Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Panaszt tett a gyermekorvos...

Panaszt tett a gyermekorvos anyuka, mert a magánoviba ahova a kislánya jár több szegény gyerek is jár. Mit gondolnátok egy ilyen orvosról?

Figyelt kérdés
A gyermekorvos anyuka kislánya magánoviba jár. Ebbe az oviba több szegényebb családból származó kisgyerek is felvételt nyert, szociális programon keresztül. Anyuka panaszt tett az igazgatónőnél, mert szerinte nem etikus hogy a magánóvodába szegény gyerekek is járnak akik nem fizetnek a szolgáltatásért. Nem szeretné ha az ő kislánya neveletlen és igénytelen gyerekekkel játszana.
2017. okt. 11. 22:25
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
39%
nem biztos, hogy független a pénztől, gazdag kölköket gyógyít! melyik ország? jöjjenek haza, itthon jók az óvodák
2017. okt. 11. 23:09
 22/55 Norman Bates ***** válasza:
82%

Kulfoldon a legobb ovi fizetos. En pl. Angliaban lakom es marciusra varom a babam, az oraim idejere a suli (tovabb tanulok felsooktatasban) fizeti az altalam valasztott bolcsodet. Ettol nem lesz a babam igenytelen...

Felesleges vitat szitani, ha nem Magyarorszagrol van szo, mivel gyk tobbsege nem lat bele a kulfoldi rendszerbe.

2017. okt. 11. 23:10
 23/55 anonim ***** válasza:
27%
Valószìnűleg azèrt vitte magánòvodába a gyermekèt, hogy mòdosabb/igènyesebb gyermekek körèbe járjon, ahol a szülők is sokat foglalkoznak a gyermekükkel, illetve a magánòvodákban kisebb csoportokban dolgoznak ìgy sokkal eredmènyesebben lehet fejleszteni a gyermekeket, mint egy âtlagos 25-30fős òvodai csoportban. Ezèrt a szolgáltatàsèrt nem kevès pènzt fizet ki a szülő, ìgy meg lehet èrteni bizonyos szempontbòl az anyuka felháborodàsát, ugyanis nem azt kapja, amit ìgèrtek neki. Itt nem csak a higiènia hiányáròl van szò, hanem, hogy a mèlyszegènysègben èlő gyermekek többsège problèmás, mert otthon nem kapja meg a megfelelő ellátást semmilyen szempontbòl. (Èrzelmi ès èrtelmi nevelès) Az òvodapedagògusnak is nehèz lehet ezen gyerekek együtt nevelèse, de a gyermekeknek mèg nehezebb lehet, hiszen akármennyire azt gondoljuk, hogy ők mèg mit sem tudnak a társadalmi helyzetükről, nagyon is tisztában vannak azzal. Egyrèszt otthon hallanak ròla, màsrèszt az oviban egymástòl. Gondoljátok csak el,a amikor az egyik gyermek viszi az oviba az
2017. okt. 11. 23:13
 24/55 A kérdező kommentje:
Írtam euróban összeget, sejteti mindez hogy nem Anglia.
2017. okt. 11. 23:13
 25/55 anonim ***** válasza:
74%

Hagyjátok már a csudába ez egy kamu úgy ahogy van! Próbáljatok már egy magánkórházba bejutni /akár külföldön akár itthon/ úgy hogy nincs pénzetek és az állam átvállalja a költséget,nyugodtan meghalhatnál a kapuba.

Kedves kérdező remélem te sem hiszed el amit ide írtál!

2017. okt. 11. 23:15
 26/55 A kérdező kommentje:
Havonta 270 euró és reggel nyolctól délelőtt 2 óráig tart a délelőttős csoport. Ebbe az összegben az ovis busz is benne van ami kérésre összeszedi a gyerekeket a lakásuktól majd haza is fuvarozza őket, de étkeztetést nem foglal magában a tandíj. Azt a szülőnek kell megoldani.
2017. okt. 11. 23:16
 27/55 A kérdező kommentje:
Nem kamu.
2017. okt. 11. 23:18
 28/55 anonim ***** válasza:
30%
Valószìnűleg azèrt vitte magánòvodába a gyermekèt, hogy mòdosabb/igènyesebb gyermekek körèbe járjon, ahol a szülők is sokat foglalkoznak a gyermekükkel, illetve a magánòvodákban kisebb csoportokban dolgoznak ìgy sokkal eredmènyesebben lehet fejleszteni a gyermekeket, mint egy âtlagos 25-30fős òvodai csoportban. Ezèrt a szolgáltatàsèrt nem kevès pènzt fizet ki a szülő, ìgy meg lehet èrteni bizonyos szempontbòl szülő felháborodàsát, ugyanis nem azt kapja, amit ìgèrtek neki. Itt nem csak a higiènia hiányáròl van szò, hanem, hogy a mèlyszegènysègben èlő gyermekek többsège problèmás, mert otthon nem kapja meg a megfelelő ellátást semmilyen szempontbòl. (Èrzelmi ès èrtelmi nevelès) Az òvodapedagògusnak is nehèz lehet ezen gyermekek együtt nevelèse, de a gyermekeknek mèg nehezebb lehet, hiszen akármennyire azt gondoljuk, hogy ők mèg mit sem tudnak a társadalmi helyzetükről, nagyon is tisztában vannak azzal. Egyrèszt otthon hallanak ròla, màsrèszt az oviban egymástòl. Gondoljátok csak el,amikor az egyik gyermek sorra viszi az oviba a játèkait, a másik (szegèny gyermek) pedig csak álmodik ròla, hogy egyszer lesz egy olyan babája vagy kisautòja. Ráadásul mèg ki sem pròbálhatja, mivel a jobb anyagi helyzetben èlő gyermek anyukája megtiltotta otthon, hogy kölcsönadja a játèkát. A másik dolog, hogy egy gyengèbb képessègű gyermek, akivel nem foglalkoznak otthon kellőkèppen, mit èrezhet egy feladat sikertelen megoldása esetèn? De ne menjünk ilyen messzire, tételezzük fel, hogy foglalkoznak a gyermekkel a szegènyebb szülők is. Vegyünk egy átlagos, mindennapi helyzetet, amikor körben leülnek a szőnyegre ès beszèlgetnek. Òvònèni kèrdèsei: Ki mit csinált a hètvègèn? Kinek volt szülinapja, Nèvnapja, hogy telt, mit kaptatok ajándèkba? az eltèrő társadalmi helyzetnek köszönhetően èg ès föld válaszok jönnek. "Jâtszóházban voltunk- èn csak otthon voltam." "Hatalmas villogòs autòpályát kaptam kaptam apáèktòl, mamátòl meg rendőr autót, keresztaputòl meg az amerika kapitányt - èn csak egy csokit kaptam meg egy macis bögrèt." Tehát èn azt gondolom, hogy a gyermekekre nèzve a legkárosabb ez a hatalmas különbsèg ès nem a szülőkre
2017. okt. 11. 23:47
 29/55 anonim ***** válasza:
57%
Te most konkrétan a szegregáció mellett tetted le a voksod!?!
2017. okt. 11. 23:51
 30/55 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem teljesen, hogy reggel 8 és délután 2 között hogyan oldja meg az étkeztetést a szülő. vagy úgy értetted, hogy még a 270 eurón felül van az étkezés?

Egyébként azt kell elfogadni, hogy magánbölcsibe-oviba-iskolába két okból járatják a szülők a gyerekeket: vagy azért, mert a pedagógiai szolgáltatás magasabb/eltérő és a családnak megfelelőbb az államinál, vagy azért, mert egy bizonyos társadalmi osztály gyermekeivel szeretnék egy közösségbe járatni, hogy ügyvéd, orvos, stb. szülők gyerekeinek hasonló körökből származó barátai legyenek. Én utóbbi okot is megértem: a gyerekek barátainak szüleivel óhatatlanul kapcsolatot kell tartani (szülinapi meghívások, egymáshoz való meghívások, stb.), van, aki azt hiszi, csak a saját köreiből való szülővel tud beszélgetni, stb.

Én ilyen szempontból megértem, hogy nem örül annak, ha kifizet egy csomó pénzt, és nem kapja meg érte azt a kiváltságot ilyen szempontból, amit elvár.

Az, hogy orvos, ebből a szempontból teljesen mellékes, a munka egy dolog, a saját gyermek nevelése, és saját társadalmi élet egy másik. Ráadásul ugye Te sem gondolod, hogy akár itthon is minden gyermekorvos anyuka direkt a leglepukkantabb környék játszótereire viszi a saját gyerekeit, hogy ott válasszanak kis barátokat ő pedig beszélgethessen a gyerekek szüleivel

2017. okt. 11. 23:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!