Beszoktatás kistesóval?
Sziasztok!
Jövőhéten kezdjük a beszoktatást a naggyal, és úgy volt hogy a kicsire addig apa vigyáz itthon. Na most kiderült, hogy nem jöhet el szabira, úgyhogy vinnem kell őt is magunkkal. Szerintetek nagyon ki lesznek akadva az ovónők? Vagy nem én lennék az egyetlen aki tesóval megy? Nem pici babáról van szó, 1 éves múlt...jön-megy rendezkedik. Köszönöm ha válaszoltok! :)
Nyilván nem az én gyerekem az egyetlen a csoportban. Nem is szeretnék neki kizárólagos figyelmet. Csak annyit szeretnék, hogy a beszoktatás alatt az éppen beszokókra figyeljen az óvónő.
Többen válaszoltak, de te csak mondod hogy "ez nem olyan nagy gond". Nem értem, miért nem lehet elfogadni hogy nem viheted.
Bocs 21/23-as válaszoló, én pont azt írtam, hogy a szülő feladata vigyázni a kicsire, nem az óvónőé.
Egyébként sajnálatos, hogy azt szajkózod, hogy a kérdező értse meg, fogadja el, hogy nem lehet bevinni kicsit és kész. Miközben te azt képtelen vagy felfogni, hogy nem mindenki tudja máshogyan megoldani. Szerencsés vagy, hogy te nem kerültél olyan élethelyzetbe, amikor muszáj volt meglépni dolgokat, de hidd el, nem szerencsés fröcsögve védeni az ideális megoldást, amikor az nem mindig életszerű. Biztos ismered azt a szót, hogy empátia, lehet érdemes lenne meg is élned.
Kedves Kérdező! Szerintem beszélj az óvónőkkel és mondd el a problémát, kérd a megértésüket, kihangsúlyozva, hogy tudod nem ez az ideális, de sajnos most nem tudsz jobb megoldást és nyugodtan szoktasd be a nagyot a kicsivel.
Nem kell egy évet halasztani, csak pár hetet.
De persze, vigye magával mindenhova, hiszen "nem tudja megoldani". Pont az ilyen hozzáállás miatt nézik ki mindenhonnan a kisgyerekeseket: neki gyereke van, mindenki legyen rá tekintettel, szabályok leszarva, csinálja ahogy neki jó.
Persze, akinek gyereke van és segítsége nincs mert például a nagyszülők nem élnek az roh@djon otthon x évig és mentse fel a gyerekét még iskola alól is. Vagy egyáltalán ne is szüljön ha nincs rokon bébiszittere? Gratulálok a jóindulatú anyukáknak, remélem az empátiát nem ti tanítjátok a gyereketeknek!
U.i.: Szerinted ezeknek a szülőknek olyan egyszerű így lebonyolítani bármilyen ügyintézést, hogy gyerekestül KELL mennie mindenhová? És te azt hiszed hogy ezért bármiben elsőbbséget élveznek? Tudod mit, nem kell válaszolnod! A témát lezártam, a tanulságot levontam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!