Kedves Szülők Óvodás Gyermekkel! Ti vinnétek nyáron óvodába a gyermeketeket ezek után, vihetem egyáltalán?
Pest közeli kisváros lakói vagyunk. 4 éves gyermekünk a helyi óvodába jár.
Ma reggel azzal vártak minket az oviban, hogy ideje leadni a nyári óvodai igényeket.
Szerintem túl korán van, simán várhattak volna ezzel akár egy egész hónapot is még, de ez csak az én véleményem.
Egy hónapos lesz a picim, így automatikusnak vették, hogy június közepétől, vagyis a nevelési év végétől nem viszem a nagyot.
Ám itt közbeszóltam, hogy igenis kérem beírni nyárra, kivéve persze a kötelező, kéthetes bezárásra nem. Ettől függetlenül kivenném akár egy egész hétre is időbeosztásomtól függően, de itthonról dolgozom, és megbízásokat kapok, vagyis néhány nappal-héttel előtte tudom meg, hogy épp mennyi munkám lesz, nehéz így tervezni.
Még egyszer írom, az egész nyárra vonatkozó óvodai igény változni fog, hiszen lesznek programok, ám azok a munkám függvényei, ezért a biztonság kedvéért minden hétre beírtam, hogy számoljanak munkám kiszámíthatatlanságával.
Mindezt ott is elmondtam, de kötik az ebet a karóhoz, és unos-untalan azt kapom, hogy mivel párhetes kisbabám van, így ne vigyem a nagyot.
Ti mit gondoltok?
"Még egyszer írom, az egész nyárra vonatkozó óvodai igény változni fog, hiszen lesznek programok, ám azok a munkám függvényei, ezért a biztonság kedvéért minden hétre beírtam, hogy számoljanak munkám kiszámíthatatlanságával."
Erre bébiszitter való, nem az óvoda. Ha beírod egész nyárra, aztán nem viszed csak 3 napot, akkor lefoglalsz egy helyet attól, akinek valóban szüksége van rá.
Aki azt írja, hogy szegény gyerek, még nyáron is óvodába kell járnia, annak a gyereke nem szereti az ovit??
Mert az enyém annyira szeret menni és olyan szinten kötődik ott 2 kis barátjához, hogy még hétvégente is megkérdezi minden reggel, hogy ma miért nem mehet, ő szeretne. Imád ott lenni, jól érzi magát bent. Nincs oda "lepasszolva", hanem az élete szeretett része.
33!
Az óvodásnak az a munkahelye. Mások a szabalyok, mint otthon.
"De számomra ezek nem érvek a 3 hónapig tartó óvodai szünet mellett."
Hány gyereked van? Mennyire fáradsz le mellette fizikailag, mentálisan, erzelmileg egy nap alatt? Azt szorozd be hússzal. 20 gyerek, heti 5 napon, napi 8 órában. Iszonyat megterhelo. Plusz vedd hozzá azt, hogy nem a te gyereked. Tehát nincs meg az az érzelmi kötődés, mint a sajatodhoz, hogy 5 perc múlva megbocsátod, elfelejted bármit is csinált. Nem ordithatsz vele, szinte nem is büntethető, bármit is csinál, mert nem a tiéd. Megerdemlik a 3 hónap szünetet. Sőt.
Az óvonők nem tudnak mit tenni, ha vinni akarod.
Inkább az a kérdés, a nagyobbik gyerek hogy áll ehhez. Én kistesó nélkül is utáltam a nyári ovit, az összevont csoportokat, de hát anyám - nem otthon - dolgozott, nagyszülőknél nem voltam meg, muszáj volt.
Ellenben ha lett volna otthon egy kistesó, de én nem lehetettem volna anyámmal, az biztos kiborított volna. Első osztályos voltam, mikor kistesóm született, anyám onnantól, hogy már táppénzen volt a terhesség alatt, nekem nem kellett napközisnek lennem.
Szóval azt gondolom, ha a nagy szereti az ovit, nem zavarja, oké, de a testvérféltékenységnek jó kis táptalaj lesz, hogy ő még ekkor is le van passzolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!