Az osztrák óvodák milyenek? van ott beszoktatás?
Persze, hogy van beszoktatás. Hány éves a gyereked? Ha Bécsben fog oviba járni, akkor számíthatsz rá, hogy rengeteg külföldi gyerek lesz a csoportban. A nyelv miatt ne aggódj, a gyerekek nagyon hamar megtanulják. Bár lehet, hogy előbb fog törökül megtanulni, mint németül.
Meg persze függ az óvónőtől. Mennyire foglalkozik a gyerekekkel. Ugyanis Ausztriában a gyerekeknek semmilyen foglalkozás nem kötelező. Ha részt vesz rajta a gyerek, ok, ha nem, akkor nem. A gyerek dönti el. Ha a gyerek aktív, akkor sokat fejlődik, ha passzív, akkor egész nap pl. csak az autókkal játszik, vagy egy babát ringat, stb.Vannak gyerekek, akik még 5 évesen is cumival a szájukban rohangálnak az oviban.
Én pl. teljesen le voltam döbbenve, amikor az óvónő közölte, hogy a kötelező utolsó évben se kötelezik a gyerekeket a fejlesztő feladatok elvégzésére. Vagyis, ha a gyerek nem vesz részt rajta, akkor nem vesz rajtuk részt.
Mert a gyereknek meg kell adni a szabadságot...
ti Bécsben laktok?
Mi pont a sok külföldi miatt nem akarunk oda menni.
A kisvárosokban is ez a helyzet? ha nem akarok törököket meg migránsokat,akkor hova menjek? egyelőre választhatunk.
a te gyereked törökökkel jár együtt?
3.5 éves a kisfiam egyébként.
köszi,de bízd rám,hogy én mit akarok az én gyerekemnek és mit nem.
a sajátodat tanítgasd törökül!
ausztria melyik részén vagytok? és lesznek törökök meg albánok,meg migránsok az oviban?
mi most pont kint vagyunk Burgerlandban,de itt rengeteg van még a kistelepüléseken is.
állítólag északon meg Karintiában jobb a helyzet.
Szia,köszi,hogy írtál.Melyik részén vagytok Ausztriának?
Pont ilyen helyet keresek,ahol csak mi lennénk a miráncsok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!