Szerintetek jogos kissé a felhàborodàsom?
Az a röhej, hogy te egy elvet siratsz, ami világ életében csak elv volt. A te gyerekkorodban is kellett eszközöket beadni, de lényegesen kevesebb volt a választék.
1 fajta büdös gyurma, 1 fajta tempera és kész. Van fogalmad róla, hogy most milyen technikákat, eszközöket használnak? Pl. levegőn száradó gyurma, pasztell kréta, akril festék. Ezek drága dolgok.
A játékok sem úgy amortizálódnak 20-30 gyerek között, mint otthon.
Az elszámolást hiányolod, az megintcsak ritka eset lehet. Mint írtuk többen is, bármikor kérhetjük az SZMK-s szülőt, hogy mutassa meg a könyvelést. Mindenre számla ellenében kapnak pénzt az óvónők. Kérd számon te is!
Utolsó hol élsz? En Bp, de ilyeneket aztán nem használtak, pasztellkréta, akril festék, levegőn száradó gyurma? Nem is tudnák ezeket kezelni. Fénymásolópapírt kértek külön vinni, dossziékat is úgyhogy kábé nekem se volt lövésem, hogy mire költik a havi 1000.- ft csoportpénzt. Filctoll se volt. Utolsó évben még saját tolltartót is kértek vinni színes ceruzákkal, hogy gyakoroljanak az iskolára.
Még általános iskolában sem kértek eddig ilyen drága dolgokat. Elsőben is csak vízfesték és a legolcsóbb gyurma kellett.
Az elszámolás jó dolog, akkor látná a kérdező, hogy mire megy el a csoportpénz.
Nálunk eszükbe se jutott elszámolni.
54-es vagyok. Pesttől 30km-re, kb. 35 ezres kisváros, 10 óvoda van. Ebből az egyik 8 csoportos, kb. 200 gyermeket nevelő óvodában dolgozom.
Itt mindez van, és nem csak a nagycsoportosok férnek hozzá, hanem minden kisgyereknek megmutatjuk a használatát, elérthetőek számukra bármikor.
Külön eszközpénzt nem kér egyik csoport sem, a havi 700Ft-ból gazdálkodják ki.
55-ös, ezeket nem kérik a szülőktől, hanem veszik az óvónők a csoportpénzből, hogy a gyerekek találkozzanak ezekkel a dolgokkal, kipróbálhassák. Rengeteg kézműves tehetség van, aki otthon nem jutna ilyen lehetőséghez, mert a szülő sem ismeri vagy érthető módon nem szeretne 4000Ft-ot kiadni egy 12 darabos pasztell krétáért.
Fel lehet ezek nélkül is nőni, de az óvoda nem csak gyermekmegőrző. Értékeket és tudást szeretnénk adni a gyerekeknek.
Van pasztell krétánk itthon, nem sajnálom én se a pénzt az alkotásra, igaz nem került olyan sokba.
De az oviban semmi extrább dolgot nem használtak nálunk. Lehet a kérdezőnél is hasonló a helyzet, azért elégedetlenkedik.
Azt láttam, hogy karácsonyra például lettek vásárolva új játékok, szóval nálunk senki nem is szorgalmazta az elszámolást, kifizettük, amit kellett.
De ha nincs mondjuk látszatja a befizetett összegeknek és ez zavarja a kérdezőt, azért még nem ingyenélő.
Azt se lehet tudni, hogy van-e több gyereke esetleg, mert mindenhol fizetni kell, sok kicsi is sokra megy.
#53\57-es
Koszonom a bokokat, annyira orulok, hogy mentalista is vagy. :) bar azt rosszul olvastad ki a gondolataimbol, mert egyaltalan nem dohanyzom ;) en meg az ilyenektol vagyok ki, mint amilyen te is vagy. Naiv... Es befolyasolhato. Barmit elhiszel mert ok ovonok, automatikusan nem akarjak atb*szni a fejedet ;) de hat ha ilyen hulye vagy mar bocs, akkor boldgulj tovabbra is, engem aztan nem sirat meg a szanalmas felfogasod :D innentol pedig tenyleg irogathatsz sajat magadnak, mert ezekkel a nyalizos, buta szulokkel mar tenyleg nem tudok mit kezdeni. Butan fogsz meghalni ha igy folytatod, bocsi... Nezz utana a dolgoknak es ne az ovineniknek higyj el mindent, ebredj fel, itt a penz az ur. Na viszlat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!