Eddig milyen programok voltak a gyermeketek ovijában?
Szeptemberben lett ovis a kisfiunk és nagyon elégedettek vagyunk a férjemmel az intézménnyel, de nincs összehasonlítási alapunk. Eddig volt pónilovaglás, színház, rétes- és pitesütés, fotózás, mozgássérült gyermekek fogadásával érzékenyítés; rendőrnő látogatott el hozzájuk. A helyi állatmentők is tartottak bemutatót (pl. vadászsolymot reptettek). Emellett (fizetős) különórákat is leszerveznek: úszás, judo, foci, kézi, jazzbalett.
És közben tematikus témákkal is foglalkoznak, a múlt héten a házi állatok voltak porondon, minden nap hozott valami kis alkotást a kisfiam.
7 hét alatt 7 db 0.5 órás program soknak számít? (A mi fiunk a különórák egyikére sem jár. És volt olyan program, ami vagy csak a kicsiknek vagy csak a nagyoknak volt.)
8.30-9.30-ig tízórai és csoportszobai szabadjáték van (heti kétszer tornateremben).
9.30 után lehet szerintem az irányított (felkínált?) játék, amikor feldolgoznak egy témát és énekelnek, mesélnek, alkotnak róla valamit azok, akik becsatlakoznak.
10.00-11.30-ig az udvaron vannak.
Ez hű de szuper csak az marad ki, hogy a gyerek, gyerek legyen. Én nem szeretném, hogy a gyerekem ennyire korlátozva legyen.
Fiam ovijában is vannak programok, tematikus hetek. Ilyen a szüretelés, pogácsa sütés. Őszi ételek, szokások programok. Hetente egy nap van amikor mennek programra. Ezen kívül rengeteget játszanak. Nekünk fontos volt, hogy a gyereknek meglegyen a saját ideje játszani a barátokkal.
Teljesen elfogadom mindenkinek a véleményét, köszönöm!
4-es: 3 óra hosszú időintervallumot írtam le, abból min. 2 óra szabadjáték szerintem nem kevés. A korábban érkezett gyerekeknek és a délután ott alvósoknak még több szabadjáték van. A nagycsoportosokat pedig valamikor csak kell (játékosan) tanítani és bekapcsolódhatnak a kisebbek is.
6-os: az én kisfiam is mindig nyakig koszos, hozza haza a fél udvart a ruhájában 😍
8-as: nálunk is úgy van, hogy minden különóra 4 éves kortól van hirdetve és az óvónők mondták is, hogy szerintük a kiscsoportosoknak bőven elég a rendszert megszokniuk. Csak szerintem ez is szuper, hogy pl uszodába buszozást is koordinálja az ovi.
Még annyi jutott eszembe, hogy talán 2 dolog miatt tolták meg ennyire a programokat. Az egyik, hogy vannak gyerekek, akik máskülönben sosem látnának ilyen dolgokat. A másik, hogy tartanak a bezárástól és még most kihasználják a lehetőségeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!