Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Más óvodában is ilyen követelő...

Más óvodában is ilyen követelőzőek?

Figyelt kérdés

Alap,hogy adni kell be tisztasági dolgokat,WC papír,stb.

Gyümölcsöt ,Szörpöt ...jah és nem is mindegy milyet.

Én otthonra is saját márkás szörpöt veszek nem közel 1000ft os Piroska meg tököm tudja.

És kb minden héten van valami amire kérnek. Az ebéd befizetése sem olcsó pedig.

Nem arról van szó,hogy sajnálom de soknak tartom. Nem konkretizálom de ez Hajdú-Bihar megyei állami ovi .

2020. márc. 12. 11:40
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
100%

Debrecen:

csoportpénz 1000/hó, ebből fedezik a belépőket, ceruzák, papír... stb. A tisztasági cuccokat az önkormányzat állja, nem kell vinni. Nedves wc-papírt kérnek extraként, de csoportpénzből megy.

Gyümölcsnap hetente egyszer mindenkinek kell vinni pár darabot. 4-5 alma vagy banán, narancs... stb., valami szezonális.

25-en vannak.

2020. márc. 12. 13:04
 32/56 A kérdező kommentje:

Nah akkor ezek szerint jobban jártunk volna a debreceni ovival....

Közel van Debrecen. 😊

De már itt szokta meg.

2020. márc. 12. 13:11
 33/56 anonim ***** válasza:
100%

600Ft csoportpenz

"babszinhaz" 500Ft

Gyümölcsöt aki "akar" 25 főre.. De eleg 1-2 kg akarmi. Mert osszevagjak es tobbmindent adnak. Tehát nem kell 27db banan.. Eleg 5db is.

Egyeb nagyobb rendezvenyek 1000Ft.

Évente 2 szer hozzajarulas a kreativkodashoz 1000Ft

Tisztasagi csomag ev elejen egyszer, kb 1000ft

Nasi csak szuli v nevnapra kell vinni.. De amugy az, meg pl a farsangi nasi, siman kitart vagy 2 honapig. Nem kernek kulon h vigyünk be, nem celuk raszoktatni őket

2020. márc. 12. 13:14
 34/56 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 2000 Ft/félév csoportpénz, tisztasági csomag (wc papir, pzs, szalvéta, folyékony szappan, fogkrém) van. Gyümölcsöt névsor szerint haladva mindig 2 gyerek visz a hétre, kb. 3 havonta kerül ránk a sor. Szörpöt nem kell vinni, lehet teát, mézet, citromot, ezt szívesen fogadják, de még 1x sem szóltak a 3 év alatt, hogy hozz teát. Az egyik gyerek szülei mehészkednek, ők látják el a csoportot mézzel. Bábszínház, kirándulás, stb. külön kasszából megy, azt mindig külön kell fizetni. Ha kézműveskednek, sütnek-főznek, akkor az óvónő kiírja mire van szükség, a szülők beírják ki mit hoz, az egyik pl. tojást, a másik lisztet, stb. Ez kb. havonta 1x van, kibírok 1 kg lisztet vagy egy margarint, sokszor marad is belőle, azt később felhasználják. Szintén HB megye
2020. márc. 12. 13:14
 35/56 anonim ***** válasza:
84%

Én szívesen viszek mindenfélét, ha épp futja rá az időmből/erőmből.

Amikor kókuszt vittem meg ananászt/mangót, az volt a gond, nálunk almát/répát/paprikát kérnek, mert azt eszik a gyerekek szívesen. Felkarikázzák a banánt, gerezdekre szedik a mandarint, alig esznek a gyerekek.. Azért kérnek ivólevet, hogy legalább az lecsúszik, ha magas a gyümölcstartalma, az pedig csak jó.

Vizet itt isznak palackosat, de ahol nincs, ott anyukák nyafognak a csapvíz íze/minősége miatt, kell bele a szörp, hogy ne azt hallják az óvónők, hogy fura szaga van, mitől ilyen színű, úszik benne valami..

Inkább szörp egyébként, mint gyümilé, a szörpböl elég 1 cl és simán megissza a gyerek 2dles pohárban, alig van benne cukor, a 2dl gyumileben meg 20x annyi cukor van.

Nálunk külön kérték, hogy ne auchanos-tescós tortát vigyünk be szülinapra, mert senki sem szívesen mérgezi a gyerekét. Volt egy anyuka, aki felszólalt a rosszabb anyagi helyzetben lévők érdekében, hogy van ahol a tescós torta is luxus, de leszólták. Én szinte mindent megeszek, ami finom, de elfogadom, ha az én életkörülményeim átlag alattiak, nem viszem be a gagyi cuccot, hanem keresek másik megoldást, ha nem tudom az elvárt szintet vinni. Tehát nem luxustortát kapnak, hanem mondjuk dörmitortát. Kreatív, pénztárcabarát és “minőségibb”

Én sem örülnék a gagyi szörpnek, meg a 10%os almalének, vigyél helyette mást ugyanilyen értékben, esetleg 1 zacskó cukrot és egy adag 100%os citromlét, egy üveg ételszínezéket, hadd keverjenek színes limonádét a gyerekek, az legalàbb buli és tanulnak is belőle.

Vagy ha ezt nem, akkor répát rágcsálni, abból 2 kiló sem ver földhöz és biztosan meg fognak lepődni rajta:)

Amikor görögdinnyét vittem az volt a gond, hogy a gyerekeknek nem fogják kimagozni, pedig az a gyerekem kedvence.

Saját márkás holmiból a spar kenőmájasa isteni, nekem sokkal jobban ízlik, bármelyik másiknál, vagy az auchannak a saját csokitortája(nem a dobos, csak a csokis jó), de a sajátmárkás kukoricakonzerve a legjobb.

Nálunk egy félévre 3000 a pénz, mindenki igyekszik bevinni amit tud és szeretne, hogy a gyerekének jó legyen. Aki nem visz, azt senki sem szidja, vagy ideje, energiája, pénze nincs rá, egyikért sem piszkàlunk senkit. Én ritkábban viszek sokat, amikor nem csak egy szabad kezem van és nem gyalog vagyok.

Gyümölcsből mindig az éppen romlani készülőket tálalják, a többit őrzik bent. Ha répát/almát viszel, azt egy hét múlva is ott lesz, eláll, ezért szeretik.

2020. márc. 12. 13:21
 36/56 anonim ***** válasza:
100%
1000 ft/hó a csoportpénz, ebből megvesznek mindent, tisztasági csomagot sem kell külön vinnünk. Szörpöt, sütit, nasit farsangra kértek eddig. Gyümölcsnap nálunk is van, 24-en vannak, így havi 1x kerül ránk a sor. Ezen kívül vannak fakultatív foglalkozások, ahová mehetnek a gyerekek, ha szeretnének. A kisfiam pl néptáncra jár, az heti 1x 600 ft. Tatabánya.
2020. márc. 12. 13:44
 37/56 anonim ***** válasza:
75%

Szörpöt vinni szerintem is marhaság (pontosabban az a marhaság, hogy kérik, hogy vigyen a szülő). Én valószínűleg elvből nem vinnék: igyanak vizet, főzzenek nekik teát, oszt jónapot.

Gyümölcsöt nálunk sosem kellett vinni. Ha a helyedben lennék, kérdező, akkor havonta egyszer vennék a teljes csoportra, mert 22 gyereknél kb. havonta egyszer kerülne ránk a sor. Ha más nem visz, akkor nemhogy nem vinnék gyakrabban, de azt mondanám: ha másnak nem kötelező, akkor nekem sem az. És onnantól egyáltalán nem vinnék. A saját gyerekem majd eszik otthon gyümölcsöt, a többieket meg nem én fogom etetni.

Valaki írta, hogy a tisztasági csomag az alap. Nos, nálunk WC-papírt és papírzsebkendőt sem kell vinni, és szerintem szappant sem. Fogkrémet kell (vagy arra pénzt, nem tudom), és persze a saját használatú fogmosó felszerelést, törülközőt. Egyébként a WC-papír bevitelét nem tudom, miért kéne természetesnek venni: a munkahelyemre sem én viszek magamnak.

Az természetes, hogy ha valami program van (bábszínház, belépőjegyes látogatás stb.), akkor arra vinni kell a pénzt. A fotózás szintén természetes: az ingyen van, hogy lefényképezik a gyereket, de ha rendelek belőle képet, akkor amit rendelek, azt ki kell fizetnem. Nem kötelező egyet sem rendelni.

Szerintem, ami nálatok megy, kérdező, az némely tekintetben igenis lehúzás: a szörp, és hogy egy hónapnál (22 munkanapnál) gyakrabban vegyél a 22 gyerekre gyümölcsöt, az bizony az. A tisztasági csomag olyan kis érték, hogy azon nem érdemes vitatkozni, a többi meg nagyjából jogos.

2020. márc. 12. 13:48
 38/56 anonim ***** válasza:
100%
Tisztasági csomagot akkor kell vinnünk, mikor szólnak, hogy fogyóban van. Ez átlagosan minden 3. hónapban fordul elő. Akkor kérnek 1 csomag wc papírt, 1 csomag papír zsebkendőt, 1 csomag szalvétát, és folyékony szappant. Nem nagy összeg. Ha mindenki becsülettel beviszi, akkor ez 3 havonta talán 2000 forint ha van. Csoportpénzt nem szednek. Év elején fizetünk 1000 forintot vizuális eszközökre, ezen kívül ha kell valamire pénz (mikulás, húsvét stb.) akkor kérnek be 500-1000 forintot. Szintén nem egy hatalmas összeg. Gyümölcsöt nekünk is kell vinni. Ez hetente jelent kb. 5 almát vagy valamit fejenként. Szerintem ez is kibírható. Szörp és társai nem játszanak, mert egészség tudatos óvodába jár, csak alkalmakra viszünk ivólevet. Ilyen a farsang, vagy a születésnap. Szóval nem érzem, hogy lehúzna az ovi anyagilag minket.
2020. márc. 12. 14:07
 39/56 anonim ***** válasza:
100%
Dél Magyarország, állami ovi:minden hónapban megnézik mi hiányzik a tisztasági dolgokból, hogy fogyott(szalvéta, WC papír, pzs, fogkrém, foly.szappan), és úgy kérik. Ovi pénz nincs, ha esetleg mennek bábszínházba akkor kell fizetni. Vizet isznak, persze reggelihez teát, tejet stb. Ebéd után mindig vizet isznak, szerintem igyon aki akar otthon szörpöt. Nem oltja a szomjat, némelyik meg tele van cukorral, édesítővel. Mi is vizet ittunk anno. Gyümölcsöt nem kell bevinni a szülőknek, mindennap kapnak gyümit tízóraira. Túlzásnak tartom némely ovi kérdését, nem biztos minden szülő bírja anyagilag állni a sok gyümölcsöt, ami nem olcsó.
2020. márc. 12. 14:09
 40/56 A kérdező kommentje:

37 látom megértesz 😊már enis úgy vagyok vele ,hogy ha amikor beszoltak mert nem azt a szörpöt vettem ,mikor ez nem kötelező elég ha annyit mond köszönöm és elteszi.

De természetesnek veszik !!!!!

És hát igen.. munkahelyre sem én viszek.Igazából ha kollektív nemet mondanánk a lehúzasra akkor valahogy muszáj lennének megvenni!

A fenntartónak van rá kerete elhiszem h kevés ,de ez én fizetésem se sok.

Csak mindig vannak akik szinte ők mennek ,hoy adhassanak nyomulnak ,viszik a drága szörpöt a rózsamacit .

2020. márc. 12. 14:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!