Csak szerintem igazságtalan ez?
Az óvodánkban most indult a nyári szünet, csak ügyelet van. Én otthon vagyok a 2 hónapos kistesóval, így rögtön mondta az óvónő, hogy minket nem is ír be az ügyeleti listába, mivel nyilvánvalóan meg tudom oldani a nagy felügyeletét. Ott volt egy másik anyuka is, őt szó nélkül beírta, hogy megy a gyereke. Ez az anyuka is otthon van, mert nem dolgozik. Ismerem őt, sokszor szoktunk beszélgetni amikor összefutunk, ezért tudom, hogy munkanélküli, állandóan panaszkodik, hogy unatkozik.
Csak szerintem igazságtalan ez, hogy aki nem dolgozik, annak a gyerekét szó nélkül beírják, mivel nem tudnak róla, hogy otthon van? Én viszont a 2 hónapos babával nyilván otthon vagyok és amikor még hoztam-vittem a nagyot látták is a babát, nem tagadhatom le.
Tudom, hogy nincs ilyen, hogy "nem vihetem", maximum csak kérhetnek. A vezető is ezen az állásponton van, hogy aki meg tudja oldani, az legyen szíves és ne vigye a gyerekét. Nem akarok ebből vitát, nagyon kevés az óvónő nálunk, érthető, hogy szeretnének szabadságra menni.
Csak kicsit dühít, hogy én megoldom itthon 2 gyerekkel, pedig nyilván nem lesz egyszerű se nekem, se a nagyobbnak egy csecsemővel. Aki pedig könnyen meg tudná oldani, az beadja.
Azt ne írjátok, hogy minek vállaltam 2 gyereket, mert végülis nem én vagyok az, aki lepasszolja 3 hónapra a gyereket, pedig otthon lehetne vele.
A munkanélküli lehet kap munkát jövőhéttől.
Te meg otthon vagy, egy 2 hónapos gyerek aztan sok vizet nem zavar. Nem is ertem a problémád.
Egyébként...
"nem én vagyok az, aki lepasszolja 3 hónapra a gyereket, pedig otthon lehetne vele."
De pont emiatt panaszkodsz, mert szíved szerint ezt tennéd
"mennyire jó neki otthon az üvöltő tesójával"
Aki igy gondolja az ne szüljön csak egyet
Jézus 36...
Együgyű, ostoba, önző és gusztustalan hozzászólás...
Anyához nem méltó
36-os, na így lehet megágyazni a testvér-féltékenységnek.
Az első gyerek látja, hogy anya otthon van a kistesóval, neki ennek ellenére el kell mennie reggel oviba. Ez így van év közben, de legalább a nyári szünetben tompítani kéne ennek az élét azzal, hogy a lehető leghosszabb ideig anya közelében lehessen.
Többen a friss császáros hegre hivatkoztak. Ma már van 5 nap plusz szabadság az apának is, de normális ember egyébként is tartalékol erre szabit. Nem kéne az anyának félholtan 2 gyerek körül ugrálnia, ha az apa is létezne (nemcsak ATM-ként) a családban. Arról már szentségtörés is lenne beszélni, hogy mi lenne, ha esetleg a 2x2 nagyszülő is néha besegítene az első pár hétben. Az a császáros heg nem hónapokig tartó probléma, az első pár hetet kéne átvészelni családi összefogással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!