Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mostoha gyerek viselkedéséről...

Mostoha gyerek viselkedéséről mi a vélemény?

Figyelt kérdés
Adott egy 15 éves gyerek /lány/, aki a párom előző házasságából van, de annyira durván magának való, irígy hogy az már elviselhetetlen és másnak is szemet szúrt! A parom nem beszél vele hiába kérem én meg alig bírom visszafogni magam mikor nálunk van ezt csinálja, leginkább a fél testvérével aki még csak 7 éves és érzi h a 'tesója' milyen vele stb. Nagyon sok dolgot letudnék itt írni,h miket csinál leginkább anyagilag kihasználja a párom. Amikor kicsi volt sokszor vittem moziba, játszóba, vettem neki ruhákat stb, de megbántam, mert ahogy hozzá állnak/az anyjával/ a gyerekemhez az eléggé szomorú. Már nagyon érik bennem h leültetem és beszélgetek vele, bár nem az én feladatom lenne, de nem marad más választásom, mert amikor itt van, vágni lehet sokszor a feszültséget és latom ahogy a gyerekemmel is viselkedik. Azt gondolná az ember h 15 évesen lehetne több esze is. Van még más is aki hasonló cipőben jár?

2020. júl. 31. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
82%
Egy 7 éves gyerek már felfoghatná, hogy nem körülötte forog a világ. Amúgy meg nem bírsz venni neki egy gombóc fagyit?
2020. aug. 1. 16:34
 52/90 A kérdező kommentje:
De az viszont jó neveles ha a másik így viselkedik! Nehogy már a 7 évessel legyen a gond mert a nagyobbik pofátlanul viselkedik vele. És a kicsi megérti mert abba hagyta, de akkor a tizenöt éves se írigykedjen és féltékenykedjen! Ezek szerint ez fordítva is OK.Ez nem egyszer fordult elő már! Engem arra neveltek h osszam meg a dolgokat a testvéremmel, mert ez a csak enyém hozzáállás az én értékrendembe nem fér bele!
2020. aug. 1. 17:10
 53/90 A kérdező kommentje:

Egy 7 éves gyerek már felfoghatná, hogy nem körülötte forog a világ. Amúgy meg nem bírsz venni neki egy gombóc fagyit? -

Egy 15 éves gyerek is felfoghatná, h nem körülötte forog a világ! Én is mondhatom ugyanezt! Pontosan tudja az a 7 éves gyerek, nehogy mar még az ő sara legyen az, ha a masik előtte eszik és nem ad neki! Meg akkor is, ha ő kapta!Akkor hagyja otthon és ott egye meg! Azert ha ez fordítva történt volna és az én gyerekem mondja neki h ez az enyém és előtte megeszik egy csomó finomságot, megnéztem volna h mennyire értette volna meg a helyzetet, de ahogy ismerem sehogysem! Egyébként kézen fogtam a gyerekemet és vettem neki jégkrémet! Ennyi!

2020. aug. 1. 17:43
 54/90 anonim ***** válasza:
24%
50, és ha Józsika mindig elveszi a te gyereked játékát de ő nem adja a sajátját, akkor is legyen megértő a gyerek? hogy ne ugyan azt a példát hozzam, hogy ha pl. Józsika a féltestvér...
2020. aug. 1. 23:31
 55/90 anonim ***** válasza:
90%

Nem veheti el kérdezés nélkül, szólok az anyjának, illetve megmondom, hogy nem szabad, amíg a gyerekem nem engedi, de várjon szépen türelmesen, gyerekemnek nagy szíve van, hamarosan szívesen kölcsön fogja adni, ha kijátszotta magát vele.(közben érzékenyítem a gyerekem, mit érez Józsika, ha nem kaphatja meg a játékot, hogy az osztozás ne kényszer legyen, hanem magától jövő érzés, mert az osztozás így megy, csak így nyújt kellemes érzést! Amikor meg Józsikának felfelé görbül a szája, mutatom a gyerekemnek, hogy látod milyen jó érzést keltettél Józsikában? Miattad boldog, a te döntésedtől!)

Közös dolgot nem szabad kisajátítani, más tulajdonát nem szabad elvenni, de ez a fagyi nem közös volt!

Kétlem, hogy a 15 éves folyamatosan rájárna a 7 éved jàtékaira, de nyugodtan mondjátok, ha így van, ebben az esetben a helyszínen te lépsz közbe, és egyből szólsz az anyjának/apjának!

Azt fogja tanulni a gyereked, hogy nem muszáj osztozni! Mert rohadtul nem muszáj a világban! Ha azt tanítod, hogy muszáj, mert az a te értékrended, nagyot fog koppanni, folyamatosan kihasználják majd ő pedig azt fogja hinni, hogy ez rendben van, körülötte meg sok szemét ember van, holott ez nem igaz! Felnőtt világban is akkor osztozunk, ha az osztozás miatti kellemes érzést többre értékeljük, mint az adott holmit. A legtöbben nem osztogatjuk a pénzünket(pláne nem arányosan) mindenkinek, ruháinkkal, tisztálkodószereinkkel, nem közösködünk és egyáltalán nem elvárás senki felé, hogy kölcsönadja a kedvenc pulcsiját, vagy a munkahelyén megossza a nagyija házi rakottkrumpliját. Pláne nem olyanokkal, akiket nem is kedvel(a leírtak alapján nem túl jó a kapcsolat a gyerekek közt)

Remélem te így teszel, ha már elvárod!

Ebben az esetben adj màr kérlek egy kis pénzt és egy zöld színű pulcsit, meg egy kis házi lasagnènak és kólás tiktaknak is örülnék!

2020. aug. 2. 07:54
 56/90 A kérdező kommentje:
Azért, mert a testvéremmel jószívű voltam és mondjuk kaptam vkitől 2 db rágót és az egyiket odaadtam neki attól még nem lettem olyan ember, akit kihasználnak az miatt, mert nem voltam magamnak való irígy kutya. Sőt így megmaradt a jó viszony a tesómmal, de ha állandóan, azt mutattam volna felé h féltékeny vagyok és nem mellesleg irígy, akkor vszínű h nem lenne jó kapcsolatunk! Ami most is mar a két gyerek között mutatkozik! És hangsúlyozom nem a 7 éves viselkedik így. De itt mindeni azért szólt be h én miért csesztetem ezt a szerencsétlen gyereket. Nyílván ha nem így viselkedne senki nem csesztetné, főleg h nem az első, második és 3 eset volt, konkrétan sokszor érezteti a kicsivel h nem úgy szereti ahogy kellene, mert féltékeny rá. Pedig a kicsi mindig kedves vele és keresi a társaságát, de ha így viselkedik lehet nem sokáig. Biztosan jobban fogja érezni magat a nagyobb attól ha rossz viszony lesz köztük! Ha úgy írtam volna ki a kérdést h féltestvérek és nem írtam volna ki h én vagyok a mostoha, akkor is én lennék vajon az aki borzasztóan viselkedek?! Meg gondolom sok helyen elfogadott, hogy nem köszönti fel a testvérét szüli-névnapján és karácsonykor is biztos, akik itt szidtak annyit se mondanak a testvérüknek h Boldog Karácsonyt! Nem gondolnam h ezeket ha szóváteszi az ember, akkor borzasztó, érzelmileg 0 ember, mert itt többen, ezt írtátok! A 15 évesnek pedig ezeket a dolgokat igenis el kell mondani, mert egyébként azt gondolja h ez a helyes!
2020. aug. 2. 09:43
 57/90 anonim ***** válasza:
86%

Nem érted meg, hogy nem érzi a testvérének?

Mert valójában nem is testvérként élnek? 2 hetente ott van, az semmi. Azt csodálom, hogy egyáltalán még jár oda.

2020. aug. 2. 10:00
 58/90 anonim ***** válasza:
87%

Szóval tudod, hogy nem szereti, mégis erőlteted?? Tudod, hogy féltékeny? Nem a gyerek miatt van minden baja(ami a te bajod is), hanem miattad/miattatok!

Bánjatok egyformán a gyerekekkel!

Igen, más, ha a tesója, mert ott naponta együtt élnek! Az rengeteget hozzárak, de én pont az a válaszoló vagyok, aki tesóknál sem köti ki, hogy szeressék egymást, ilyet nem lehet! Nem muszáj szeretnie, sőt, engem, az anyját sem muszáj szeretnie! Azért szeret, mert én képes vagyok felébreszteni benne az érzést, ami magától támad benne, az érzés nem elvárás, így azt a sajátjának érzi! illetve a macskánkat is ezért szereti, pedig karmolássza elég gyakran a gyerekem, aki ilyenkor tombol, de MEGÉRTÉSSEL lehet kezelni, taktikákat, igazságos viselkedést, szép példàt mutatva a gyerek meg fogja kedvelni a másikat! Ha meg nem, hàt istenem, nincs baj, nem várhatod el senkitől, hogy valakit parancsszóra szeressen, hiszen erre senki sem képes.

Jöjjenek ki egymással, mint a suliban idegenekkel muszáj, tűrje meg és ne bántsa! Gondolom nem veri, nem alázza meg! Ez bőven elég egy testvéri kapcsolatban is, de akár szülő gyerek kapcsolatban is.

2020. aug. 2. 10:10
 59/90 anonim ***** válasza:
100%
Nézd,mi múltkor kaptunk össze öcsémmel felnőttként hát nem köszöntött fel névnapom.Ettől meg a testvérem és szeretem is.De mi együtt nőttünk fel.Minden egyes nap együtt mentünk oviba, iskolába stb..stb.Azt azért te se varhatod el hogy feltestverek akik 2 hetente látják egymást total úgy szeressék egymást mintha edestestverek volnának.Kozos az apjuk,de ettől még nagy köztük a korkülönbség, plusz ha így puffogsz minden mint ezen a fagyis történeten akkor nem is csoda ha utálják egymást vagy legalábbis fogják mert ezzel a durrogassal csak azt éred el.
2020. aug. 2. 10:20
 60/90 A kérdező kommentje:
Először is nemcsak kéthetente jön! Sokszor hétköznap is és akkor is amikor nincs apás hétvége! Ha mi annyira rosszul bánnánk vele sztem nem járna annyit ide! Tehat ti azt mondjátok, ha mar féltestvérek ne is szeressék egymást és h ez nem elvárható? És helyes viselkedés az állandó féltékenykedés és ehhez mindenkinek jópofat kellene vágni és helyeselni? Akkor én a gyerekemnek azt mondjam, h nem baj ha nem szereted, ne is adjal neki semmiből, meg irígykedhetsz nyugodtan, mert úgyiscsak a féltestvéred és nem muszály őt szeretni? Rendben. Akkor így lesz akkor én látom máshogy a dolgokat!
2020. aug. 2. 10:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!