Minden oviban ez a szabály?
"Itt 15-20-25 gyereknek kell egymáshoz igazodnia. Tetszik vagy sem, kellenek a szabályok, különben totál káosz lesz minden."
Egyetértek!
Egyébként még azt meg lehetne próbálni, hogy a kérdező este nem fekteti le korán a gyerekét és akkor ő másnap fáradtabb lesz, tuti aludni fog az oviban - nálunk ez vált be. :)
Akkor leirom, hogy ez Nyugat Europaban hogy is mukodik.
3-4 eves csoport, ugyanis 4 eves kortol iskola van, ott meg egyertelmu nincs alvas.
A csoport 80 %-a nem igenyel alvast (ujra irom, 3-4 eves csoport), ezek a gyerekek kint vannak. Igen, esoben is, hidegben is, szelben is -mondjuk van is immunrendszeruk, itt nem hianyoznak betegseg miatt). Az a par gyerek aki igenyli az alvast meg egy ovodai segitovel bent marad a csoportban es matracon alszik. Meg lehet(ne) ezt igy is oldani, dehat ugye kenyelmesebb bent kavezgatni meg rohogcselni.
13!
Szintén Nyugat Európa, itt NEM alszanak a gyerekek az iskolában. EGYIK SE. Szintén 3-4 éves korosztaly. Az immunrendszer nem tudom hogy jon az alvas kérdéshez, de ha peldalozunk, akkor én meg elarulom, itt nalunk nincs közétkeztetés, a gyerek azt eszi, amit anyu csomagolt. Ha az semmi, akkor semmit. Nem feltétlenül jobb a nyugati rendszer.
"Végtelenül szomorú hozzáállás."
Szerintem meg inkább az a szomorú, hogy egy gyerek miatt szívjon mindenki.
Pontosan azért tart itt ez az ország, mert mindenki csak a maga hasznát lesi a többiek meg magasról le vannak xarva...
Nem értem, hogy minek példálóztok Nyugat-Európával.
Magyarországon ez van!
A nép ezt érdemli, ezt választotta, ezt eszi.
Minden kérdésnél megjelenik valaki aki bezzeg külföldözik. 🙄🙄Kicsit unalmas.
Persze biztos azért betegek a gyerekek mert nincsenek kint. Nem is azért mert szeptember óta takony idő van. Még csak igazi tél sem volt. Csak ez a fos idő ami kedvez minden vírusnak. És az miért jó hogy 4 évesen már iskola van? Főleg hogy nem is úgy iskola az mint itt. És igen az oktatási rendszer valóban egy fos, de ha ebbe betennénk egy 4 évest akkor azt se tudná szegény merre van. Azt meg nem gondolom hogy egy épp gyerek belehal ha kicsit feküdnie kell. Vannak szabályok. Ennyi. Az iskolában még több lesz. Meg az életben is
"Vannak szabályok. Ennyi. Az iskolában még több lesz. Meg az életben is"
Egyetértek!
Nagyon nehéz élet lesz, ha a gyerkőc nem tanul meg alkalmazkodni, mert bizony a későbbiekben mindenhol szüksége lesz rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!