Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Kedves Szülők Óvodás Gyermekke...

Kedves Szülők Óvodás Gyermekkel! Ti vinnétek nyáron óvodába a gyermeketeket ezek után, vihetem egyáltalán?

Figyelt kérdés

Pest közeli kisváros lakói vagyunk. 4 éves gyermekünk a helyi óvodába jár.

Ma reggel azzal vártak minket az oviban, hogy ideje leadni a nyári óvodai igényeket.

Szerintem túl korán van, simán várhattak volna ezzel akár egy egész hónapot is még, de ez csak az én véleményem.

Egy hónapos lesz a picim, így automatikusnak vették, hogy június közepétől, vagyis a nevelési év végétől nem viszem a nagyot.

Ám itt közbeszóltam, hogy igenis kérem beírni nyárra, kivéve persze a kötelező, kéthetes bezárásra nem. Ettől függetlenül kivenném akár egy egész hétre is időbeosztásomtól függően, de itthonról dolgozom, és megbízásokat kapok, vagyis néhány nappal-héttel előtte tudom meg, hogy épp mennyi munkám lesz, nehéz így tervezni.

Még egyszer írom, az egész nyárra vonatkozó óvodai igény változni fog, hiszen lesznek programok, ám azok a munkám függvényei, ezért a biztonság kedvéért minden hétre beírtam, hogy számoljanak munkám kiszámíthatatlanságával.

Mindezt ott is elmondtam, de kötik az ebet a karóhoz, és unos-untalan azt kapom, hogy mivel párhetes kisbabám van, így ne vigyem a nagyot.

Ti mit gondoltok?

2023. máj. 8. 18:49
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
33%

Én nagyon legfeljebb 2 hetet engedném nyáron (jún. 15. után) a gyereket óvodába, akkor is csak ha minden kötél szakad.

Voltam én is gyerek, nagyon rossz érzés nyáron, 40°C-ban is a retkes óvodában/iskolában szenvedni a bunkó tanárokkal és az idióta gyerekekkel. Persze, ha jó az óvoda, meg minden és csinálnak is programokat, nem csak a Mari néni tetves hónajának izzadságát kell szagolnia a gyerekeknek, akkor persze menjen, de valljuk be, ez ritka.

2023. máj. 8. 20:52
 22/55 anonim ***** válasza:
67%

Én imádtam ovis lenni… nyàron volt medencèzés is.

A gyerekeim is imàdjàk.

Mennek is.

Amikor tudnék vigyàzni rájuk, akkor is.

Szintén otthoni ( nem sajàt) munkavègzés miatt is.

Sőt, ha nem mennek, akkor általában, ha ràérek, akkor munkaidőben nagyszülőknél vagyunk, ha nekem is dolgom van ( sulis) akkor a mama vigyáz rájuk. Orthon a férjem folyamatosan meetingel.. egyelőre külön irodàra nem telik..

2 hangoskodó ovis mellett nem megy..

2023. máj. 8. 21:07
 23/55 anonim ***** válasza:
15%
#19, a par hetes gyerekem mellol siman csinaltam tanfolyamot, tanultam, vizsgaztam. A tobbemberes 5 honaposom mellol “mentem vissza” heti 16 oraban home office-bol dolgozni. Ugy 8 honapos koraig tudtam napkozben is ezt csinalni, onnantol marcsak estentenkent meg hetvegen, ha mas volt vele. Ez igy volt egeszen 5 eves kiraig, es meg azota sem az igazi (most 7 eves).
2023. máj. 8. 21:39
 24/55 anonim ***** válasza:
72%
5# vagyok. Jól le lettem pontozva,pedig ez is egy vélemény. Ráadásul nem nézem le a kérdezőt ezért,mert mindenki helyzete más. Nekem az öcsém akkor született mikor én voltam óvodás,délben is mindig hazavitt akkoriban anya,azok voltak a legszebb nyarak is,mert akkor nem dolgozott,otthon volt vele,nekem se kellett menni így és tök jó ötleteket kitalált mindig,kirándultunk,stb. Rengeteg időt töltöttünk együtt. Utána mikor visszaállt dolgozni,azért nyilván ez változott,sajnos,de addig lehettünk együtt a legtöbbet. Nekünk még a lányunk kisebb,de én is így tervezem majd,ha úgy alakul. Ezt megélem a családdal,utána pedig majd úgy is dolgozok életem végéig tovább,mint ahogy eddig is tettem. Erre írtam,hogy ettől függetlenül ha olyan anyagi helyzetben lennék,akkor természetesen ez változna,ez egyértelmű szerintem,de ha megtehetem,hogy egy 1 hónapos mellől ne keljen dolgozni,akkor bizony rájuk koncentrálnék csak. Ettől függetlenül írtam,nem tilos és be is írhatja magát,nincs ebben semmi rossz. De le lehet pontozni. :D
2023. máj. 8. 21:53
 25/55 anonim ***** válasza:
74%

Én azt gondolom, hogy az lenne az egészséges ha az emberek nem az óvodának szülnék a gyereket.

Nem elég hogy égész évben (sokaknak) reggel fél 8-kor már ott van gyerek és délután 5-kor mennek érte, még nyáron is meg tennék ugyanezt.

Délután 5 után haza viszu, kB evés-fürdés-fekvés, a szülő napi kemény 3-4 órát van a gyerekkel, akkor is csak épp ellátja. Erre minek a gyerek?

Ennyi törődés még egy macskának is kevés.

A másik, hogyha most születik a kistestvér most lenne a legfontosabb, hogy a nagyobbal is foglalkozva legyen. Egy 4 éves nem hülye, pontosan tudja, hogy amíg mások otthon vannak a szüleikkel, hogy amíg anya otthon van a kistesóval ő le van passzolva.

Ez nem az óvónőkről szól, neki ígyis-úgyis meghatározott mennyiségű szabadsága van és ígyis-úgyis be kell mennie dolgozni. Ez a te gyereked lelkéről szól.

2023. máj. 8. 21:59
 26/55 anonim ***** válasza:
73%

Azt nem értem, hogy sok szülő mit hisz, hogy az óvoda egy leányálom? Pláne nyáron, tomboló hőségben, amikor mindenki otthon aludna vagy a strandon fürdene, nem a szutyokban poshadna.

Nem azzal van itt a gond, hogy most nyáron ha nincs más megoldás, pár napra beviszi ügyeletbe a gyereket. Hanem azzal, hogy néhányan nyáron is lazán bedobják 7-kor az ovodába a gyereket és 5-ig ott szenved, néha úgy, hogy amúgy a szülő nem is dolgozik, vagy meg tudná oldani hogy jó legyen a gyermeknek is. De van hogy a szülő csak azért adja be megrzésre, hogy ne is lássa.

2023. máj. 8. 22:17
 27/55 anonim ***** válasza:
64%
Akkor meg lehet, hogy igy jar jobban a gyerek, utolso.
2023. máj. 8. 22:20
 28/55 anonim ***** válasza:
45%
Egy ovis gyereknek nem gondolom, hogy jobb ha az újszülött testvére bömbölését kell hallgatnia ahelyett, hogy gyerekekkel játszana az oviban. Az anyának se egyszerű, hogy az újszülött mellett viheti a jatszóra a nagyot. Nem azt mondom, hogy reggel 7-től délután 6-ig legyen bent. Lehet mondjuk csak délelőtt. Sok más szempont van, mint a munka, és az óvoda nagyon csak egyet erőltet, hogy ne legyen gyerek az óvodában nyáron. És semmi más nem érdekli őket, legalábbis nálunk. Valaki írta, hogy ilyenkor takarítják az ovit, hát nálunk biztosan nem. Lakat van a kapun egy hónapig, senki nem megy be oda. Az én gyerekem messze a legjobban a nyári időszakban érezte a legjobban magát. Kevesebben vannak, azt csinálnak, amit akarnak, nincs semmi kötelező. Természetesen nem volt egész nyáron bent. De nem vettem észre, hogy lelki sérülést okozna ha pár hetet nyáron is jár. Ha itthon vagyunk akkor menne az oviba, hogy gyerekekkel játszhasson.
2023. máj. 8. 22:29
 29/55 anonim ***** válasza:
68%

28# Persze,nem jobb azt hallgatni,de ha nem létezne nyáron óvoda is meg kellene oldania a szülőnek,vagy ha csak 5 éves kortól volna kötelező. Ha én nem akarom,meg nem megy a két gyermek együtt,akkor nem vállalok kettőt. Egy után egyértelmű,hogy sejti az ember mire vállalkozik. Könnyebb nem lesz,max nehezebb. Érdekes,nálunk annak idején anya megoldotta és igen vitt a játszótérre a kisöcsém mellett meg úgy kb. mindenhova. Tisztában volt vele,hogy van egy nagyobb gyermeke is,de ő mondjuk a lelkét beletette tényleg mindig. Baráti társasággal is találkoztunk,ahol ugyanúgy játszottam gyerekekkel illetve mindig kitalált valamit. Furcsa lett volna,ha csak az óvoda tud lekötni,pedig voltak barátnőim ott is. Mondjuk ő most a lányunknál is mindig kreatív a játékok terén.

Itt most nem azokra gondolok,akik dolgoznak és nem tudják megoldani,egyértelmű,pont emiatt van egyébként a nyári gyerekfelügyelet is,nem játszóházként. Az teljesen érthető és az is,hogy ha a kérdezőnek muszáj dolgoznia egy 1 hónapos baba mellől. Nincs is beleszólása senkinek. Én ezeknél arra gondolok,amit a 26-os is írt. De szerencsére mindenki úgy csinálja,ahogy szeretné.

2023. máj. 8. 22:55
 30/55 anonim ***** válasza:
24# voltam.
2023. máj. 8. 22:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!