Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kedves Szülők Óvodás Gyermekke...

Kedves Szülők Óvodás Gyermekkel! Ti vinnétek nyáron óvodába a gyermeketeket ezek után, vihetem egyáltalán?

Figyelt kérdés

Pest közeli kisváros lakói vagyunk. 4 éves gyermekünk a helyi óvodába jár.

Ma reggel azzal vártak minket az oviban, hogy ideje leadni a nyári óvodai igényeket.

Szerintem túl korán van, simán várhattak volna ezzel akár egy egész hónapot is még, de ez csak az én véleményem.

Egy hónapos lesz a picim, így automatikusnak vették, hogy június közepétől, vagyis a nevelési év végétől nem viszem a nagyot.

Ám itt közbeszóltam, hogy igenis kérem beírni nyárra, kivéve persze a kötelező, kéthetes bezárásra nem. Ettől függetlenül kivenném akár egy egész hétre is időbeosztásomtól függően, de itthonról dolgozom, és megbízásokat kapok, vagyis néhány nappal-héttel előtte tudom meg, hogy épp mennyi munkám lesz, nehéz így tervezni.

Még egyszer írom, az egész nyárra vonatkozó óvodai igény változni fog, hiszen lesznek programok, ám azok a munkám függvényei, ezért a biztonság kedvéért minden hétre beírtam, hogy számoljanak munkám kiszámíthatatlanságával.

Mindezt ott is elmondtam, de kötik az ebet a karóhoz, és unos-untalan azt kapom, hogy mivel párhetes kisbabám van, így ne vigyem a nagyot.

Ti mit gondoltok?

2023. máj. 8. 18:49
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
80%
Amikor a facebook-ra írtad ki, akkor még szó nem volt munkáról, de felőlem egész nyáron mehet ügyeletbe is a gyereked.
2023. máj. 8. 19:30
 12/55 anonim ***** válasza:
76%
10es, valóban nagy pihenés a gyereknek 40 fokban bent aszalódni, szabályok között, kötelező alvással, kb azt is megmondva mikor mehet el mosdóba, főleg ha összevont csoportok lesznek és idegen óvónőkkel, gyerekekkel lesz összezárva. Gondolom te se igényled soha a szabadnapot igaz?
2023. máj. 8. 19:43
 13/55 anonim ***** válasza:
81%
Milyen cuki hogy van aki még mindig azt hiszi hogy a pedagógusok egész nyáron hereveréznek
2023. máj. 8. 19:47
 14/55 anonim ***** válasza:
35%
Vidd csak be óvódába, mi is mentűnk anno nyáron reggel 7tól este 5ig
2023. máj. 8. 19:53
 15/55 anonim ***** válasza:
31%
Menjen csak nyáron is óvódaba agyerek,most mi van ebben?Nem otthón kell lenni egesz nyáron!!!
2023. máj. 8. 19:57
 16/55 anonim ***** válasza:
100%
#9 azért az túlzás, hogy abban az 1 hónapban hávájoznak az óvónők. A dadusok legalábbis semmiképpen. Anyukám dajka egy vidéki oviban, a nyári leállás nem a pihengetésről szól, hanem ugyanúgy mennek minden nap, és nagytakarítás van. Pl. olyankor szortírozzák, fertőtlenítik a játékokat, full brutál nagytakarítás van az egész épületben, ha szükséges, akkor felújítás, ami után szintén ki kell ganézni. Szóval ugyanúgy bejárnak, és a belüket kidolgozzák, csak gyerekek nem nyüzsögnek közben körülöttük. Legalábbis anyáméknál minden évben így van. Ő kb. ezt az időszakot szereti legkevésbé egész évben.
2023. máj. 8. 19:57
 17/55 anonim ***** válasza:
45%

Budapesti ovi, nálunk már 1 hónapja le kellett adni. 1-2 gyerek kivételével az egész csoport be van írva egész nyárra (kivéve a 4 hetes bezárásra).

Én is itthon vagyok 1,5 évessel, többen a csoportból 6-8-10 hónaposokkal. Mindenki beírta magát.

Nálunk pl az is tényező, hogy pici lakás, az apja home office-ban dolgozik, nehéz megoldani, hogy ne zavarjuk. Nyilván tök más 1-2 hétig, ha beteg meg megint más 2,5-3 hónapig.

Nálunk szerencsére nem akadékoskodnak ilyenen

2023. máj. 8. 20:06
 18/55 anonim ***** válasza:
32%
Mi is beirtuk a két gyereket egész nyárra,sajnos a 2hetes szünetre már nem lehetett, de azon kívűl végig menni fognak,nincs mese
2023. máj. 8. 20:15
 19/55 anonim ***** válasza:
73%

Hát nem tudom, mert ilyen helyzetben még sosem voltam, de az a munka, amit lehet egy újszülött mellett végezni, azt egy óvodás mellett is lehetne szerintem...

De hivatalosan nem tilthatják meg, hogy beírd a gyereket egész nyárra akár. De a szájukat húzhatják látványosan.

2023. máj. 8. 20:43
 20/55 anonim ***** válasza:
91%
Én is itthon voltam a kicsivel, de ugyanúgy ki kellett töltenem az igénylést. Én természetesnek vettem, ha már amúgy is itthon voltam, hogy nem megy nyáron a lányom. Sok szülő rossz szemmel nézi, ha vki ilyen esetben mégis viszi a gyerekét. Volt egy anyuka a csoportban, aki munkanélküli volt, mégis ment a gyereke. De valószínűleg azért, mert állást keresett és szeretett volna minél hamarabb dolgozni menni. Ebben az esetben még meg is értem.
2023. máj. 8. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!