Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Szerintetek jogos kissé a...

Szerintetek jogos kissé a felhàborodàsom?

Figyelt kérdés
Szóval.. Adott egy ovi, kiscsoportosok vagyunk, nem ismertük eddig, hogy Ilyen szabàlyok és "követelmények" vannak. A szülõk év elején megszavaztàk, hogy havi 500ft\hó csoportpénz, 700ft\hó rendezvény pénz, emellett 3000ft\félév eszközpénz. Ezen kívül hetente gyümölcsnap mindenkinek vinnie kell hetente gyumolcsot.. Ha pl. Karàcsonyi "buli" vagy ilyesmik vannak külön suti, udito stb. Ugye ha jól tudom az ovi az ebéd pénzen kívül n nagyon követelhet penzt, de õket ez nyilvàn ne érdekli. Tisztasàgi csomagot az önkormànyzat àllja. Nos, van az a szokàs is, hogy aki visz\nem visz gyümölcsöt annak a neve mellé a falon tesznek egy úgymond hiànyossagi jelet vagy nem is tudom mit a lényeg, hogy Tudja mindenki melyik gyerek szülõje nem visz gyumit. (Ami mar Szerintem onmagaban is megalazo) , fogalmam nincs mire kell ennyi penz, ha meg a tisztasàgit is àllja az önkormànyzat. Csak Szerintem tulzas kicsit ez a kovetelozes, vagy en vagyok maradi mert falu helyen laktam es Ott szo nincs Ilyen osszegu penzekrol, sot meg csoportpenzrol sem. Ez pedig varos. Ti mit gondoltok? Tulreagalom es be kellene allnom a sorba a tobbi bologato szulohoz, vagy finoman alljak ki a csendben marado szegyentol felve, szegeny sorsu csaladok neveben is?
2020. jan. 17. 21:11
 121/172 A kérdező kommentje:
Persze, hisz kell egy indok ami miatt a szulok hozzajarulnak a koltsegekhez, ne legyetek mar ennyire de ennyire butak.. Te jo eg, hanyszor magyarazzam meg el?
2020. jan. 21. 13:34
 122/172 A kérdező kommentje:
Ha nem fizetne senki, akkor bezarna az ovoda? 😮😮 miert nem probaljatok ki, hogy igy lenne-e? Jaaa akkor muszaj lenne hozzanyulni az allamtol kapott penzhez ugye :)
2020. jan. 21. 13:35
 123/172 A kérdező kommentje:
De tudjatok van az a mondas, hogy okos enged.... :) vitazzatok nyugodtan, velem semmire sem juttok ugysem. Ha ettol jobban alszotok akkor csak hajra, irjatok le a gondolataitokat.
2020. jan. 21. 13:37
 124/172 anonim ***** válasza:
100%
Az óvoda nem zárna be, viszont egész évben almát ennének, nálunk sok kis kézműves dolog kimaradna, gyerekek az elhasznált, tönkretett játékokkal játszanának és anyáknapjára kapnánk egy rajzot maximum. Imádják az óvodai programokat, Zoopedagógiát kivétel nélkül, havi színházat is, de valószínűleg ezek is elmaradnának. Viszont pár tízezret félrerakhatnék neki, igaz közben sokkal többet elvennék a kis óvodai életéből, mert nem mindegy nekem, hogy tölti. Szarrágó vagy, bárhogy is magyarázod az ellenkezőjét.
2020. jan. 21. 13:45
 125/172 A kérdező kommentje:
Ne haragudj de megis mit jelent az a szo, hogy szarrago?
2020. jan. 21. 14:06
 126/172 A kérdező kommentje:
Ugy latom te nem tudod csak mondod...
2020. jan. 21. 14:06
 127/172 A kérdező kommentje:
Reggeltol estig irhatod a nyalis luvnyak szoveget, mogetek allni biztos nem fogok. Faj neked, hogy nem nyalom ki az ovoda valagat? Nalatok ha ez a megszokott, semmi penzert sem akarnek meg csak megismerni sem titeket.. Mindenhova adtok, nyaltok mert feltek ellentmondani, mert ehhez mar beszarik vagytok. En nem vagyok az, irj meg szep megjegyzeseket akkor sem fogom fizetni egy allami ovodat. Soha nem leszek olyan ostoba, mint pl te. Bocsi.
2020. jan. 21. 14:09
 128/172 A kérdező kommentje:

Azert hasznalnak ki titeket az ovodak, mert ennyire sotetek vagytok! Ennyire....

En szegyellem magam, hogy mas szulok ennyire ostobak, hogy mindent megesznek amit elejuk tolnak... Sajnallak, tenyleg mar csak sajnalni tudlak, hogy soha sem fog megjonni az eszed.

2020. jan. 21. 14:11
 129/172 A kérdező kommentje:
EN SOHA NEM FOGOM TAMOGATNI AZ OVODAT, SEM ISKOLAT. Ha nem tetszik, tudod hol kell kinyalni, profi vagy ebben :)
2020. jan. 21. 14:12
 130/172 anonim ***** válasza:

"Ha nem fizetne senki, akkor bezarna az ovoda? "

Igen!

A szülőfalumban bezárt az óvoda és az iskola is!

Az onkormányzatnak nem volt pénze fenntartani!

A legközelebbi iskola pl 25 kmre van (és igen gyér a buszközlekedés)

Ovi a szomszéd faluban (kitudja meddig)

Biztos az óvónők (akik mind falubeliek) direkt ellopták a pénzt (ők hozzá se férnek) mert szeretnek munkanélküliek lenni illetve 25-30kmre járni dolgozni!

Tisztában vagyunk vele hogy téged nem lehet meggyőzni!

Ez látszik az utoljára 2018ban frissíthet kormányunk által finanszírozott weboldalról bemásolt kus szösszeneteden.

Még az elején azt írtad h te másokért akarsz kiálni ezügyben. Végül mégis oda jutottunk h soha nem szponzorálnád az óvónőket stb.

Még mindig nem értem hogy miből gondolod h lenyúlják a pedagógusok ezt a pénzt?

Mert te ezt tennéd?

Szerinted mi naívak vagyunk és nyalizunk az óvónőknek, mert beadjuk ezt a JELENTÉKTELEN összeget havonta? Hisz szeretnénk hogy a gyerekeink ne megőrzőben legyenek, hanem tartalmasan, jól érezve magukat húzzák le azt a legalább 8 órát amit ott töltenek.

Elkeseredett vagy! Mindenkit támadsz, és mindenkiében a rosszat látod. Olyan dolgokat feltételezel (az óvónőkről és rólunk is) amikre semmi alapod nincs.

Az írásaidból lerí az iskolázatlanság és a féltékenység (mert minket a férjünk pénzel, vagy hogy is írtad)

Nevetséges amiket írsz!

Nem kell "beállnod a sorba"

Lehetsz szájkaratés itt az anonim fórumon!

Ettől még az ide írt anyák tudják, h te nem kértél elszámolót soha!

És miért is adnának olyanról elszámolást amihez semmi közöd! Hiszen te egy fillért nem adtál be a közösbe!

De gondolom a gyerkőcöd azért megkapta a mikulás csomagot!

Lenézel másokat (buták, naívak stb) miközben a saját szavaidnak is ellentmondasz!

2020. jan. 21. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!