Mostoha gyerek viselkedéséről mi a vélemény?
Egy 7 éves gyerek már felfoghatná, hogy nem körülötte forog a világ. Amúgy meg nem bírsz venni neki egy gombóc fagyit? -
Egy 15 éves gyerek is felfoghatná, h nem körülötte forog a világ! Én is mondhatom ugyanezt! Pontosan tudja az a 7 éves gyerek, nehogy mar még az ő sara legyen az, ha a masik előtte eszik és nem ad neki! Meg akkor is, ha ő kapta!Akkor hagyja otthon és ott egye meg! Azert ha ez fordítva történt volna és az én gyerekem mondja neki h ez az enyém és előtte megeszik egy csomó finomságot, megnéztem volna h mennyire értette volna meg a helyzetet, de ahogy ismerem sehogysem! Egyébként kézen fogtam a gyerekemet és vettem neki jégkrémet! Ennyi!
Nem veheti el kérdezés nélkül, szólok az anyjának, illetve megmondom, hogy nem szabad, amíg a gyerekem nem engedi, de várjon szépen türelmesen, gyerekemnek nagy szíve van, hamarosan szívesen kölcsön fogja adni, ha kijátszotta magát vele.(közben érzékenyítem a gyerekem, mit érez Józsika, ha nem kaphatja meg a játékot, hogy az osztozás ne kényszer legyen, hanem magától jövő érzés, mert az osztozás így megy, csak így nyújt kellemes érzést! Amikor meg Józsikának felfelé görbül a szája, mutatom a gyerekemnek, hogy látod milyen jó érzést keltettél Józsikában? Miattad boldog, a te döntésedtől!)
Közös dolgot nem szabad kisajátítani, más tulajdonát nem szabad elvenni, de ez a fagyi nem közös volt!
Kétlem, hogy a 15 éves folyamatosan rájárna a 7 éved jàtékaira, de nyugodtan mondjátok, ha így van, ebben az esetben a helyszínen te lépsz közbe, és egyből szólsz az anyjának/apjának!
Azt fogja tanulni a gyereked, hogy nem muszáj osztozni! Mert rohadtul nem muszáj a világban! Ha azt tanítod, hogy muszáj, mert az a te értékrended, nagyot fog koppanni, folyamatosan kihasználják majd ő pedig azt fogja hinni, hogy ez rendben van, körülötte meg sok szemét ember van, holott ez nem igaz! Felnőtt világban is akkor osztozunk, ha az osztozás miatti kellemes érzést többre értékeljük, mint az adott holmit. A legtöbben nem osztogatjuk a pénzünket(pláne nem arányosan) mindenkinek, ruháinkkal, tisztálkodószereinkkel, nem közösködünk és egyáltalán nem elvárás senki felé, hogy kölcsönadja a kedvenc pulcsiját, vagy a munkahelyén megossza a nagyija házi rakottkrumpliját. Pláne nem olyanokkal, akiket nem is kedvel(a leírtak alapján nem túl jó a kapcsolat a gyerekek közt)
Remélem te így teszel, ha már elvárod!
Ebben az esetben adj màr kérlek egy kis pénzt és egy zöld színű pulcsit, meg egy kis házi lasagnènak és kólás tiktaknak is örülnék!
Nem érted meg, hogy nem érzi a testvérének?
Mert valójában nem is testvérként élnek? 2 hetente ott van, az semmi. Azt csodálom, hogy egyáltalán még jár oda.
Szóval tudod, hogy nem szereti, mégis erőlteted?? Tudod, hogy féltékeny? Nem a gyerek miatt van minden baja(ami a te bajod is), hanem miattad/miattatok!
Bánjatok egyformán a gyerekekkel!
Igen, más, ha a tesója, mert ott naponta együtt élnek! Az rengeteget hozzárak, de én pont az a válaszoló vagyok, aki tesóknál sem köti ki, hogy szeressék egymást, ilyet nem lehet! Nem muszáj szeretnie, sőt, engem, az anyját sem muszáj szeretnie! Azért szeret, mert én képes vagyok felébreszteni benne az érzést, ami magától támad benne, az érzés nem elvárás, így azt a sajátjának érzi! illetve a macskánkat is ezért szereti, pedig karmolássza elég gyakran a gyerekem, aki ilyenkor tombol, de MEGÉRTÉSSEL lehet kezelni, taktikákat, igazságos viselkedést, szép példàt mutatva a gyerek meg fogja kedvelni a másikat! Ha meg nem, hàt istenem, nincs baj, nem várhatod el senkitől, hogy valakit parancsszóra szeressen, hiszen erre senki sem képes.
Jöjjenek ki egymással, mint a suliban idegenekkel muszáj, tűrje meg és ne bántsa! Gondolom nem veri, nem alázza meg! Ez bőven elég egy testvéri kapcsolatban is, de akár szülő gyerek kapcsolatban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!