Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kedves Szülők Óvodás Gyermekke...

Kedves Szülők Óvodás Gyermekkel! Ti vinnétek nyáron óvodába a gyermeketeket ezek után, vihetem egyáltalán?

Figyelt kérdés

Pest közeli kisváros lakói vagyunk. 4 éves gyermekünk a helyi óvodába jár.

Ma reggel azzal vártak minket az oviban, hogy ideje leadni a nyári óvodai igényeket.

Szerintem túl korán van, simán várhattak volna ezzel akár egy egész hónapot is még, de ez csak az én véleményem.

Egy hónapos lesz a picim, így automatikusnak vették, hogy június közepétől, vagyis a nevelési év végétől nem viszem a nagyot.

Ám itt közbeszóltam, hogy igenis kérem beírni nyárra, kivéve persze a kötelező, kéthetes bezárásra nem. Ettől függetlenül kivenném akár egy egész hétre is időbeosztásomtól függően, de itthonról dolgozom, és megbízásokat kapok, vagyis néhány nappal-héttel előtte tudom meg, hogy épp mennyi munkám lesz, nehéz így tervezni.

Még egyszer írom, az egész nyárra vonatkozó óvodai igény változni fog, hiszen lesznek programok, ám azok a munkám függvényei, ezért a biztonság kedvéért minden hétre beírtam, hogy számoljanak munkám kiszámíthatatlanságával.

Mindezt ott is elmondtam, de kötik az ebet a karóhoz, és unos-untalan azt kapom, hogy mivel párhetes kisbabám van, így ne vigyem a nagyot.

Ti mit gondoltok?

2023. máj. 8. 18:49
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
21%
38 Nekik ez a szakmájuk, engem persze, hogy lefarasztana nem is akartam óvónő lenni soha. Az év többi 9 hónapját akkor hogyan bírják ki ha ez ennyire fárasztó? Nem gondolom, hogy 3 hónap szünetük van, mert az ügyeletet is ők tartják, de jó esetben azért választották ezt a szakmát, mert örömmel tudnak vigyázni gyerekekre.
2023. máj. 9. 08:11
 42/55 anonim ***** válasza:
40%

Nálunk ahogy írtam is, kb az egész csoport be van írva nyárra. A gyereknek meg se fordul a fejébe, hogy amúgy most "vakáció" lenne és neki inkább otthon kéne lennie. Amúgy meg 1 hónapig zárva lesz az ovi, szóval vakáció is lesz neki bőven.

Amúgy mi nagyon közel lakunk az ovihoz és napi szinten megyünk el mellette a nyár folyamán is. Az ovi imádó gyerekem ki is bukna, ha minden nap látná bent a barátait játszani, pancsolni, de ő nem mehet, mert neki "vakáció" van.

Mellesleg nálunk minden nagyszülő dolgozik, nem tudják elvinni 1-2 napnál hosszabb időre.

2023. máj. 9. 08:46
 43/55 anonim ***** válasza:
91%

29# vagyok. Írta itt valaki,hogy másnak ennyire nem szereti az óvodát? Én speciel szerettem annak idején,de én ennél sokkal jobban szerettem a családi délutánokat anyáékkal plusz a hétvégéket és amikor otthon volt tesómmal akkor a nyári szünetet,de gondolom közrejátszik az,hogy rengeteg mindent csináltunk együtt a családdal. Nekem ez volt hatalmas élmény és nem az óvoda. :D Voltak onnan barátnőim(van 1 aki a mai napig az óvoda óta,pedig 30+ vagyok),de anyáék például megoldották,hogy tudjak velük bandázni is. Simán elvoltam óvoda nélkül. Megpróbálom majd ezt az élményt átadni én is. De egyébként rengeteg gyerek utálja az óvodát.

42# Nem tud vigyázni,de gondolom dolgozol,ez érthető. Azért ez más,hogy muszáj vagy bevinni,vagy az hogy ott egy kistestvér,a nagyot beviszed,mert a kettő együtt nem megy.

Aki meg a nyári szabadságolást írja az óvónőknél,nektek nincs nyári szabadságolásotok?Az iskola is bezár nyári szünetre,tanároknál is így van egyébként. Nekem is tetszik ez a beosztás DE akkor se tudnám bevállalni és csinálni FŐLEG ennyi fizetésért és megbecsülésért. Akinek ez tetszik menjen el és tanuljon óvónőnek és akkor ő is kap nyári szabadságot ennyit. :D Amúgy hogy hamar kiteszik a nyári igényeket egyértelmű,nálunk a munkahelyen a nyári beosztásos kérés már kint van tavasszal,hogy tudjanak számolni az emberrel és tudják ki mikor szeretne nyaralni menni és még így is mindig borul,mert egyszerre beírja magát 10 ember ugyanoda.

2023. máj. 9. 09:42
 44/55 anonim ***** válasza:
82%

Nekem két ovis barátnőm volt, úgy oldották meg anyáék hogy találkozzunk, hogy heti egy nap egyikünknél, másik nap másikunknál harmadik nap harmadikunknál voltunk, többiben meg a családdal.

És de, képzeljétek el, elfárad a gyerek is. Koránkelés, korán fekvés, melegben bent, kötelező programok...

2023. máj. 9. 15:53
 45/55 anonim ***** válasza:
30%
Én is home office-ban voltam, a gyerekek 3 hós korától dolgoztam, és vittem a nagyot, mert inkább ott bandázzon kint az udvaron a fák alatt, mint itt őrül meg a lakásba bezárva, miközben elvileg dolgozom, ha épp hagynak... (Aminek a vége, hogy lehet éjszakázni, amiért meg majd a férjed orrol rád.) Szerintem ez az otthonról dolgozás gyerek mellett ilyen műfaj, hogy a valaki a végén mindig haragszik rád, hogy miért nem ő volt aznap a sürgősebb, vagy te magadra, viszont kevesen hiszik el, hogy tényleg igyekszel és nem a lábadat lógatod. Be kell venni néha azt a tablettát és elhinni magadnak, hogy a lehető legjobb döntést hozod a saját szemszögedből, erődből, eszközeiddel, információiddal... stb., ha más meg jobban tudja, akkor csinálja ő.
2023. máj. 9. 16:10
 46/55 anonim ***** válasza:
17%
En is beadom,hiaba leszek itthon szabin pld a masikkal. Ugy nem tudjuk lekotni mint bent es itthin csak nyugoskodik,
2023. máj. 9. 16:48
 47/55 anonim ***** válasza:
54%
46os na neked is feltétlenül kellett két gyerek igaz?:-D Csok jól fizet legalább? :-D
2023. máj. 10. 06:42
 48/55 anonim ***** válasza:
42%
Az ilyen kérdéseknél az is baj, ha az ember otthon van a gyerekkel, mert akkor lusta, és az is, ha visszamegy korán dolgozni, mert akkor nem törődik a gyerekkel. Ha meg otthonról dolgozol, akkor az biztos nem is munka, csak hobbi.
2023. máj. 10. 07:26
 49/55 anonim ***** válasza:
10%
47 es. Igen kellett. Csok szart se fizet. Ne aggodj, engem eltart a ferjem. Mar csak azert is megy, mert a 2 gyerek uti vagja egymast egesz nap,ill.unatkozik. az ovisnak beszedfejlodes elmaradasa van es az oviban fejlodik, mi hiaba pofazunk otthon reggeltol estig.
2023. máj. 10. 13:02
 50/55 anonim ***** válasza:
84%

49es ja végül is úgy könnyű ha te csak megszülöd az ovi meg neveli. Remélem züllsz még vagy ötöt az államnak:-)

Nyáron nincs fejlesztés, nincs foglalkozás, hiába akarod beállítani úgy hogy a gyerek miatt viszed.

Talán foglalkozni kéne a gyerekekkel és akkor nem ütnék-vágnák egymást egyfolytában.

Arra meg hogy a férjem tart el én nem lennék büszke.

2023. máj. 10. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!