Más óvodában is ilyen követelőzőek?
Alap,hogy adni kell be tisztasági dolgokat,WC papír,stb.
Gyümölcsöt ,Szörpöt ...jah és nem is mindegy milyet.
Én otthonra is saját márkás szörpöt veszek nem közel 1000ft os Piroska meg tököm tudja.
És kb minden héten van valami amire kérnek. Az ebéd befizetése sem olcsó pedig.
Nem arról van szó,hogy sajnálom de soknak tartom. Nem konkretizálom de ez Hajdú-Bihar megyei állami ovi .
Nálunk havi 500 Ft a csoportpénz, ezen kívül más nincs.
De szerintem ez minden oviban más,Nektek nincs szerencsétek.
Mindenhol ez van, mivel az önkormányzat ezeket a dolgkat nem állja. A szörpöt leszámítva minden ilyesmit a szülők szoktak bevinni az oviba.
Ez nem követelőzés, max akkor, ha amúgy nem zavarna, hogy nincs papír a wc-ben.
30-40 éve is így volt a tisztasági dolgokkal kapcsolatban.
Szörp minek? Miért szoktatják le a gyereket arról, hogy vizet igyon, ha szomjas??? Tuti nem vinnék be szörpöt. Csak egy-egy alkalomra, pl. farsangra. De hogy napi szinte ezt igyák, biztos, hogy nem. Kérni meg lehet, de ami nem volt előre megbeszélve, azt nem kötelező. Ennyi erőből bármikor bármit kitalálhatnak.
a WC papír papirzsepi nem zavar ,bár érdekes van ahol azt sem kell.
Hanem azért nekem pl 22 főre gyümölcsöt megvenni elég sok anyagilag.
Meg mikor megláttam mennyi ez a Piroska szörp mondom oké én ezt biztosan nem.Vittem mást Penny Bibó saját márkás üdítőket és kb leszólták. Már akkor érett bennem,hogy ez nagyon nem oké.
Adjunk be erre arra kirándulás ,állatokat vittek oda akkor arra, kézműves dolgokat is kellett volna beadni ....
Nemtudom miért hiszik azt hogy minden anyukának e körül van az élete hogy mit tüsténkedjen az oviba ?
Nem nem!! Nem így értettem hanem kézműves dolgokat amit ők eladnak az ovis vásáron és az az óvoda pénze lesz !
Nemtudok vállalható dolgot készíteni amit azért meg is vennének
Volt plyan anyuka aki máshol megcsinaltatott rózsa macikat hozott be vagy többezer forintért. Egyrészt bánt a dolog mert én Nemtudok ilyet csinálni/adni .....másrészt meg mit fognak kérni legközelebb már ??!!!!
Csoportpénz 1500 ft/hó
Bábszínház 2 havonta 600 ft
Oviújság 2 havonta 500 ft
Mikulás csomag 1000 ft volt pluszban
Gyümölcsnap: hetente 2 gyerek névsor szerint
Alkalmakra Mikulás, Karácsony, Márton nap, Gyereknap, Farsang mindenki visz amit tud: nasi, üdítő, dekor
Tisztasági csomag 2 havonta: zsebkendő, wc papír, fogkrém, folyekony szappan, popsitörlő (mindenkinek, szobatiszták)
Felajánlásokat lehet tenni alkalmakra pénz vagy játék formájában. Én amikor tudok szivesen viszek ezt-azt. A kisfiam nem eszik meg sok mindent. Szoktam vinni lelvárt, mézet, nutellát, rágcsát, üdítőt, termeszetesen úgy, hogy minden gyereknek jusson. Havonta 7-9 ezer az étkezés. Nem kevés, mindig van valami plusz is pl. fotózás, kirándulás, programok, de ez van.
7es vagyok
Nálunk a márkát nem szabják meg, de én mindig azt veszem amit alapból szoktunk a gyereknek, amit szeret.
Én amiért megjegyzést kaptam a Penny sajatmarkas üdítőre ami megjegyzem jobb mint valami 70es évekbeli szörp!
Azóta nagyon sértve érzem magam.
És nektek is 22 főre kell gyümölcsöt vinni olyan gyakran?
Az teljesen normális dolog, hoyg egy meghatározott márkát fogadnak csak el, mert a különbözö saját márkás cuccok közt igen nagyok a különbségek, emellett föleg nem az íze az érdekes, hanem az összetétele.
Kßepzeld el, ha hetente más-más valamilyet kapnának, akkor nem lehetne követni, ha valamelyik gyereknek problémás egyik vagy másik, illetve az eltérö minöség/összetevök miatt is lehetnének gondok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!