Szerintetek jogos kissé a felhàborodàsom?
Nézd, ha van nálatok 25 szülő, és egyedül neked esik nehezedre kifizetni ezt a mai világban jelentéktelen összeget, és itt sem ért veled egyet a többség, akkor nyilván nem veled van a baj, ugye?
Valószínűleg onnan fúj a szél, hogy csesztél befizetni, amit a közösség vállalt és most szálka vagy a rendesen fizetők szemében. Aztán idejöttél megerősítésért. Ne fizess semmit, mert mint te is írtad, nem kötelezhetnek rá. Aztán ugyanilyen nagy mellénnyel vállald azt is, hogy a többieknek ez szúrni fogja a szemét. A gyereked meg ne használja azt, amit a többi "nyalis" szülő vesz.
Az értékrenddel is az a baj, hogy mindenkinek más. Mert szerinted nem pénzzel kell gyereket nevelni, szerintem meg pénz nélkül semmit nem adnak. Nekem igenis igényem, hogy a gyerek zenei előadásra, bábelőadásra, kiállításra menjen. Ezek nincsenek ingyen, mint a kultúrális programok általában. Gondolom te sem jársz színházba, mert minek azt, mikor a falunapon ingyen hallgathatod meg a Matyi és a hegedűst.
Úgyhogy ne fizess semmit. Simán el lehet úgyis lenni 3 évig. Ha az óvónők és a többi szülő rendesek, akkor a gyereked ebből nem érzékel majd semmit. Nekünk is volt a suliban pár gyerek, akinek az osztálypénzből összedobtuk a kirándulást, pedig az ő szülei is ilyen "én nem nyalizok a tanárnőnek, ki lehetne menni a közeli erdőbe is túrázni" hozzáállásúak voltak.
A válaszaidból egyre inkább azt érzem, hogy a semmire vállaltál gyereket, hiszen egy gyereknek csak szeretet kell. Aztán most jött az arculcsapás (legkésőbb az ovinál mindig jön) hogy Isten nem ad minden báràny mellé legelőt.
Tedd félre a gyereknek. Az ovis évek alatt kemény 50ezret félre tudsz tenni.
Amúgy szerintem ne az óvónőknél indulj el, hanem az önkormányzatnál, hogy legyenek szívesek több pénzt adni az ovinak. Meg ingyen színházjegyet, ingyen kirándulást, több gyümölcsöt (az INGYENES ebéd mellé) és lehetőleg ne mindig csak almát. De szerintem még jobb, ha egyenesen Orbán Viktornak írsz, részletesen felsorolva, mi mindent kellene az államnak fizetni.
Mert azt mégsem várhatod, hogy az ország összes óvodása ridegtartásban legyen csak azért, mert te még mindig úgy érzed, hogy a szaros 1700 Ft-od akkora összeg, hogy azzal már a zsebedben van két óvónő és két dajka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!