Szerintetek jogos kissé a felhàborodàsom?
125 e eszközpénz:
egy csomag nyomtató papír 1000ft egy 25 fős csoportban, legalább 2cs elfogy (nem csak rajzolásra, ollóval tanulnak vágni, nyomtatnak rá színezőnek, ragasztani tanulnak) egy hónapban.
Tehát 10 hónapra 20e
Patron a nyomtatóba, Szines ceruza, zsírkréta, filc stb Ezeknek csomag ára is kb 500 és 1000 ft között van (nyilván nem a leggagyibb s.art veszik, ahogy itthonra sem azt vesszük mert nem tart semeddig és szinük sincs) Gondolom nem 1 csomag van, lévén h 25 fő nem tud osztozni rajta. Így kb 2-3 havonta cserések ezek is hiszen a hegye kitörik, a kupakot elfelejti visszatenni beszárad stb.
Gyurma. 500ft szintén több csomaggal. És mivel összekeverik a szineket, ezeket már szétszedni nem lehet, kidobós. Tehát pótolni kell, tegyük fel h csak havonta.
Szines papírt, ragasztó, stb
Mi itthon havonta veszünk papírvágó ollót, mert szétesik a gyerek kezében.
Egyéb apróságok: fakanál bábu, elemes mécses a töklámpásba stb....
Szerinted ez mégis mennyit tesz ki 10 hónapra?
150e rendezvény pénz: 1 gombóc fagyi (nálunk) 300 ft. Ha sétálni mennek betérnek a fagyizóba is egy egy alkalommal.
Állatsímogató (házhoz jön) 40e ért
Tűzoltó/rendőr bemutató 50eért jönnek ki
Hangszer bemutató: 20ezer
Előadás tartó a környezetvédelemről:10ezer
És még sorolhatnám.
Kérj egy elszámolást, és meglátod hogy milyen kiadások vannak!
Lehet itt lopással rágalmazni az óvónőket, de azért gondolkodj h mégis mi mennyibe kerül, és egy 25fős csoportra mennyi kell belőle
Bizonygathatod itt hogy senki nem írt konkrétumot, de ezt sokan kifejtették már! Csak úgy tűnik te nem értesz csak a számszerűsítésből.
Nem kellene ilyen stílusban nyomni. Én is meg vagyok győződve arról, hogy kapnak az ovik az önkormányzattól is pénzt, nehogy azt hidd, hogy mindent a szülők vesznek meg. Nálunk még karácsonyra játékra is jutott.
De ha már számszerűsíted a papírfogyasztást, ugye Te se hiszed, hogy 25 óvodás 1000 EZER db papírlapot elhasznál egy hónapban? Vicces lenne.
Amúgy nálunk ezen is spóroltak, a szülők vittek a munkahelyről használt papírt, aminek egyik oldala üres volt és arra firkáltak. A ceruza és zsírkréta se fogy ám olyan gyorsan, hogy tömegével kelljen vásárolni. Saját szememmel láttam, hogy a nagycsoportban beadott tolltartónyi színesceruza semmit se kopott kb, de hiszen alig is használták, kötött program, mondókázás, körjátékok, szabad játék. Egy napból minimálisat töltenek az asztal mellett. Meg merem kockáztatni, hogy óriás túlzás ez, hogy annyira fogy a ceruza. Filcet nálunk nem használtak, gyurmát szintúgy. A vízfesték is elég sokáig használható.
A bevitt édességgel kapcsolatban pedig többször jártunk úgy, hogy a gyerek kedvencét vittük és mesélte, hogy anya az nem is lett kibontva. Mindig vittünk ennek ellenére. Akárki akármit mond, vissza sose adták.
A felsorolt programok nagy része luxus, házhoz hívni zenekart stb enélkül felnőttünk mi is. Zene napján nálunk zenész szülők jöttek hangszert bemutatni és alkalmanként az óvónők tartottak bábelőadást. Kiránduláson kívül nem vitték őket sehová, de ez miatt se hiszem, hogy hátrányt szenvedtek volna.
Eszközpénz + csoportpénz 275.000,- ft és nem lettem meggyözve, hogy ennyi pénz kell papírra, ceruzára, 10 hónapra
A programra szedett pénz nincs is benne..
"A felsorolt programok nagy része luxus, házhoz hívni zenekart stb enélkül felnőttünk mi is"
Na látod! Pont ez minősít!
Én meg felnőttem úgy h a kútból húztuk a vizet, nem folyt a csapból!
De azért a gyerekemnek csak biztosítottam h ne így kelljen! 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!