Bölcsis és ovis beszoktatás egy időben. Tapasztalatok, gyakorlati tanácsok?
A fiam ősszel, 3 és fél évesen kezdi az ovit, a kislányom pedig 21 hónaposan a bölcsit. Szerencsénk, hogy egymás melletti épületekben van a bölcsi és az ovi, a munkahelyem közvetlen szomszédságában. Én viszem majd Őket és a munkaidő leteltével olyan fél 5 körül azonnal össze tudom szedni Őket.
Van itt olyan anyuka, aki két gyermeket szoktatott be egyszerre? Mennyire volt könnyű vagy épp nehéz? Milyen nehézségei voltak? Hogyan zajlanak a reggelek, a keszülődés, elindulás, a búcsúzkodás először az egyik, aztán a masik gyerkőctől?
Mindenféle tapasztalatot szívesen veszek. Köszönöm.
Gyakorlati tapasztalatom ilyenben nincsen, de én beszoktatnám először azt a gyereket, akinél arra számítok, hogy gyorsabban fog menni. És utána a másikat.
A készülődés meg egy iskolással, egy ovissal, és egy még otthon levővel szívás, káosz, harakiri, de egyre olajozottabban megy, majd belejöttök ti is.
Esetleg nyár végén szeptember eleje előtt az egyikkel elkezdeném a beszoktatást. Attól függően hol lesznek zárva illetve hol lesz a gyereknek már ott az ovónője vagy a gondozónője.
a készülődés nálunk szeptemberben lesz káosz két ovissal és egy 1 évessel de már kitaláltam előző este mindent össze készítünk és kb egy órát fogunk számolni a készülődéssel és az odaútra. Kb nekem 10 perc az ovi ahol lakunk mire átöltöztetem őket az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!