Rosszul tudom, hogy minden hónapra kellene a gyereknek jegyet kapnia minden tantárgyból? Szóval, félévre minden tantárgyból legalább 4 jegyének kellene lenni. Van szabály az osztályzásra? Ha 3,75 a gyerek átlaga, adhatnak neki 3-ast?
Szia! Csak olyan választ tudok adni neked, amit szülőként tapasztalok – alsós gyerekemnél: igen, akkor is kerekíthetnek lefelé, ha 5 tizednél jobb az átlaga az adott tantárgyból (tehát pl. 4,75-re 4-est), és kerekíthetnek felfelé is, ha kisebb (4,2-re 5-öst kaphat). Mivel nekem ez a tapasztalatom, azt gondolom, nyilván van szabály, de ezt szubjektív tényezők is befolyásolják. Ami néha jó, néha nem jó. :)
Nálunk – ahogy más is írta – azokból a tantárgyakból, amelyekből hetente csak 1-2 óra van, 2 jegyet adtak egész félévben, a gyakoribb tárgyakból 3–6 jegyet félévente (órai munkákra, illetve félévzáró dolgozatokra).
Szia, a fiam gimis, nem tudom, h közép v általános oktatásnál mások-e a szabályok, de itt ahány óra van egy héten +1 jegyet ír elő a tv.
3-ast erre az átlagra akkor ad a tanár, ha vmelyik jegy dupla súlyozású témazáró volt. Nézd meg az e-naplóban, az jelzi a súlyozást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!