Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Törvény szabályozza, hogy azonnal értesítenem kell a gyermekem apját az iskolai szülői értekezletről?
Akkor válaszold neki a legnyugodtabb hangon azt, hogy "elmondták a szülőin". Ennyi.
Szerintem egyébként illik szólni neki, hogy szülői lesz, joga van ott lenni, bár nem értem, miért, hiszen te neveled a gyereket, ezek a dolgok rád tartoznak, nem éppen rá... De ha ott akar fontoskodni, tegye... Le van.... Aztán egyébként ezeket válaszold neki és semmi mást:
-elküldtem minden fontos tudnivalót e-mailben.
-elmondták szülőin.
-menj, kérdezd meg a tanárt.
És tényleg SEMMI mást ne mondj neki, mert különben nem akad le rólad...
A szülőin hármasban ültünk.
Akit leginkább érintett a dolog, az én voltam. De maximálisan. A jelenlegi férjemet érdekelte. Másrészt "védett". A gyermekem apja pedig butaságokkal kereste meg a tanítót, mondván ő az apuka.
Apuka rendszerint mutatja magát. Ha tisztes távolban egy hang nélkül meghúzódott volna, ám legyen, de mindig beleköt valamibe.
Ajánlott levélként minden fontos információt elküldök neki, sms-ben értesítem az aktuális szünetekről stb. Egyéb esetben érdeklődjön a tanítóknál, akik konkrét információkkal ellátják. Amit elmondtam eddig is, hogy mi hogy megy a suliban, mindenbe csak belekötött és semmi sem volt jó neki. Meguntam.
Kötelez-e valamilyen írott forma, hogy jelentenem kell neki?
A saját érdekemben kerülöm őt, még azért szeretném felnevelni a gyermekemet ép(ebb) idegrendszerrel. Egyébként minden rá vonatkozó dolog részese.
Nálunk már nem működik a "jószívűség", erre ráfáztam. Sosem volt semmi elég, akármibe belementem.
Csak abba tudok kapaszkodni, ami le van írva!
Ezért érdekelne konkrétan, hogy valahol írják-e?
Kérdezz ügyvédet.
Tájékoztatási kötelezettséged van, amit a családjogi törvény valamint vonatkozó kormányrendelet szabályoz.
Azt pedig, hogy érdeklődik ne vedd zaklatásnak, inkább örülj, hogy érdekli a gyereke sorsa, nem pedig le.arja, mint néhány apuka.
Nem rossz indulatból írtam, hogy unom, de azt hiszem 40 felé tartok és nem érzem, hogy bohóckodnék. A jelenlegi férjem azért ült a szülőin, mert új iskolába került a kisfiam = érdekelte, és mert megkértem, hogy igen! ÁLLJON MELLETTEM!
Az osztálytanító világosan látta a helyzetet, hiszen neki volt kellemetlen ahogy apuka "fontoskodott".
A jelenlegi férjem már nem jár szülőire. A biológiai apuka pedig teljesen feleslegesen, hiszen elhányja a papírt és folyamatosan számonkért. Nem hinném, hogy magyarázkodnom kellene. Talán kedves helyenkénti felszólaló, ne várd el, hogy még szeressem is volt apukát!
Idézem: "új családot szeretnék!". Tehát?
Hangsúlyozom akkor mégegyszer, hogy ajánlott levélként mindent megkap írásban az APA.
A kisfiam a mamáékkal volt 2 órácskát, akikkel egy telken lakunk.
A jelenlegi férjem csupán abban különbözik, hogy együtt neveljük a kisfiamat. Az apuka pedig kéthetente és szünetekben viszi el amikor egészséges a kisfiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!