Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A gyermeketek ovijában hányan...

A gyermeketek ovijában hányan vannak egy csoportban?

Figyelt kérdés

Ha megírnátok, hány óvónéni van a csoportban, nagyváros vagy falu, illetve, hogy szerintetek mennyi lenne az ideális gyerek szám azért is hálás lennék. Én nagyon soknak tartom a miénket, úgy érzem, nem jut elég idő a csendesebb gyerekekre, mert a kicsit elevenebb gyerekekre kell nagyon sok időt fordítani.

Köszönöm, ha írtok.

2022. máj. 18. 10:07
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
30%
Angol törvény szerinti maximum. 1 óvónőre 4 gyerek jut. Tudom ez nem sokat segít, mert nem élsz itt, de szerintem megvan annak az oka, hogy más országokban maximalizálva van. Hogy tudna már 1 vagy 2 ember vigyázni 20+ gyerekre rendesen?
2022. máj. 18. 10:12
 2/25 anonim ***** válasza:
93%
Falu, 23 gyerek, 2 óvodapedagógus és 1 dajka. Kevés ennyi felnőtt, ráadásul van 2 SNI gyerek.
2022. máj. 18. 10:21
 3/25 anonim ***** válasza:
93%

23 gyerek van, 2 óvónő, az egyik nyitástól délig van, a másik 11től zárásig (ő soksok éve nyugdíjas, úgy hívták vissza, mert annyira nincs más) + 1 dadus.

Vegyes csoport, nem tudom mennyi lenne a megfelelő létszám

2022. máj. 18. 10:22
 4/25 anonim ***** válasza:
92%
Jajj lemaradt, vidéki kistelepülés
2022. máj. 18. 10:23
 5/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek.

Abszolút egyetértek az elsővel, ennyi gyerekkel nem lehet minőségi időt tölteni. Nálunk is 23 gyerek van, 2 óvónő, akik váltásban vannak, tehát dél körül van kb 2 óra, amikor mindketten velük vannak, plusz 1 dadus. Ahol problémás gyerekek is vannak, ott pedig még nehezebb. :(

2022. máj. 18. 10:42
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

25 gyerek, 2 óvónő és 1 dajka.Városban élünk.

Én azt látom szeretettel bánnak a gyerekekkel.Csoportosan foglalkoznak velük főként és benti dolgoknál szerintem ez még működhet is.Viszont azt már nehezen hiszem, hogy kint az udvaron tudnak rendesen figyelni a 25 gyerekre, főleg hogy oda a dajka nem is mindig megy ki és persze vegyülnek a csoportok is.Lövésem sincs mennyi ember kellene ahhoz, hogy megfelelő legyen a létszám.Viszont szerintem le előttük a kalappal.Ennyi emberre ennyi gyerek, hát én biztos kész lennék estére :D

2022. máj. 18. 10:54
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nálunk 20 gyerek van, 2 óvónő, 1 dadus és 2 pedasszisztens, akik abban a csoportban segítenek, ahol kell (3 ovis csoport van, hamarosan lesz egy 4.). Vidéki község.
2022. máj. 18. 10:57
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Falusi ovi, az egyik csoportban 21, a másikban 23 gyerek van - mindkét csoport vegyes.

2 óvónő és 1 dajka csoportonként. Plusz 1 utazó gyógypedagógus jön az intézménybe.

2022. máj. 18. 11:02
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Megyeszékhely, 24-en vannak egy csoportban, 2 óvónő és 2 dadus van. Szerintem túl sok ennyi gyerek, még a négy felnőtt is kevés.
2022. máj. 18. 11:02
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Falusi óvoda. Fiaim csoportjában papíron 27 gyerek van, de eddig a maximum létszám 20 fő volt, átlagosan 15 gyerek van (betegségek, beszoktatás miatt). Egy óvónő van ott ebédig plusz egy dadus és 11 órától pedagógiai asszisztens. Vezető óvónő segít be pluszban, ha kell. Délben a csoport 2/3-a hazajön, összevonva vannak a csoportok ezután. Gyerekek szeretnek odajárni, sokféle foglalkozás van. Jobb lenne, ha több óvónő, dajka lenne, de elsősorban miattuk, mert látszik rajtuk, hogy kemény ez így nekik.
2022. máj. 18. 11:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!