Csak szerintem igazságtalan ez?
Az óvodánkban most indult a nyári szünet, csak ügyelet van. Én otthon vagyok a 2 hónapos kistesóval, így rögtön mondta az óvónő, hogy minket nem is ír be az ügyeleti listába, mivel nyilvánvalóan meg tudom oldani a nagy felügyeletét. Ott volt egy másik anyuka is, őt szó nélkül beírta, hogy megy a gyereke. Ez az anyuka is otthon van, mert nem dolgozik. Ismerem őt, sokszor szoktunk beszélgetni amikor összefutunk, ezért tudom, hogy munkanélküli, állandóan panaszkodik, hogy unatkozik.
Csak szerintem igazságtalan ez, hogy aki nem dolgozik, annak a gyerekét szó nélkül beírják, mivel nem tudnak róla, hogy otthon van? Én viszont a 2 hónapos babával nyilván otthon vagyok és amikor még hoztam-vittem a nagyot látták is a babát, nem tagadhatom le.
Tudom, hogy nincs ilyen, hogy "nem vihetem", maximum csak kérhetnek. A vezető is ezen az állásponton van, hogy aki meg tudja oldani, az legyen szíves és ne vigye a gyerekét. Nem akarok ebből vitát, nagyon kevés az óvónő nálunk, érthető, hogy szeretnének szabadságra menni.
Csak kicsit dühít, hogy én megoldom itthon 2 gyerekkel, pedig nyilván nem lesz egyszerű se nekem, se a nagyobbnak egy csecsemővel. Aki pedig könnyen meg tudná oldani, az beadja.
Azt ne írjátok, hogy minek vállaltam 2 gyereket, mert végülis nem én vagyok az, aki lepasszolja 3 hónapra a gyereket, pedig otthon lehetne vele.
Ha szeretnéd oviba vinni a gyerkőcödet, akkor állj ki magadért és kérd az ellátást.
A másik anyuka rafkósabb, mint te. Ennyi...
Rám is volt szájhúzás, hogy július végéig járnak... én dolgozom, de ev. vagyok, home office, kötetlen munkaidő, én osztom be. Na, hát ez sokaknak egyenlő azzal, hogy rohadtul ráérek, és milyen gáz nőszemély vagyok, hogy ügyeletbe viszem a gyerekeimet, még ha nem is egész nyáron. Azt persze nem látja senki, hogy ha itthon vannak, akkor este 6 után tudok leülni dolgozni, mikor a férjem hazaér, és nyomom akár éjfélig is, miután a gyerekekkel ugráltam egész nap, és dög fáradt vagyok. Hát, valahogy úgy vagyok vele, hogy ha nem muszáj, akkor ezt nem csinálnám.
Előző években amúgy nem ment a nagy nyáron, mert a kicsi még úgyis itthon volt velem (nem járt bölcsibe egyik sem), de most, hogy a kicsi is ovis, tényleg óriási segítség nekem az ügyelet a munka szempontjából. Jövőre a nagy suliba megy, ő akkor június közepétől itthon lesz, akkor a kicsi se megy majd oviba, mert minek, ha már egy itthon van, úgyse tudok érdemben dolgozni, szóval akkor tökmindegy, lehet akár kettő is.
Én lefogom passzolni,ha lesz második gyerek. Fog a fene szenvedni friss császármetszéssel csak mert az óvónő végzi a munkáját amiért fizetik. A többi anyuka meg azt gondol amit akar, nem ők lesznek otthon egy friss hasi műtéttel,persze ha átjonnek ingyen dadának akkor nem adom oviba a gyereket😉
Miért? Neked azért fizet az állam hogy lepasszold a nagyobbat és otthon vakargasd?:-D De persze szüljél még 5 pujárót a csokra majd neveli az állam. Aztán meg meglepődsz ha a gyerekeid öreg korodra beraknak az elfekvőbe mert hasznod már nem lesz a fene fog vesződni veled. Remélem az összes állami támogatást igénybe veszed és vakarod otthon a sunádat 8-10 évig.
És aza ilyenek szaporodnak basszus.
Óvónőként írok.
Kis település, 4 óvoda. Nyáron egyszerre csak 2 van nyitva, felváltva persze. Tehat el se férne 2 ovi gyereke 1 oviban. Ezért is kérjük, hogy csak a dolgozó szülők gyerekei jöjjenek, plusz a 3H-s, védelembe vett gyerekek. Itt is fel vannak sokan háborodva. Az önkormányzat nem tudja megoldani, ez van. És a szabadságunkat is ő kell vennünk. Amit tudom, sokat sajnálnak tőlünk, pedig ahhoz hogy szeptemberben újult erővel tudjuk fogadni a gyerekeket, szükség van. A rengeteg papírmunkát egyébként mi nyáron szoktuk csinálni, szóval nem csak láblógatás a nyár.
Ha téged zavar, tedd szóvá hogy xy nem dolgozik.
Akinek volt csaszarja az tudja,hogy így egy újszülöttnel az ember nem.otthon vakargatja,hanem 2 óránként és amikor alszik ő is alszik és örül,hogy addig sem kell a 3 évest szórakoztatni,miközben a heg miatt mozdulni sem tudom meg felvenni a gyereket. Mennyivel jobb neki hogy otthon a zombi anyjával van aki csak lassan tud mozogni és nem tud vele játszani,mert mondjuk épp szoptat,pelust cserél, miközben az oviban tudna játszani a csoporttarsaival. Hú milyen rossz annak a gyereknek ha nyáron oviban van és nem unatkozni kell amíg anya a picit igyekszik életben tartani...
Igen egy nyugodt babával könnyű 2 gyereket nevelni,DE baszottul nincs rá garancia hogy a gyerek jó alvó lesz stb. Lehet csak 20 percet alszik egy nap aztán torka szakadtaból üvölt a szeparációs szorongás vagy fogfájás miatt, kozben a dackorszakos ovis meg kivan amiert anya nem vele foglalkozik. Aki szerintem otthon maradt 2 kicsivel annak szimplán nyugodt babája volt. De ugye nem kívánság alapján ad babát az élet, nem feltétlenül lesz nyugodt babuci...
Akkor én is hisztizik a munkámban hogy nyáron minek jönnek a vevők, hisz olyan jó lenne kevesebb vevő,ja nem amikor ezt a szakmát választottam tudtam mivel jár így nem picsogok... aki óvónő az tudja,hogy nyáron is melózni kell és én városban lakom ahol nincs veszett nagy helyhiany,ha emiatt utalnak legyen,de nem leszek a magam ellensége csakhogy kedveljen az akit 3 év múlva úgysem fogok látni...
24-es megint egy csokozós szellemileg alultáplált.
Fáj, hogy neked nem jár?
Nincs meg a munkaviszony mi? 😂
Olyanok vagytok, mint az állatkertben a csimpánzok. 😂
Miért lepasszolás ha egy ovis gyerek oviba jár?
Gondoljátok h jobb neki nonstop egy síró babát hallgatni, meg azt h most nem tudok menni, egy pillanat, és így tovább?
Az én lányom imád oviba járni. Péntek délután már nyafog h hiányoznak a barátai.
Jobban érzi magát h a kortársaival van 8-3ig, mint hogy itthon a tesói nyüstölnék őt, vagy hallgatná h sírnak, esetleg altatom őket azért nem érek rá stb.
Élvezi h mehet. Augusztusban nem megy csak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!