Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Minden oviban ez a szabály?

Minden oviban ez a szabály?

Figyelt kérdés
Kislanyom kiskora ota nem alszik napkozben. Kiscsoportban sem aludt , most kozepsoben sem. Nem igenyli egyaltalan. Probalkoztunk ott altatni az oviban sokszor, de annyira eroltettek neki ezt az alvast, hogy megutalt ott aludni, es sirt minden egyes delutan, hogy nem akar ott maradni ebed utan. Eroltettek, hogy csukja be a szemet, de o nem akarta mert nem is volt faradt. Az agyban fekvest sem igenyli, nem tud egy helyben fekudni masfel oran keresztul. Igy mindig delben elhoztuk. Sajnos mar nemtudjuk megoldani, mindenki dolgozik. Igy megkertem az ovonoket, hogy ha mki elaludt had uljon ki szinezni csendben, hatha akkor pozitiv elnenyek is tarsulnak ehhez az alvasidohoz es megszereti. Az ovonok nem mentek bele azt mondjak az agyban kell fekudnie csendben. Sajnos a lanyomra ez olyan hatassal van, hogy egesz felutan sir otthon, hogy nem akar masnap ott aludni. Mi ilyenkor a teendo? Lehet e ilyet kerni, hogy a gyereknek ne kelljen fekudnie ha nem faradt ? Kiulhet e egy asztalhoz rajzoni?
2023. máj. 16. 10:23
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
75%

Off

18

Ahol én élek, ott az iskola 3-4 éves korban kezdődik és az első két év kb a magyarországi ovodanak felel meg. Annyi igaz a betegségekkel kapcsolatban, hogy minél kevésbé öltözteti túl az ember a gyereket és minél többet van q szabad levegon, annál jobban erősödik az immunrendszere. Itt pl evidens, hogy az 1-2 evfoylamos gyerekek a napjuk nagy részét kint töltik, akkor is, ha szakad az eső.

15. voltam amúgy és az q kommentem kifejezetten az előttem írónak szólt, aki azt próbálta elmeselni, hogy külföldön minden tökéletes

2023. máj. 16. 11:53
 22/61 anonim ***** válasza:
77%

"Gondolom ott a jajj de nagyon fasza Nyugaton nem 2 ember van 25 gyerekre."

Na, ez az!

Nálunk 1 óvónőre jut ennyi és valamikor összevonnak két csoportot is, na el lehet képzelni, hogy mennyi idő jut másra ennyi gyerek felügyelete mellett - egyszerűen nem megoldhatók az egyéni igények, mert a rendszer már így is az összeomlás szélén áll szerintem...

2023. máj. 16. 11:58
 23/61 anonim ***** válasza:
59%

9-es, amit írsz arról szól, hogy a gyerek tanulja meg egész kicsi korától, hogy kussoljon és simuljon bele a tömegbe, ne nyissa ki a száját ha neki gondja van, mert jaj mit szólnak mások.

A másik meg, hogy a szülők is kussoljanak, mert hát örülni kell, hogy van még néhány óvodapedagógus, aki hajlandó bemenni. Szuper! Ahelyett, hogy a szülők kinyitnák a szájukat, hallatnák a hangjukat, hogy megállítsák ezt az ámokfutást, ami az oktatásban megy. És akkor talán a végén lenne plusz óvónéni, aki el tud lenni azzal a pár gyerekkel, akiknek nyűg az alvás.

De az itt írók többsége a saját gyerekét is inkább betörné, csakhogy belepasszoljon az egyen formába :( Hát ez a szomorú. A gyerek igényeit magasról leszarja mindenki. És közben nem látja, hogy egy gyerek nem attól lesz szabálykövető és nem attól lesz tekintettel a közösségre, ha 4 évesen ráerőszakolják, hogy feküdj csendben és légy tekintettel a többiekre. Ezzel csak ártunk.

2023. máj. 16. 12:09
 24/61 A kérdező kommentje:

12:09

Teljesen egyetertek!

2023. máj. 16. 12:18
 25/61 anonim ***** válasza:
81%

23-as: nem, amit írtam az a többiekhez való alkalmazkodásról, a beilleszkedésről, a közösségi szabályok elfogadásáról szólt, amit a beiratkozással a szülő is tudomásul vett és elfogadott.

Nyilván, ha egy gyereknek baja van, akkor szóljon.

De az, hogy pihenjen pár órát csendben, nem gondolnám, hogy teljesíthetetlen követelmény vagy mi lesz vele később ?!

A gyereket meg nem kell betörni, hanem el lehet vinni ebéd után az oviból hiszen másképp ez nem megoldható a jelen körülmények között.

Egy gyereknek szerintem sokkal többet árt az, ha olyan családba születik, ahol nem jut rá se idő se elég pénz és ezért olyan körülmények közé kényszerül, amelyek nem a legoptimálisabbak a számára.

Viszont nem gondolnám, hogy az ebéd utáni szieszta kimerítené az ártás fogalmát...

2023. máj. 16. 12:20
 26/61 anonim ***** válasza:
70%

"...arról szól, hogy a gyerek tanulja meg egész kicsi korától, hogy kussoljon és simuljon bele a tömegbe, ne nyissa ki a száját ha neki gondja van, mert jaj mit szólnak mások."

Ja. Nyissa ki a száját. Katika egyedül fontosabb, mint a maradék 20 gyerek, ugye? Kinek? Max önmagának meg anyucinak. A másik 20 gyerek sí önmagának meg a saját anyjának fontos, ők meg pont Katikara meg a többiekre xarnak magasról. Janika autózni akar alvás időben, Pistike fára mászni, Marci csuszdazni, Evike Barbie babazni, Mancika főzni, stb. Egyik se kussoljon, mind csinálja azt, amit akar, végük is az óvoda arra való, ugye.

2023. máj. 16. 12:22
 27/61 anonim ***** válasza:
56%

"Azért tart itt ez az ország, mert az oviban a 20 gyerek érdeke előrébb való, mint egy szem Katika akarata?"

Nem, azért, mert megtehetik és a többség szerint tök oké, hogy amíg az ő érdekük nem sérül, addig semmibe lehet venni Katika igényét. (És itt most egy 4 éves gyerekről van szó) De ne aggódj, amint a Te gyereked kerülne az ignorált oldalra, biztos vagyok benne, hogy gyorsan megváltozna a véleményed - ami megjegyzem teljesen valid - és szorgalmaznád, hogy találjanak v agy találjatok együtt megoldást. Csak a másik oldalról vet fel aggályokat, hogy vajon miért nem az természetes, hogy egy rossz rendszer ellen lépünk fel, azzal szemben hogy validáljuk, Katika traumatizálását?

2023. máj. 16. 12:28
 28/61 anonim ***** válasza:
29%

23-as , tokeletesen igazad van, azert tart itt az orszag ahol. Ezzel a gondolkodasmoddal, es ha megnezzuk, itt is 90 % igy gondolkozik.

Azert tart meg az oktatas, egeszsegugy, boltban az eladok hozzaallasa, ott ahol. Ez egyszeruen nem lesz jobb mert igy gondolkodik a nagy tobbseg.

Mennek mint a birkak egymas utan.

Az 1900'as evek szinvonalan van a gondolkodasmod, uj telefont venni van eszuk, de a tobbi fejlodesre nincs meg igenyuk sem. Sajnalatos.

2023. máj. 16. 12:28
 29/61 A kérdező kommentje:
Mondjuk a 3 csoportbol biztosan van 10 gyerek osszesen , akik nem alszanak. Ennek a par gyereknek lehetne biztositani mas lehetoseget, pl tornaszobaban jatszani, vagy rajzolni, vagy barmi ami nem az, hogy marpedig aludni kell…. Megertem aki aludni akar, de azt is ertsek mar meg, hogy van akinek nincs ra igenye. Ezzel a kerdessel miert nem foglalkozik senki? Szerintem eleg nagy problema , hogy szarunk a gyerek erzeseire, a lenyeg, hogy az ovononek jo legyen. Minden gyerek mas, nem tomegcikkek….. minden gyereknek mas iganyei vannak. Hozzaallas kerdese, az ovonok nagyon elkenyelmesedtek. Napi 6 orat dolgoznak, nem gondolom, hogy egy nagyon megterhelo munka lenne. Raadaskent tamogatjuk az ovit allandoan, ahogy tudunk segitunk es ennyi nincs bennuk, hogy barmilyen hajlandosagot mutassanak arra, hogy a gyereknek pozitiv elmennye tegyek ezt(vagy legalabbis nem negativva). Sot meg arra hajtanak, hogy vigyuk haza delben….
2023. máj. 16. 12:30
 30/61 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem az alapvető probléma már ott kezdődik, amikor a szülőtől el kell választani a kisgyereket, mert az anyának is dolgoznia kell és nem ér rá egész nap a gyerekére.

A legegészségesebb az lenne, ha mindenki a saját családjában nőhetne fel és nem idegen közösségekben, idegen helyen, számára idegen szabályok szerint.

Viszont az ovi mindenképpen kell a szocializációhoz és kellenek szabályok ahhoz, hogy ne uralkodjon el valamiféle káosz, mert mi lenne abból, ha mindenki azt csinálná amihez éppen kedve tartja és ott és akkor, amikor épp rájön?!

2023. máj. 16. 12:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!