscsajt?
Azt meg senki nem írta, hogy a te gyereked a neveletlen. Nem tudom, hogy honnan veszel ilyeneket.
A férjed miért nem beszél a volt feleségével arról, hogy mondjuk jelezzen előre? Mert nem az a baj, hogy viszi,hanem akkor úgy készültök és nem váratlan meglepetés ér benneteket.Az hogy a szülők kommunikációja eddig se terjed az nem a nagylány hibája.
Amúgy de.Gondolj bele hogy te is voltál kamasz mikor mindenkit utáltál,senki sem értett meg sokszor még te se magad.Az, hogy mennyit enged meg magának nálatok a ti viselkedésetekkel is összefügg,ha ti az elejétől következetesen szabályokat hoztok vele szemben is kicsit kevesebb lenne a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!