Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ez normális ennyi idősen?

Ez normális ennyi idősen?

Figyelt kérdés
Van egy mindjárt 7 éves lányom és borzasztóan értetlen.15x kell neki elmondani neki mindent kb. A hugom avval védi ki,hogy jó még kicsi. De könyörgöm,ha iskolába fog járni, a tanároknak se lesz ideje többször elmondani 1 dolgot..A másik dolog az meg az,hogy küldik az óvónők a dalokat, meg a feladatokat és ha szólok neki,hogy küldtek megint anyagot,egyszerűen lesza.rja. Segíteni sem akar semmit se, csak a játszogatás van, meg a tv. Egyszerűen én már nem tudok vele mit kezdeni..

2020. ápr. 17. 19:24
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:

Folytatom előző hozzászólásomat, picit még írok, idézem az előző előttit:

"az elején játékosan, majd direktben"

Gyakran félreértik, mi a direkt és mi az indirekt módszer, de most terjedelmi okokból nem részletezem, ennyi adag most elég, amit az imént írtam, meg ami most következik, rövidebben.

A lényeg a tipikus félreértelmezésről:

a játékosságnak SEMMI KÖZE ahhoz, hogy indirekt-e a módszer, vagy pedig direkt.

Létezik indirekt módszerű játékos, valamint direkt módszerű játékos nevelés / fejlesztés. (És ugyanez játékmentesen is létezik. Elsősorban korosztályfüggő, de nem fekete-fehér a dolog, hanem megvannak az arányok, korosztályoktól függően.)

Lásd: az előző, hosszabb kifejtésemben ezt is, meg a munkajellegű (pl naposi) tevékenységekről.

Csak kéretik figyelmesebben olvasni azt, amire reagál az ember. Egy szóval nem tagadtam, hogy ovisoknak is van munka jellegű feladata, és kéretik nem a számba adni olyat, amit nem írtam, hogy pl mintha a magyar óvodapedagógia szedett-vedett -"munkatagadó"- pszichológusokra építene, mivel az téves vád... Rám nézve is téves vád. Csak a helyreigazítás kedvéért írom. Köszönöm a figyelmet. :)

2020. máj. 4. 18:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!