Panaszt tett a gyermekorvos anyuka, mert a magánoviba ahova a kislánya jár több szegény gyerek is jár. Mit gondolnátok egy ilyen orvosról?
Az eset külföldön történt meg. Igen, szociális alapon felvesznek gyerekeket. Az éves családi bruttó bevétel nem haladhat meg x összeget, igy ha az állami helyek betelnek magánovik költségét az állam átvállalja.
Nem koszos, tetves gyerekekről van szó. Az adott intézmény mindennap ellenőrzi hogy a gyerekek fejét, ruhájukat és a személyes higéniára is nagyon ügyelnek. Szegényebb családok gyerekei kerültek orvosok-vállalkozók-mérnökök gyerekeihez.
Lehet, hogy az anyuka rosszul és csúnyán fogalmazott, de értem a lényeg! A magán ovi sokaknak még akkor is megterhelő, ha amúgy jól keresnek. Mi jól keresünk a párommal, de én is visszamentem dolgozni, és volt, hogy egy hónap 80-90.000 Ft-ba került. Hiába kerestünk/keresünk jól, nekünk is kiadás volt. Ha kiderült volna, hogy valaki meg ingyen járhat, szerintem nekem sem tetszett volna. Az, hogy én kifizetem, nem azt jelenti, hogy 90.000 Ft nekünk aprópénz, hanem, hogy ki tudjuk fizetni és pont. Ettől függetlenül én is akarhatom másra költeni. Ilyen alapon megértem.
Nem értem, hogy erre egyáltalán hogyan van lehetőség? A magánovi nem ezért van...
Mióta igénytelen az aki nem pēnzes?
Mindigis igényes voltam. 17 eves koromig elég szr anyagi helyzetunk volt. 1x voltan tetves.. de nem én vittem be a suliba!
Mindennap furodtem, apoltam a kormeim ( levágtam , takaritottam, lakkoztam) nem volt zsíros a hajam és nrm voltam budos...
*végre elárultad - annyi fajta rendszer van- hogy és mit feleljünk a "külföldön élő barátnőd gondjára"?
Mit vársz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!