Mennyi idősen szoktattátok le a gyereket a cumizásról? Szerintetek meddig normális?
Figyelt kérdés
Cumi,leszoktatás,2018. nov. 4. 22:04
1/7 anonim válasza:
4 évesen szokott le, csak alváshoz használta, szerintem így (tehát ha nem állandóan van a szájában) még normális ilyen idősen. Többen is ezen a nyáron (tehát ugyan ennyi idősen) szoktak le az ovis csoportjából.
2/7 anonim válasza:
Az en kisfiam 2 evesen az osszes cumijat szetragta es mar nem kellett neki ujat pedig nem vettunk neki de nem is igenyelte. Gyermekorvos tanacsa volt hogy ha cumizna a gyerek ne egesz nap logjon a szajaba es deformalodhat a fogazata vagyis szetnyomja a fogait ez igy is volt hezagosak voltak neki foleg elol amint elhagyta a cumit csodaszepen osszenottek es szep fogsora lett.
3/7 anonim válasza:
2,5 éves volt a lányom mikor náthás lett, köhögött, a cumitól meg folyton öklendezett aminek persze hányás lett a vége. Elvettem a cumit, elmondtam neki hogy nem kell most ez a cumi mert akkor lehet hányni fogsz. Na innen kezdve nem kére a cumit amig beteg volt. Mikor meggyógyult 1-2x kérdezte hol a cumi, de nem sirt utána, azóta nem cumizik.Annyira örülök hogy ilyen "egyszerűen" egy náthának köszönhetően leszokott, mert a fogsora már deformálódott a cumitól. Mióta nem cumizik gyönyörűen helyrejött a fogsora.
4/7 anonim válasza:
Én ovi előtt leszoktattam, mert nem akartam gondot abból hogy "leesik, lveszik, koszos lesz, otthon marad stb". De sok gyereket latok jpgy alvashoz beteszik az oviba aztan alvas utan szepen kiteszik a szekrenybe. Nalunk nem szolnak erte szoval szerintem az sem bah ha nem sikerul feltétlen letenni ovi elott. Amugy jelzem a lányommal legora cseréltük a cumit kozos megbeszelessel....csak alvashoz hasznalta...na azota nem alszik delben el nalam...ha visszamehetnék az idoben 1 evet vartam volna a dologgal.
5/7 anonim válasza:
2 éves volt a fiam, az utolsó fogai jöttek és mindet szétrágta. Mondtam neki hogy nincs több cumi mert nem győzöm naponta venni. Odaadtam a szétrágottat, mondta, hogy ez nem jó, akkor nem is kell neki. Ennyi volt a leszokatás. Szerencsére nem viselte meg nagyon, pedig non-stop cumizott előtte.
Második kérdésre, szerintem nagycsoportban már gáz, de mire iskolába megy mindenképp érdemes elhagyni. A fiam csoportjában vannak még olyanok akik alváshoz cumit kérnek, nagycsoportos ovisok.
6/7 anonim válasza:
Én úgy látom, mindenkinek más normális. Ez csak az egyikre válasz, de az én gyerekem egy éves, cumizik, és csomóan megjegyzik, hogy már nem kéne.
Nekem furcsa is, hogy ennyien.
7/7 anonim válasza:
En szeretnem ha 2.5 eves koraig leszokna, most 2. Sajnos alvashoz meg keri. Napkozben nem keri de ha elol van, raveti magat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!