Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A gyermeketek ovijában hányan...

A gyermeketek ovijában hányan vannak egy csoportban?

Figyelt kérdés

Ha megírnátok, hány óvónéni van a csoportban, nagyváros vagy falu, illetve, hogy szerintetek mennyi lenne az ideális gyerek szám azért is hálás lennék. Én nagyon soknak tartom a miénket, úgy érzem, nem jut elég idő a csendesebb gyerekekre, mert a kicsit elevenebb gyerekekre kell nagyon sok időt fordítani.

Köszönöm, ha írtok.

2022. máj. 18. 10:07
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
26%

Egy gyermekre 2 nm-nek kell jutnia- de nagyon semmit sem tudnak csinálni ha ez nem valósul meg. Főleg kis falvakban, ha 1 szobás az ovi akkor ott van h nagyobb a létszám, ilyenkor egyedi engedélyt kell kérni az ovinak a fenntartótól.

Amúgy törvény szerint egy csoportszobában max 25 fő lehet, ettől felfelé egyedi engedéllyel 20% ban el lehet térni ha a nm engedi.

2 ovodapedagógus és egy dajka kell hogy jusson erre a létszámra.

2022. máj. 18. 11:43
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Megyeszékhely, nálunk 27 fő van egy sima lakótelepi ovi teremben
2022. máj. 18. 11:44
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Bp., 26 gyerek, 2 óvónő, 1 dadus.
2022. máj. 18. 12:16
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Megyeszékhely, kiscsoport,
2022. máj. 18. 12:23
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Megyeszékhely, kiscsoport, 25 fő gyerek, szeptembertől márciusig 1 óvónő volt 1 dajkával és 1 pedagógiai asszisztenssel. Kevés, főleg, hogy december-február között 3 hónapig zsiliprendszer volt és dajka nénik (meg aki épp ott volt) öltöztettek-vetkőztettek reggel/délután, rengeteg pluszmunkájuk volt.
2022. máj. 18. 12:26
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Óvónő vagyok.

Megyeszékhelyen dolgozom, 28 gyermek van a csoportban, 2 óvónő és 1 dajka néni. Gyermekek között van 1 SNI, akit 2 főnek kell számítani, tehát ezt figyelembe véve olyan, mintha 29 gyerek lenne.

Az ideális csoportlétszám maximum 20 fő lenne szerintem.

Sajnos ilyen sok gyerekkel nem lehet érdemben foglalkozni.

2022. máj. 18. 12:32
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
A nagynál 22 gyerek, 2 óvónő, a kicsinél 25 gyerek, 2 óvónő, én egyedül vagyok (néha besegít ped. asszisztens, de ez max heti 2 nap), 24 gyerekre.
2022. máj. 18. 13:10
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Óvónőként nyilatkozom, megyeszekhely, 6 csoportos óvoda, 25-29 fős az összes csoport. 2 óvodapedagógus van minden csoportban, 2 pedasszisztens van a 6 csoportra, nálunk a dajka soha nincs bent a csoportban. Borzasztó kevés a felnőtt e nyilatkozom gyerekre, és sajnos így nincs idő egyáltalán egyéni odafigyelésre csak csoportos foglalkozásra. Törvényileg van ekkora létszámra lehetőség, meg kell oldani. Senkinek nem mindhatjuk, hogy nem jöhet míg van férőhely.
2022. máj. 18. 13:17
 19/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!

Természetesen nem az óvónők ellen szól a kérdés, tudom, hogy ők mindent megtesznek, amit csak lehet.

Nagyon sokan vannak ezek szerint mindenhol és kevés az óvónéni... Úgy látom, ennek a levét az olyan gyerekek isszák meg, akik visszahúzódóbbak és nincs velük baj!

Nálunk egyébként a 2.5 évesek is mehetnek már oviba évközben is, lehet ezért is jönnek össze annyian.

Mindenkinek zöld kezet nyomok. :)

2022. máj. 18. 13:48
 20/25 anonim ***** válasza:
37%

25 gyerek,délelőtt az egyik óvónő van,délután a másik. 11-13:30ig vannak mindketten.

1es! Úgy tud vigyázni 25 gyerekre egy óvónő, hogy ez a szakmája. Anyukám 42 éve óvónő. Soha nem volt semmi nagyobb problémája a csoportban ,aminek oda nem figyelés lett volna az oka. Soha!

2022. máj. 18. 15:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!