Kedves Szülők Óvodás Gyermekkel! Ti vinnétek nyáron óvodába a gyermeketeket ezek után, vihetem egyáltalán?
Pest közeli kisváros lakói vagyunk. 4 éves gyermekünk a helyi óvodába jár.
Ma reggel azzal vártak minket az oviban, hogy ideje leadni a nyári óvodai igényeket.
Szerintem túl korán van, simán várhattak volna ezzel akár egy egész hónapot is még, de ez csak az én véleményem.
Egy hónapos lesz a picim, így automatikusnak vették, hogy június közepétől, vagyis a nevelési év végétől nem viszem a nagyot.
Ám itt közbeszóltam, hogy igenis kérem beírni nyárra, kivéve persze a kötelező, kéthetes bezárásra nem. Ettől függetlenül kivenném akár egy egész hétre is időbeosztásomtól függően, de itthonról dolgozom, és megbízásokat kapok, vagyis néhány nappal-héttel előtte tudom meg, hogy épp mennyi munkám lesz, nehéz így tervezni.
Még egyszer írom, az egész nyárra vonatkozó óvodai igény változni fog, hiszen lesznek programok, ám azok a munkám függvényei, ezért a biztonság kedvéért minden hétre beírtam, hogy számoljanak munkám kiszámíthatatlanságával.
Mindezt ott is elmondtam, de kötik az ebet a karóhoz, és unos-untalan azt kapom, hogy mivel párhetes kisbabám van, így ne vigyem a nagyot.
Ti mit gondoltok?
Én nagyon legfeljebb 2 hetet engedném nyáron (jún. 15. után) a gyereket óvodába, akkor is csak ha minden kötél szakad.
Voltam én is gyerek, nagyon rossz érzés nyáron, 40°C-ban is a retkes óvodában/iskolában szenvedni a bunkó tanárokkal és az idióta gyerekekkel. Persze, ha jó az óvoda, meg minden és csinálnak is programokat, nem csak a Mari néni tetves hónajának izzadságát kell szagolnia a gyerekeknek, akkor persze menjen, de valljuk be, ez ritka.
Én imádtam ovis lenni… nyàron volt medencèzés is.
A gyerekeim is imàdjàk.
Mennek is.
Amikor tudnék vigyàzni rájuk, akkor is.
Szintén otthoni ( nem sajàt) munkavègzés miatt is.
Sőt, ha nem mennek, akkor általában, ha ràérek, akkor munkaidőben nagyszülőknél vagyunk, ha nekem is dolgom van ( sulis) akkor a mama vigyáz rájuk. Orthon a férjem folyamatosan meetingel.. egyelőre külön irodàra nem telik..
2 hangoskodó ovis mellett nem megy..
Én azt gondolom, hogy az lenne az egészséges ha az emberek nem az óvodának szülnék a gyereket.
Nem elég hogy égész évben (sokaknak) reggel fél 8-kor már ott van gyerek és délután 5-kor mennek érte, még nyáron is meg tennék ugyanezt.
Délután 5 után haza viszu, kB evés-fürdés-fekvés, a szülő napi kemény 3-4 órát van a gyerekkel, akkor is csak épp ellátja. Erre minek a gyerek?
Ennyi törődés még egy macskának is kevés.
A másik, hogyha most születik a kistestvér most lenne a legfontosabb, hogy a nagyobbal is foglalkozva legyen. Egy 4 éves nem hülye, pontosan tudja, hogy amíg mások otthon vannak a szüleikkel, hogy amíg anya otthon van a kistesóval ő le van passzolva.
Ez nem az óvónőkről szól, neki ígyis-úgyis meghatározott mennyiségű szabadsága van és ígyis-úgyis be kell mennie dolgozni. Ez a te gyereked lelkéről szól.
Azt nem értem, hogy sok szülő mit hisz, hogy az óvoda egy leányálom? Pláne nyáron, tomboló hőségben, amikor mindenki otthon aludna vagy a strandon fürdene, nem a szutyokban poshadna.
Nem azzal van itt a gond, hogy most nyáron ha nincs más megoldás, pár napra beviszi ügyeletbe a gyereket. Hanem azzal, hogy néhányan nyáron is lazán bedobják 7-kor az ovodába a gyereket és 5-ig ott szenved, néha úgy, hogy amúgy a szülő nem is dolgozik, vagy meg tudná oldani hogy jó legyen a gyermeknek is. De van hogy a szülő csak azért adja be megrzésre, hogy ne is lássa.
28# Persze,nem jobb azt hallgatni,de ha nem létezne nyáron óvoda is meg kellene oldania a szülőnek,vagy ha csak 5 éves kortól volna kötelező. Ha én nem akarom,meg nem megy a két gyermek együtt,akkor nem vállalok kettőt. Egy után egyértelmű,hogy sejti az ember mire vállalkozik. Könnyebb nem lesz,max nehezebb. Érdekes,nálunk annak idején anya megoldotta és igen vitt a játszótérre a kisöcsém mellett meg úgy kb. mindenhova. Tisztában volt vele,hogy van egy nagyobb gyermeke is,de ő mondjuk a lelkét beletette tényleg mindig. Baráti társasággal is találkoztunk,ahol ugyanúgy játszottam gyerekekkel illetve mindig kitalált valamit. Furcsa lett volna,ha csak az óvoda tud lekötni,pedig voltak barátnőim ott is. Mondjuk ő most a lányunknál is mindig kreatív a játékok terén.
Itt most nem azokra gondolok,akik dolgoznak és nem tudják megoldani,egyértelmű,pont emiatt van egyébként a nyári gyerekfelügyelet is,nem játszóházként. Az teljesen érthető és az is,hogy ha a kérdezőnek muszáj dolgoznia egy 1 hónapos baba mellől. Nincs is beleszólása senkinek. Én ezeknél arra gondolok,amit a 26-os is írt. De szerencsére mindenki úgy csinálja,ahogy szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!