Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mostoha gyerek viselkedéséről...

Mostoha gyerek viselkedéséről mi a vélemény?

Figyelt kérdés
Adott egy 15 éves gyerek /lány/, aki a párom előző házasságából van, de annyira durván magának való, irígy hogy az már elviselhetetlen és másnak is szemet szúrt! A parom nem beszél vele hiába kérem én meg alig bírom visszafogni magam mikor nálunk van ezt csinálja, leginkább a fél testvérével aki még csak 7 éves és érzi h a 'tesója' milyen vele stb. Nagyon sok dolgot letudnék itt írni,h miket csinál leginkább anyagilag kihasználja a párom. Amikor kicsi volt sokszor vittem moziba, játszóba, vettem neki ruhákat stb, de megbántam, mert ahogy hozzá állnak/az anyjával/ a gyerekemhez az eléggé szomorú. Már nagyon érik bennem h leültetem és beszélgetek vele, bár nem az én feladatom lenne, de nem marad más választásom, mert amikor itt van, vágni lehet sokszor a feszültséget és latom ahogy a gyerekemmel is viselkedik. Azt gondolná az ember h 15 évesen lehetne több esze is. Van még más is aki hasonló cipőben jár?

2020. júl. 31. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
49%
Miért kéne adnia. Nem testvérek, csak bilógiailag féltestvérek.
2020. júl. 31. 18:19
 22/90 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem sem kellett volna adnia, ha nem akarja. Viszont ezt lehet normálisan is közölni másokkal. A kislánynak mondani kellett volna, hogy hozol neki később, vagy elmentek együtt fagyizni.

Amúgy én olyan kamasz voltam, hogy ha kapok egy doboz fagyit, azt megosztom másokkal.

2020. júl. 31. 18:39
 23/90 anonim ***** válasza:
59%
Ez itt nem a fagyiról vagy egyebekről szól. Simán nem bírod elviselni, hogy a pasidnak van csomagja.
2020. júl. 31. 18:49
 24/90 A kérdező kommentje:
,Miért kéne adnia. Nem testvérek, csak bilógiailag féltestvérek, ezt a hozzászólást nem is értem!
2020. júl. 31. 18:56
 25/90 A kérdező kommentje:
,Ez itt nem a fagyiról vagy egyebekről szól. Simán nem bírod elviselni, hogy a pasidnak van csomagja.' -Ezt a viselkedést elég nehéz is elviselni! És nem is kell eltűrnöm, azt gondolom.
2020. júl. 31. 19:08
 26/90 A kérdező kommentje:
Egyébként nem lehet vele úgy bemenni pl: a tescoba h ne akarna mindent megvetetni az apjával, a kisebb sem kap minden héten ruhákat, cipőket, játékokat. Csak a nagylány kicsit el van tévedve, mert elvált szülők gyereke és azt gondolja, mindig mindent mindenhol. Hát rosszul gondolja. Az én szüleim is elváltak és soha nem viselkedtünk így a testvéremmel. Miért kellene hagyni hogy így viselkedjen?
2020. júl. 31. 19:14
 27/90 anonim ***** válasza:
76%

Hogy benned semmi empátia nincs...

Az a szerencsétlen kislány annyi idős volt amikor az apja új testvérkét csinált az új asszonykának, mint amennyi most a te lányod.

Gyakorlatilag régebb óta ismered, mint a saját gyereked, mégis kevesebb szeretetet érzel iránta, mint egy bolhás kutyáért.

Nyilván ezért viselkedik úgy ahogy.

Neki felróvod azzal, hogy "de már 15 éves", holott te minimum dupla annyi vagy, mégis kisebb a belátásod

2020. júl. 31. 19:33
 28/90 A kérdező kommentje:
Azert nem kell ám, annyira sajnálni szegény gyereket. Amikor 5-6 éves volt nagyon sokat foglalkoztam vele, az jó volt, meg az anyjának is, de amikor megszületett a kislányunk, kibújt belőlük a rosszindulat és az irígység. Sose vették figyelembe a kistesót. Annyira nem h 3 éve karácsonykor semmit nem kapott a kislányom tőlük a nagy családi összejövetelen, de a két unokatesónak vettek,ez milyen, hogy 3-ból 2 gyereknek viszek ajándékot a 3-nak meg nem, a 7 év alatt egyszer nem köszöntötték meg a féltesót születés és névnapján. Amikor lebetegedett a nagylány semmibe vették h itt van egy kisebb, aki sokszor el is kapta a betegséget!Akkor kiben nincs is empátia? Kinek a hozzá állásával van gond? Akkor ki is érez több szeretet egy bolhás kutya iránt?
2020. júl. 31. 19:48
 29/90 anonim ***** válasza:
92%

"Amikor lebetegedett a nagylány semmibe vették h itt van egy kisebb, aki sokszor el is kapta a betegséget!"

Mint minden olyan családban, ahol egynél több gyerek van...

Nem tartod testvérnek, de elvárod, hogy testvérként viselkedjen...

Egyébként úgy is viselkedik. A testvérek többnyire irigykednek, féltékenyek... ;)

2020. júl. 31. 20:34
 30/90 A kérdező kommentje:
De ha elkerülhető h a másik ne kapja el azzal h akkor jön ide amikor már nem beteg, akkor az miért is jelent gondot? Még akkor is ha apas hétvége van!Nem viszem sehová ha beteg a gyerek! Sztem ez egy alapvető dolog h beteg gyereket nem viszek masik gyerek közelébe.Mivel a kislányom koraszülött volt és nagyon gyenge volt az immunrendszere, ez elvárható lett volna de a kérésünk ellenére sem vették figyelembe, én is mondhatom h pedig a testvére és mégis csupa rosszindulat irányul a gyerekem felé! Meg úgy felénk is. Igazaból így átgondolva és leírva ezek után sok jóra nem is számítok, de már én sem tudok becsukott szemmel ehhez bólogatni és nem is akarok jópofát vágni. Miért is tenném ezek után?!
2020. júl. 31. 20:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!