Ez normális ennyi idősen?
De tudja, hogy kell kivinni a szemetet? Megmutattad neki? Hogyan magyarázol, csak megkéred valamire, vagy megmutatod először és aztán gyakoroljátok? Az iskolában se egyből kell ám tudni mindent.
A hétéves nem fog magától gyakorolni semmit, nem értem ezt az elvárásodat. A gyakorló füzetekkel mit csináljon egymaga, persze, hogy leszarja, le kell ülni vele, megmutatni, hogy mit kell csinálni. Játszogatás, hát hét éves, mit csináljon, doktorit írjon? A tévét meg ne engedd és kész.
3# Igen tudja,hogy ki kell vinnie,oda adom a kezébe a szemetes zsákot. Csak ki kell setálnia 10-15métert,kinyitni a kukatetőt és bedobni.
Igen,elmondom szájbarágósan neki,mit kell csinálnia.
Én sehol nem írtam,hogy nem ülök le vele gyakorolni. Ha kérdezem tőle,hogy nem gyakorolsz kicsit? A válasza nem.
Ha rá van szólva,hogy de igen is leül gyakorolni,akkor megsértődik,és bemegy a szobájába duzzogni. A játszást meg úgy kell érteni,hogy inkább játszik még mindig,mint tanulna. Ez miatt maradt vissza az oviba tavaly is.
Próbáld élvezetessé tenni a dolgot, ha így nekiugrasz, hogy vidd ki a szemetet, naná, hogy nem csinálja, pláne, ha aznap először szólsz hozzá a két kisebb meg a házimunka miatt..
Változtass a hozzáállásodon, és ő is fog.
Ezt nem tudom honnan veszed,hogy először kb délben szólok hozzá? Nem értem.
Már mind1,hogy szólok hozzá tulajdonképpen,sehogy se jó neki. "Reggel" is szóltam neki,hogy ideje lenni levenni a pizsamát,megmosakodni,meg fesülködni,szemüveget húzni. De nem még ő volt megsértve. Egyébként nem szólok,durván hozzá. Az apja is megjegyezte ,hogy olyan mint a tinik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!