Kedves Szülők Óvodás Gyermekkel! Ti vinnétek nyáron óvodába a gyermeketeket ezek után, vihetem egyáltalán?
Pest közeli kisváros lakói vagyunk. 4 éves gyermekünk a helyi óvodába jár.
Ma reggel azzal vártak minket az oviban, hogy ideje leadni a nyári óvodai igényeket.
Szerintem túl korán van, simán várhattak volna ezzel akár egy egész hónapot is még, de ez csak az én véleményem.
Egy hónapos lesz a picim, így automatikusnak vették, hogy június közepétől, vagyis a nevelési év végétől nem viszem a nagyot.
Ám itt közbeszóltam, hogy igenis kérem beírni nyárra, kivéve persze a kötelező, kéthetes bezárásra nem. Ettől függetlenül kivenném akár egy egész hétre is időbeosztásomtól függően, de itthonról dolgozom, és megbízásokat kapok, vagyis néhány nappal-héttel előtte tudom meg, hogy épp mennyi munkám lesz, nehéz így tervezni.
Még egyszer írom, az egész nyárra vonatkozó óvodai igény változni fog, hiszen lesznek programok, ám azok a munkám függvényei, ezért a biztonság kedvéért minden hétre beírtam, hogy számoljanak munkám kiszámíthatatlanságával.
Mindezt ott is elmondtam, de kötik az ebet a karóhoz, és unos-untalan azt kapom, hogy mivel párhetes kisbabám van, így ne vigyem a nagyot.
Ti mit gondoltok?
Nálunk már egy hónapja le kellett adni hogy megy a gyerek nyáron. Jövő hónapban már ügyelet van.
Hiába vagy otthon a kicsivel, nem várhatják el hogy ne vidd a nagyot. Csak hát ugye aki így van az nem szokott ügyeletet kérni. Ha nem dolgoznál jogos is lenne az igényük, de így nem
Mondd meg, hogy dolgozol, és igen, a párhetes kisbaba mellett, mert vállalkozol.
Egyébként nálunk is egy hónapja le kellett adni. Azért kell most leadni, mert most beszélik meg a szabadságolásokat, nekik is tudniuk kell, hogy mikor ki mehet el. Ügyeletben lesz nálunk is, Augusztusban jeleztük, hogy 3 hétig nem megy. Lesz még egy hét júliusban, de az változhat, így azt majd csak előtte 2 héttel fogom leadni.
"Ha csak kistesóval lennék otthon, eszembe se jutna vinni, jár a gyereknek is a pihenés."
A gyereknek az óvoda nem munka, hanem részben pihenés, szóvakozás.
Nálunk a nagyobbiknak borzasztó nagy a mozgásigénye, ezt otthon nap közben a pici mellett nem lehet megoldani, a lakásban meg csak nyügös, rosszalkodik, nem találja a helyét. Az oviban ki tudja magát kellöen tombolni, délutánra lenyugszik, és az otthoni programok normálisan mennek.
(Nap közben a pici mellett nem megoldható 3-4 óra játszóterezés úgy, hogy egyedül vagyok a két gyerekre, a nagyobbikra még oda kell figyelni, hogy ne legyen baleset, a picit meg nem hagyhatom magára, amíg a nagy után szaladgálok.)
A kérdésre: nyugodtan add be az egész nyárra az igényedet, kötelesek figyelembe venni és minden jogod megvan rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!