Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak szerintem igazságtalan ez?

Csak szerintem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Az óvodánkban most indult a nyári szünet, csak ügyelet van. Én otthon vagyok a 2 hónapos kistesóval, így rögtön mondta az óvónő, hogy minket nem is ír be az ügyeleti listába, mivel nyilvánvalóan meg tudom oldani a nagy felügyeletét. Ott volt egy másik anyuka is, őt szó nélkül beírta, hogy megy a gyereke. Ez az anyuka is otthon van, mert nem dolgozik. Ismerem őt, sokszor szoktunk beszélgetni amikor összefutunk, ezért tudom, hogy munkanélküli, állandóan panaszkodik, hogy unatkozik.

Csak szerintem igazságtalan ez, hogy aki nem dolgozik, annak a gyerekét szó nélkül beírják, mivel nem tudnak róla, hogy otthon van? Én viszont a 2 hónapos babával nyilván otthon vagyok és amikor még hoztam-vittem a nagyot látták is a babát, nem tagadhatom le.

Tudom, hogy nincs ilyen, hogy "nem vihetem", maximum csak kérhetnek. A vezető is ezen az állásponton van, hogy aki meg tudja oldani, az legyen szíves és ne vigye a gyerekét. Nem akarok ebből vitát, nagyon kevés az óvónő nálunk, érthető, hogy szeretnének szabadságra menni.

Csak kicsit dühít, hogy én megoldom itthon 2 gyerekkel, pedig nyilván nem lesz egyszerű se nekem, se a nagyobbnak egy csecsemővel. Aki pedig könnyen meg tudná oldani, az beadja.

Azt ne írjátok, hogy minek vállaltam 2 gyereket, mert végülis nem én vagyok az, aki lepasszolja 3 hónapra a gyereket, pedig otthon lehetne vele.

2022. jún. 9. 16:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
55%
39es rengeteg nőt császároztak csak nem mindenki hagyja el magát és fetreng hisztizve hogy jaaj fáj szabadítsatok meg a kölkömtől... És nem 10 réteget vágnak át hanem hármat. A legtöbb nő császár után 3-4 nappal már simán el tud látni két gyereket. Kivéve ha hisztikirálylány aki elvárja hogy mert ellett kinyalják a fenekét. Aztán meg nem érti miért utálja a nagyobb gyerek. Bár ezt a fajtát nem érdekli.
2022. jún. 10. 06:13
 42/67 anonim ***** válasza:
25%

Hogy lehet olyat írni, hogy "ellett"? Ti melyik buckából másztok elő, akik így nyilvánulnak meg, de komolyan? Élőben is ilyen mocskos a szád?

Hányinger.

2022. jún. 10. 06:17
 43/67 anonim ***** válasza:
34%
Úristen itt tényleg mindenki Édesanya és gyerek(eke)t nevel? Gusztustalanok vagytok.
2022. jún. 10. 07:23
 44/67 anonim ***** válasza:
40%
41 ajánlom figyelmedbe a császárvonal appot és ott is láthatod hogy nem 3 réteget vágnak át. Gondolom neked nem volt ilyen műtéted, kívánom hogy ne is legyen... amúgy én elhiszem,hogy van aki könnyen átvételi a természetes szülést más meg még sem tud moccanni, nem kételkedem ha aztm9ndja mennyire szenved,közben másik kismama meg már vidáman sétál. Mindenki másképp gyógyul. A gyerek imád oviba járni, csak azért mert más anya ezt eldobásnak tekinti ( az év többi napján meg nem az? Akkor dolgozzon egy anya se mert eldobja a gyerekét...) attól még én nemveszem el a gyerekektől azt az örömöt hogy oviban játszon a pajtisaival,nem kotelezem arra hogy itt üljön velem a 4 fal között és asszisztáljon a kistesó ellátásában miközben játszhatna is.🙄 nálunk pont hogy ő kéri hogy vigyük már be az oviba😆
2022. jún. 10. 09:28
 45/67 anonim ***** válasza:
39%

Gyakori kérdések szellemi és erkölcsi színvonal.

A nagy családanyák, akik interneten végre kitombolhatják magukat, miközben a soraikból árad a bűz.

Azért durva belegondolni, hogy a mosolygós anyukának aki a boltban mellettünk vigyorog, az interneten ömlik a fekália a szájából 🤮🤮🤮

👏

2022. jún. 10. 09:55
 46/67 anonim ***** válasza:
82%

Az egy másik kérdés, ha a nagy nem szomorkodik amiatt, hogy neki óvodába kell mennie és nem maradhat otthon anyukájával, mint az újszülött kistestvére.

Ez esetben én se volnék ellene, hogy óvodában legyen, akár nyáron is.

Akkor legföljebb arra célszerű ügyelni, hogy amikor délután hazahozza anyukája az oviból, utána legyen ideje meghallgatni őt, ill. legyen egy kis idő a délután folyamán, amikor CSAK a naggyal foglalkozik.

2022. jún. 10. 11:01
 47/67 A kérdező kommentje:

Jól eltértünk a tárgytól.

Még egyszer leírnám, amit már leírtam, hogy én tekintettel vagyok az óvónőkre és a nagyobb gyerekre, így egyébként se vittem volna, csak arra a 2 napra, amikor a kicsit fejlesztésre kell vinni.

Azért elképesztő, hogy a kistesós anyukákat szidják itt, de az rendben van, hogy a nem dolgozó anyuka bent hagyja a gyerekét 8-17-ig egész nyáron, csak mert úgyse tudnak róla az oviban, hogy nem dolgozik.

Tudom semmi közöm hozzá, hogy ő mit csinál, de azért dühít, hogy azt ecseteli, hogy unatkozik otthon. De ezek szerint ez rendben van az itt válaszolók szerint.

2022. jún. 10. 11:28
 48/67 anonim ***** válasza:
89%

47-re:

Szerintem az sincs rendben, egyáltalán nem.

Nekem panaszkodna, hogy unatkozik, már év közben megmondtam volna, hogy elmehet dolgozni, vagy ha annyi a pénzük, hogy nem tudnak vele mit csinálni, akkor elmehet önkénteskedni.

Nyilván utálja a gyerekét is, azért nem akar vele lenni nyáron.

2022. jún. 10. 11:38
 49/67 anonim ***** válasza:
67%

Honnan veszed, hogy nem tudják az oviban, hogy nem dolgozik? Honnan tudod, hiyg neki milyen oka van arra, hogy a gyereke oviba jarjon nyáron is?

" Nyilván utálja a gyerekét is, azért nem akar vele lenni nyáron."

Ennyi erővel ez passzol a kerdezore is, nem?

2022. jún. 10. 11:40
 50/67 anonim ***** válasza:
22%

Nem, nem passzol a kérdezőre.

Először is, mert az ő gyereke otthon lesz. Világosan leírta, meg mi is, hogy ha nagyon akarná, a sarkára állhatna és nem tilthatnák meg, hogy nyáron óvodába járjon a gyereke. Nem ezt tette, hanem tudomásul vette, hogy nem fog a gyereke óvodába járni nyáron.

Másrészt itt két gyerekről van szó, míg a másik szülőnél (ha jól értettem) egyről. És a kérdezőben csak azért merült föl ez a lehetőség, mert a 2 gyerekkel nehezebb lesz, mint 1-gyel, pláne, hogy a kicsit hetente kétszer fejlesztésre is vinnie kell.

2022. jún. 10. 11:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!