Szerintetek ez normalis ennyi idősen?
15 hónapos a kisfiam es iszonyat cicifüggő. A védőnő mondta hogy nappal csak altatáshoz adjak neki max, ezt próbálom is betartani, de sokszor csak úgy felhúzza a pólom játek közbe, ha nem engedem, földhöz veri magát (igen, már most, mi lesz később?!)
Amúgy éjjel köztünk alszik és még mindig vagy 5ször kel cicizni. A fogzásnak tudom ezt be, mivel iszonyatosan szenved tőle nappal is, es a cicivel nyugszik meg. (Semmi sem használt neki rá!)
Cumizni nem cumizik, így a cicim hasznalja éjjel annak. Tehát nem rendesen eszik, csak cumizza, de ha elveszem mindig felkel rá, ha nem is egyből, de ha észreveszi hogy nincs a szájaba cici egyből sír...
Biztos én is elrontottam, hogy ennyire engedtem neki, de most a fogzas miatt nem szeretném megvonni tőle. 2 évig terveztem szoptatni, úgyhogy nem az érdekel hogy szoktassam le teljesen, csak mégis hogyan lehetne kevésbé függő? Normális ez éjjelente? Másnak is volt ilyen? Kb semmit sem alszok így. Mit tehetnék szerintetek?
15 hónapos! Nem másfél éves! És nem is két és fél hogy megértse!
Várom még a válaszokat!
"de ők bőven voltak már ennyi idősen elég empatikusak ahhoz,"
Haha! 😂 Még egy 3-4 éves is csak tanulgatja mi az empátia. A normális fejlődés részeként totálisan énközpontúak és természetesen önzők.
A hozzátáplálásotok hogy halad?
Én nappal próbálnám leszoktatni, az vsz sokkal könnyebb, és ha az éjjeli cicizés megmarad egyelőre, akkor jobban fogja engedni.
Egyszerre ne vonj meg tőle mindent, döntsd el, hogy a nappali cicit vagy az együttalváat kezded csökkenteni. Az együttalvásnál érdemes egy nagy matracra költözni átmenetileg, ott tudid szoptatni, de lassan vissza is tudsz költözni a saját ágyadba.
Amúgy vannak ilyen babàk, nagyon sokan írják, szerintem elemezhetetlen azon gondolkodni, hogy elrontottad-e, lehet, hogy megelőztèl egy neurotikus karaktert azzal, hogy nem erőszakoltad meg pár hónaposan a szükségleteit. Nyilván ha lehetett volna, nem így csinálod.
Az én lányom is együttalvós-éjjel komfortcicizős (bár nem ilyen durvàn), nappal viszint nálunk már 10 hónapos korára csak 1 (vagy akár 0) szopi maradt. Szerintem sokkal könnyebb a nappalt befolyásolni. Érdemes a HT étkezéseket jól ütemezni, délelőtt programokra vinni pl mondókázás vagy játszócsoport.
Ha kezdetben ki is követeli a cicit, vonuljatok félre. Én sosem szoptattam nyilvánosan, és a lakásban is csak egy erre kijelölt helyen, és ezzel is magyarázom, hogy nem volt soha nappali szopibalhénk.
Szinte az elejétől velünk alszik mivel iszsz baba volt, én pedig fekve tudok csak szoptatni és nemtudtam 8szor kelni és visszavinni a kiságyba. Sajnalom, gyenge voltam, elaludtam szopi közben én is, így velünk maradt. Egy idő utan mar itt is fektettem le. Gondolom sokan vannak így, nem az ördögtől való ez. Én se vettem volna 150ért kombi kiságyat, ha ezt előre tudom hogy így alakul.
Majd át lesz szoktatva a szobájába ha már nem cicizik éjjel se.
Amúgy a cumit nem fogadta el sose! Bármennyire hihetetlen, ilyen is van! Hiába tömtük a szájába hetekig, hátha, SOSE kellett neki! Aminek örülök is azért! De éjjelre jó lenne, de NEM rajtam múlt ez sem!!!
A ht jól megy, mindent eszik. Szerintem csak most van szepa szorongása. Egész nap jön utánam és csimpaszkodik a lábamba is. Plusz a fogai is jönnek. Megpróbálok következetesebb lenni.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!