Hogyan szabályozza a jog?
A vőlegényemet teljesen kifordította és elcsábította egy nő, 1 hetes kislányommal magunkra hagyott bennünket pénz nélkül.
Én eddig szorgalmaztam, hogy minél többször látogassa a gyereket, csak szóljon előző nap ha jön.
Sajnos alig látogatja, gyerektartást nem fizet, és újabban elkezdett fenyegetőzni, meg betoppanni borzalmas "higiéniával" és provokatív, agresszív vérmérséklettel (mint mindig, de ez most már tarthatatlan állapot).
Már október elején beadtam a kérelmem bíróságra, de soká lesz belőle bármi is.
A kérdésem arra irányul, hogy a bíróságok hogyan szokták megállapítani a kapcsolattartást 3 éves kor alatt?
Minden második hétvégén lesz láthatása, azt tudom. De egész hétvégén, vagy csak egyik nap? Ha egyik nap, akkor mettől meddig (pl. szombat 9-18 óráig?)?
A segítséget köszönöm előre is.
Én úgy gondolom, hogy meg fog jönni az esze és normalizálódni fog, de ha nem is, akkor sem akarom eltiltani a gyerekétől.
A kérdésem arra irányul, hogy ezt a láthatást hogyan fogják neki megítélni, míg nálam, az én felügyeletemmel látogathatja?
Elég abszurd lenne ha egész hétvégére ide költözhetne kéthetente.
Kérdező, nincs erre külön jogi szabály... alapértelmezetten a szülőknek kellene tudni megállapodni a kapcsolattartás módjában, ha nem tudnak, akkor a bíróság a felek előadásai illetve az esetlegesen kirendelt szakértő véleménye alapján nagyon széles körben dönthet.
Te mondd el, írd le, hogy mit szeretnél és miért, ezt nyilván megteszi az exed is, a bíróság - ha úgy látja jónak - csináltat környezettanulmányt a gyámüggyel, kirendel pszichológust, aztán dönt, ahogy dönt.
Nincs jogszabály, de ilyen helyzetekben, mikor a két fél nem tud megállapodni, biztosan van valami általános szabályozás, amiből kiindulnak.
Mint például a 3 éves kor feletti gyerekeknél is van egy általános kapcsolattartás, amit ilyenkor megítélnek.
Sajnos az ilyen pici babáknál/gyerekeknél viszont nem ismerem, mi az általános bírósági ítélet ilyenkor, erre lennék kíváncsi, akár más személyes tapasztalata alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!