Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mostoha gyerek viselkedéséről...

Mostoha gyerek viselkedéséről mi a vélemény?

Figyelt kérdés
Adott egy 15 éves gyerek /lány/, aki a párom előző házasságából van, de annyira durván magának való, irígy hogy az már elviselhetetlen és másnak is szemet szúrt! A parom nem beszél vele hiába kérem én meg alig bírom visszafogni magam mikor nálunk van ezt csinálja, leginkább a fél testvérével aki még csak 7 éves és érzi h a 'tesója' milyen vele stb. Nagyon sok dolgot letudnék itt írni,h miket csinál leginkább anyagilag kihasználja a párom. Amikor kicsi volt sokszor vittem moziba, játszóba, vettem neki ruhákat stb, de megbántam, mert ahogy hozzá állnak/az anyjával/ a gyerekemhez az eléggé szomorú. Már nagyon érik bennem h leültetem és beszélgetek vele, bár nem az én feladatom lenne, de nem marad más választásom, mert amikor itt van, vágni lehet sokszor a feszültséget és latom ahogy a gyerekemmel is viselkedik. Azt gondolná az ember h 15 évesen lehetne több esze is. Van még más is aki hasonló cipőben jár?

2020. júl. 31. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/90 anonim ***** válasza:
79%

És miért játszana vele? Nem egy korosztály, semmi közös nincs bennük

Vagy ingyen bébiszitter kéne?

2020. júl. 31. 16:24
 12/90 anonim ***** válasza:
52%

"Mesélj még, mert eddig 1:0 a lánynak.

Ő kapta a fagyit, az övé. Miért kellene megosztania?"

Ha nem akarja megosztani ne vigye magával. A fagyi nem romlik meg, otthon is meg tudta volna enni.

Én sem sütök egy nagy adag sütit, mikor látogatóba megyek, majd 2 pofára betömöm és közlöm, hogy ez csak az enyém.

Azért ez a bunkóság tetőfoka

2020. júl. 31. 16:25
 13/90 anonim ***** válasza:
70%

Az én gyerekeim testvérek, egy korosztály és mindkettőnek én vagyok az anyja. Plusz egyikre se vagyok féltékeny és örülök, ha törődik velük az apjuk.

De ugyanilyen megkeseredett második felesége volt az apámnak. Már csak volt, mert ezt nem viseli el egy normális apa.

2020. júl. 31. 16:28
 14/90 anonim ***** válasza:
65%
Én is úgy gondolom,hogy ő kapta a fagyit, nem kötelező megosztania azt, amit konkrétan ő kap. Nekem két gyerekem van, kis korkülönbséggel, és fordult már elő olyan, hogy az egyik kapott valamit valakitől, amit nem szeretett volna megosztani a másikkal. Szépen elmagyaráztam a másiknak, hogy azt a tesó kapta, és te se mindig szeretnéd megosztani azt, ami a tiéd, ezért nem szabad a másikra haragudni. A kezdetektől így neveltü őket, mind a kettőnek vannak saját holmijaik, amit nem kell odaadni a másiknak, ha éppen nem szeretnék. Eddig működik, nem valami féltékeny típusok, és azt is felfogták már elég korán, hogy ha valaki kap fagyit, akkor azt nem kötelező megosztania másokkal, nem hisztiztek ilyenek miatt. Valamiért úgy érzem, hogy nem annyira vagy oda a nagylányért, és csak keresed miből lehet drámát csinálni. Persze lehet, hogy egyáltalán nem jó a megérzésem. Miket csinált még, ami miatt azt érzed, amit?
2020. júl. 31. 16:38
 15/90 A kérdező kommentje:
Engem viszont úgy neveltek, ha kapok valamit azt osszam meg a testvéremmel! Nem úgy h bújjak el és faljak fel mindent. Tehát ha mondjuk én pl: elmegyek a boltba és vesszek vmi finomat, mondjuk tortát és hazaviszem, és odaadom a lányomnak és adok a férjemnek is, de őt nem kínálják meg belőle, csak nézi ahogy eszik, hiszen nem ő kapta. Akkor ez lenne a helyes viselkedés?? Én, mert ezt a helyzetet egyáltalán nem tartom helyesnek, ezért lennék megkeseredett feleség és az apját a gyerek ellen hangoló? Hát érdekes egy világ ez. Hozzá teszem h nem csak nekem tűnt fel a viselkedése az irígysége és féltékenysége!!
2020. júl. 31. 17:10
 16/90 anonim ***** válasza:
63%
Akkor a férjed szarul neveli a gyerekét.
2020. júl. 31. 17:19
 17/90 A kérdező kommentje:
Az anyjával él egyébként, nálunk szünetekben van és kéthetente jön vagy amikor épp erre jár.
2020. júl. 31. 17:22
 18/90 anonim ***** válasza:
63%
ti nem vagytok normálisak, ha ez szerintetek rendben van.
2020. júl. 31. 17:38
 19/90 A kérdező kommentje:
Tudnék ettől még keményebb sztorit is írni, hogy mi mindent csinált de az ettől sokkal elkeserítőbb volt.
2020. júl. 31. 17:57
 20/90 anonim ***** válasza:
69%

A gyerek oda viszi a saját cuccait, ahova akarja!

Nem akart adni, istenem, néha lehet ilyen! Nem hiszem, hogy minden nap 15 ilyen alkalom van, biztosan megosztja az idejét, kedvességét stb..

Van olyan étel nálatok, amit szeret? Vagy csak a kicsire főztök? Lehet a kedvence volt, ritka drága haagendazs vagy hogy írják, amihez évente egyszer jut hozzá! Vagy nem vesztek valami okból fagyit, édességet, miért nem szokott lenni a hűtőben?

Szerintem vannak kivételes alkalmak, amikor nem muszáj osztozni(ritka drága fagyi szülinapi ajándéknak). Én pl kaptam belgiumból pisztáciás nugátot istenem, bevittem és egyből betömtem a rúddal, pedig anya vagyok és gyerekem van. Mások nem értékelték volna és életemben másodszor jutottam hozzá, nem a bolti vacak, hanem valódi kézműves.

Egyik szerettem sem kínáltam meg, de az esetek 95%ában osztozok. Úgy éreztem megérdemlem, hogy most az egyszer ne tegyem, nincs lelkiismeretfurdalásom. Nagyon jótékonykodó és osztozkodó, ajándékozó vagyok, de nem kötelességből teszem, hanem jó érzèsből. Most meg jó érzés volt pár perc alatt betömni a nugátot.

Most is nyáladzom, ahogy eszembe jut.

Szóval szerintem üljön le az apja vele, dumálják meg, mit érez, nem kötelessége osztozni mindenen.

Egyébként velem is az van, hogy nyilván a gyerekem kapja mindig mindenből! a legjobb részeket, anyák vagytok, gondolom értitek, övé a szebb tükörtojás, a puhább kenyér, az első tányér bármi stb, az ő kedvenceit főzöm halomra, minden róla szól, ami szuper, de úgy éreztem megérdemlem, hogy a kedvenc ritka méregdrága nugátot megegyem teljesen egyedül.

Az a gyerek is megérdemelte! Ha lazítanátok, mert ott két gyerek van, egyenrangúak, pl nem mindig a kicsi kap először vagy nem tudom, biztos van ilyen nálatok, akkor lehet nem érezne így.

Van, hogy csak ő szokott kapni dolgokat?

Idősebb tesó voltam, utáltam, hogy nekem minden játékon osztoznom kellett, a kistesóm is kapott saját cuccokat, de az engem nem érdekelt, így sosem akartam vele osztozni pl a fegyverein, de miatta osztoznom kellett a könyveimen mondjuk, mert èrdekelte.

Nagyon oda kell figyelni, hogy ki legyenek egyensúlyozva ezek a dolgok, de egyébként ez olyan szinten apróság, hogy terézanya jelleme is lehet a 15 évesnek ettől függetlenül.

Egyszer nem osztozott a fagyiján, űzzük ki belőle az ördögöt!

2020. júl. 31. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!