Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nincs beszoktatás az óvodánkban?

Nincs beszoktatás az óvodánkban?

Figyelt kérdés
Már az első napon ott kell hagyni a gyereket 2 órára. Jogilag köteles vagyok ennek eleget tenni, amennyiben felvették oda? Nem találtam erre vonatkozó szabályozást. A beiratkozásnál többször jeleztem, hogy első nap bent leszek vele, nem vették túl komolyan, azt mondták óvónőtől függ. Sajnos nincs más ovi, ahová vihetném.
2016. júl. 26. 16:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érted, hogy bent leszel vele? A csoportszobába nálunk sem mehettek be a szülők, a folyosón várt, aki nem akart arra a 2 órára hazamenni. Nem is fértünk volna el. Még ovikezdés előtt, augusztusban elvittem egyszer a gyereket, akkor bementem vele, megmutattam hol lesznek, ki lesz az óvónéni, de akkor nem volt ott a többi gyerek.
2016. júl. 26. 16:53
 2/3 A kérdező kommentje:
A folyosóval is kiegyeznék. Augusztus végén lesz egy szülői,ahol megismerjük az óvónőket,a gyerek csak az első nap fog velük találkozni.
2016. júl. 26. 17:09
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Helyi szokások döntenek, törvényi szabályozás nincs.

Mondjuk furcsa lenne, ha 25 szülő 25 gyerekkel bent lenne az első napon, az meg nem megoldható egy oviban, hogy folyamatos beszoktatás legyen.

Hidd el, a gyerekeknek is jobb, ha egy szülőt se látnak, mindig nagy lelki megterhelés, ha csak 1 is bent van, mert rögtön mindnek hiányozni kezd a sajátja, amúgy meg lehet, hogy ellennének egész nap. Az óvónők megoldják, bízz bennük. Olyan jó kis játékok szoktak lenni az első napokon, csak zavarnád a jelenléteddel a beszoktatási időszakot.

2016. júl. 26. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!