Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak szerintem igazságtalan ez?

Csak szerintem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Az óvodánkban most indult a nyári szünet, csak ügyelet van. Én otthon vagyok a 2 hónapos kistesóval, így rögtön mondta az óvónő, hogy minket nem is ír be az ügyeleti listába, mivel nyilvánvalóan meg tudom oldani a nagy felügyeletét. Ott volt egy másik anyuka is, őt szó nélkül beírta, hogy megy a gyereke. Ez az anyuka is otthon van, mert nem dolgozik. Ismerem őt, sokszor szoktunk beszélgetni amikor összefutunk, ezért tudom, hogy munkanélküli, állandóan panaszkodik, hogy unatkozik.

Csak szerintem igazságtalan ez, hogy aki nem dolgozik, annak a gyerekét szó nélkül beírják, mivel nem tudnak róla, hogy otthon van? Én viszont a 2 hónapos babával nyilván otthon vagyok és amikor még hoztam-vittem a nagyot látták is a babát, nem tagadhatom le.

Tudom, hogy nincs ilyen, hogy "nem vihetem", maximum csak kérhetnek. A vezető is ezen az állásponton van, hogy aki meg tudja oldani, az legyen szíves és ne vigye a gyerekét. Nem akarok ebből vitát, nagyon kevés az óvónő nálunk, érthető, hogy szeretnének szabadságra menni.

Csak kicsit dühít, hogy én megoldom itthon 2 gyerekkel, pedig nyilván nem lesz egyszerű se nekem, se a nagyobbnak egy csecsemővel. Aki pedig könnyen meg tudná oldani, az beadja.

Azt ne írjátok, hogy minek vállaltam 2 gyereket, mert végülis nem én vagyok az, aki lepasszolja 3 hónapra a gyereket, pedig otthon lehetne vele.

2022. jún. 9. 16:10
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
29%
Pedig de, passzol rá, mert ő is vinni akarta q gyereket. Nem tudni, a másik szülőnel mi van a háttérben, tudod nem mond el mindenki mindent egy vadidegennek. Lehet, csupán azért viszi, mert ingyenesen érkezhet a gyerek az oviban és munkanelkulikent neki ez nem mindegy, lehet azért, mert mondjuk ő maga interjúra jár, lehet azért, mert beteg és kezelesre jár, stb. A kérdező állít valamit, ami vagy igaz, vagy nem. Ami tény az az, hogy ő maga is vinni akarta a gyereket. Tudod ha az oviban azt mondta, hogy x és y napon hozná a gyereket mert a másikat fejlesztésre viszi, senki sem mondott volna semmit rá
2022. jún. 10. 12:03
 52/67 A kérdező kommentje:

Köszönöm 50-es, végre valaki megértette, hogy nem az dühít, hogy az én gyerekem miért nem mehet, mert egyébként se vittem volna. Ahogy nem vittem sem az őszi/téli/tavaszi szünetben, pedig akkor a kutya sem kért rá, hogy tartsam otthon.

Az dühít, hogy az óvónő nekem panaszolja, hogy rengeteg gyerek lesz az ügyeletben így nem tud szabadságra menni és ezért minket nem ír be, mert úgyis otthon vagyok. A másik anyuka ott röhög a hátam mögött és eszébe nem jutna, hogy akkor ő se viszi.

Azért ez is megdöbbentő, hogy ha valaki azt mondja, hogy nehéz a gyerekeivel, akkor rögtön azt mondják, hogy biztos utálja őket. Gratulálok ezért a válaszért.

2022. jún. 10. 12:08
 53/67 A kérdező kommentje:

Hányszor írjam már le, hogy sokszor szoktam beszélgetni ezzel az anyukával és eszében sincs munkát vállalni, az elmúlt 10 évben nem dolgozott. Szóval se home office, se állás keresés.

Hol írtam ilyet, hogy vinni akartam? Idézd már vissza légyszíves!

2022. jún. 10. 12:11
 54/67 A kérdező kommentje:
Azért a heti 2-szer félnapot ne keverjük már azzal össze, amikor a hét mindennapján bent van 9 órát.
2022. jún. 10. 12:18
 55/67 anonim ***** válasza:
88%

"Az dühít, hogy az óvónő nekem panaszolja, hogy rengeteg gyerek lesz az ügyeletben így nem tud szabadságra menni és ezért minket nem ír be, mert úgyis otthon vagyok."

Mondjuk, ha közvetlen ezután mondja, hogy a másik anyuka gyereke természetesen jönni fog, őt beírja, akkor azért beszólnék, hogy ő ugyanúgy otthon van, mint én, ráadásul 1 gyerekkel, nem kettővel. És ezt nem azért mondanám, hogy a másik gyerek ne mehessen óvodába (tkp ez engem nem nagyon érdekelne), hanem akkor ne nyavalyogjon nekem az óvónő, hogy sokan akarnak járni és nem tudják a szabadságukat kivenni.

Őszintén szólva, én a panaszkodó embereket nagyon utálom. Nem is nagyon szoktam meghallgatni, és valahogy érzik is rajtam, mert nem nagyon szoktak nekem panaszkodni. :-)

Szóval ha nekem az egyedül, otthon s...gét vakaró nő panaszkodna, hogy unatkozik, vagy az ilyen nő gyerekét nyárra kéretlenül, azonnal beíró óvónő panaszkodna, hogy sok a gyerekük nyárra, alighanem mindegyiknek elég keresetlenül megmondanám, hogy k...vára nem érdekel a nyavalygásuk.

2022. jún. 10. 12:30
 56/67 anonim ***** válasza:
92%

Eleve f@szság, hogy bent eldöntik ki mehet, ki nem.

Az, hogy kevés az óvónő, nem a szülők hibája.

2022. jún. 10. 13:01
 57/67 anonim ***** válasza:
7%
Hidegen hagyna az óvónő sipákolása. 3 év múlva úgysem látjuk már egymást. Igenis beraknám a gyereket ha a másiknak lehet vagy beszélnék hogy ennyi erővel a másik anyuka is otthon van ráadásul baba nélkül.
2022. jún. 10. 14:18
 58/67 anonim ***** válasza:
39%
Ha nem akartad vinni, akkor miért zavar hogy más viszi? Nem értelek.
2022. jún. 10. 14:29
 59/67 anonim ***** válasza:
76%
Az zavarja,hogy a másik kinevette őt úgy hogy AZ a nő tényleg csak vakarja a seggét,mert 1 gyereke van és még nem is dolgozik és esze ágábansincs dolgozni. Mit nem lehet ezen megérteni?
2022. jún. 10. 14:33
 60/67 anonim ***** válasza:
85%
Ki nevette ki? Nem láttam ilyet sehol, de lehet hogy csak atsiklottam rajta
2022. jún. 10. 14:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!