Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Csak szerintem igazságtalan ez?

Csak szerintem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Az óvodánkban most indult a nyári szünet, csak ügyelet van. Én otthon vagyok a 2 hónapos kistesóval, így rögtön mondta az óvónő, hogy minket nem is ír be az ügyeleti listába, mivel nyilvánvalóan meg tudom oldani a nagy felügyeletét. Ott volt egy másik anyuka is, őt szó nélkül beírta, hogy megy a gyereke. Ez az anyuka is otthon van, mert nem dolgozik. Ismerem őt, sokszor szoktunk beszélgetni amikor összefutunk, ezért tudom, hogy munkanélküli, állandóan panaszkodik, hogy unatkozik.

Csak szerintem igazságtalan ez, hogy aki nem dolgozik, annak a gyerekét szó nélkül beírják, mivel nem tudnak róla, hogy otthon van? Én viszont a 2 hónapos babával nyilván otthon vagyok és amikor még hoztam-vittem a nagyot látták is a babát, nem tagadhatom le.

Tudom, hogy nincs ilyen, hogy "nem vihetem", maximum csak kérhetnek. A vezető is ezen az állásponton van, hogy aki meg tudja oldani, az legyen szíves és ne vigye a gyerekét. Nem akarok ebből vitát, nagyon kevés az óvónő nálunk, érthető, hogy szeretnének szabadságra menni.

Csak kicsit dühít, hogy én megoldom itthon 2 gyerekkel, pedig nyilván nem lesz egyszerű se nekem, se a nagyobbnak egy csecsemővel. Aki pedig könnyen meg tudná oldani, az beadja.

Azt ne írjátok, hogy minek vállaltam 2 gyereket, mert végülis nem én vagyok az, aki lepasszolja 3 hónapra a gyereket, pedig otthon lehetne vele.

2022. jún. 9. 16:10
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 babyboom567 ***** válasza:
59%

Mondjuk ezt én is imádom,hogy nem járok munkahelyre dolgozni,online árulok terápiás olajokat,illetve talpmasszőr vagyok házhoz járok, saját időbeosztásom van.És rengetegen ezt úgy veszik ,hogy én nem dolgozom ,itthon vagyok,ráérek.Csak azt nem látják, hogy mennyi munka és tanulás van ezzel.

Én megértem,hogy nehéz 2 gyerekkel,de te vállaltad.Te is lepasszolnád a gyereket,ha lehetne,azért bosszant,hogy másnak mehet a gyereke oviba.

2022. jún. 9. 16:42
 12/67 anonim ***** válasza:
74%
De bunkóság, hogy ők akarják eldönteni, hogy ki vigye és ki ne a gyereket.
2022. jún. 9. 17:05
 13/67 anonim ***** válasza:
79%
Miért nem nyitottad ki ott és akkor a szádat? Sok értelme van, hogy most itt hőbörögsz.
2022. jún. 9. 17:06
 14/67 anonim ***** válasza:
77%

Eleve, mi az, hogy Ő BEÍRJA???

Rakjon ki egy papírt, és majd TI BEÍRJÁTOK.

De ha már így alakult, én nem szólnék semmit. Biztos a másik anyukával összebarátkoztak, annak akkor is lehetne ott a gyereke, ha holtbiztosra tudná az óvónő, hogy sose akar többé dolgozni, tehát állást sem keres. Ez így működik Magyarországon.

Azt viszont kevésbé értem, hogy "neked sem lesz egyszerű megoldani a két gyerekkel". Persze, két gyerek több feladat, mint egy gyerek. De több öröm is! Hadd legyen nyáron csak együtt a két gyerek, hisz nekik is szokniuk kell egymást. Ráadásul ha sokat lenne ügyeleti óvodában a nagyobbik gyereked, akkor ő mellőzöttnek érezhetné magát, és megutálná a kistesót. Én nem terhet, hanem lehetőséget látnék abban, hogy mindketten itthon lehetnek.

2022. jún. 9. 17:06
 15/67 anonim ***** válasza:
27%
Nem mindenki ugyanolyan, van aki elbír 2 gyerekkel és veri a mellét hogy bezzeg ő milyen anya. Más meg tényleg örül ha luk van a fenekén,itt ráadásul az egyik gyereket fejlesztésre kell vinni ami azért oda-vissza sem 10 perc plusz az ott tartózkodás. Joga van az anyukának felelni magát,csak azért mert a többi bezzeg anyuka itt puffog attól még nem kell mindenkinek szuper anyunak lennie....
2022. jún. 9. 17:23
 16/67 anonim ***** válasza:
53%

Nekem is szóltak,hogy “gondolom nem jön majd”

Én meg kerek perec megmondtam, hogy vinni fogom, de nem egész nyàron..

2022. jún. 9. 18:02
 17/67 anonim ***** válasza:
68%
Àllj ki magadèrt ès kèrd az ügyeletet.
2022. jún. 9. 18:11
 18/67 anonim ***** válasza:
77%
Le lehet pontozni, de én nem engedném sem a gyeses anyuka sem a munkanélküli anyuka gyerekét nyári ügyeletbe lepasszolni.
2022. jún. 9. 18:26
 19/67 anonim ***** válasza:
83%
Hát nézd, te azért akarod vinni, mert nem bírsz vele a kisebb mellett, ő meg azért, mert anyagilag jobban jön ki neki ha a gyerek ingyen eszik az oviban. Higy őszinte legyek, én téged nem értelek.
2022. jún. 9. 18:53
 20/67 anonim ***** válasza:
18%
Én lefogom passzolni,ha lesz második gyerek. Fog a fene szenvedni friss császármetszéssel csak mert az óvónő végzi a munkáját amiért fizetik. A többi anyuka meg azt gondol amit akar, nem ők lesznek otthon egy friss hasi műtéttel,persze ha átjonnek ingyen dadának akkor nem adom oviba a gyereket😉
2022. jún. 9. 18:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!