Aki örökbe adta a babáját, hogy tudta feldolgozni? Hogy élt tovább? Nem bánta meg? Lettek még gyerekei? És, aki elvetette a babáját?

Figyelt kérdés
Terhes lettem, mert felelőtlenek voltunk és hülyék és most életünk legnehezebb döntése előtt állunk, amibe sajnos mindenkit beavattunk. A barátom és az én szüleimet is. Mi a barátommal úgy gondoljuk, hogy önzőség elvetetni a babát, örökbe adni pedig nem tudnánk. A szüleink szerint önzőség megtartani, az abortuszt találják a megfelelő megoldásnak, nyilván nagy beleszólásuk van, mivel rájuk lennénk utalva nagyon sok tekintetben, értem én, hogy nem lehet kéretlenül ilyen feladatot rakni a szüleink vállára, akik már felneveltek minket és a testvéreinket.Az örökbe-adás is felmerült,hogy jobb szülőket kapjon a kisbaba nálunk. Szerintem lehet, hogy nem rögtön, de idővel mi is jó szülők lennénk... Nagyon bizonytalanok vagyunk, tájékozódni szeretnénk, tapasztalatokat, véleményeket, információkat várunk.

2014. márc. 21. 21:54
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
.
2014. júl. 26. 09:09
 52/58 anonim ***** válasza:
Nagyon eltűntél ...O.O Hogy s mint alakultak a dolgok ?
2014. júl. 26. 09:39
 53/58 anonim válasza:
44%
Örülök, hogy megtartottátok a babát. De ezt a sok abortuszt pártoló választ, nem tudom szó nélkül hagyni. Az abortusz gyilkosság. Nyugodtan nézzetek róla filmet, hogyan menekül az az icipici embrió az őt megölő eszköz elől. Ha nem sajog bele a szívetek, nem tudok rátok mit mondani. De aki ennek az ő gyermekét kitenné, annak tényleg alaposan magába kéne néznie. Én elhiszem, hogy nehéz dolog 19 éves vagyok, főiskolára járok, eszemben sincs gyerekvállalás. De teszek is ellene, hogy ne legyek terhes. Igaza volt az egyik válaszadónak: lábra kell állni, és fel kell nevelni azt a gyermeket! Ha pedig nem megy, ott az örökbe adás. Mert az abortusz önzőség: saját magad nem akarod azzal bántani, hogy mással nő fel a gyermeked nem veled, viszont a gyermeket megölöd, és nem adsz neki esélyt egy jobb életre. Na kinek lenne jó, és kinek nem? Hát persze az abortusz az anyának jó a gyereknek nem. Azért én a helyetekben, elgondolkodnék ezen...
2014. szept. 29. 11:36
 54/58 anonim ***** válasza:
62%

Sok mindent túl lehet élni, anyagilag pláne.

Én a mai eszemmel egy abortuszba sem mennék bele.

A gyereknek az a legjobb, ha megszületik.

Kínzó a gyermeknek is az édes szülőnek is az lehet, ha örökbefogadott, de mégiscsak jobb, mint ha meg sem születne. Önzés azt gondolni, hogy "de majd nem tudom, hogy merre jár, ha nem velem lesz!).

Bármikor születik egy gyermek, ha felnő lehet új életet kezdeni a szülőknek, kiélheti akkor is magát a fiatal házaspár, ha fiatalon nem is volt lehetőségük.

Így is úgy is van egy csomó válás, oly mindegy.

Mi a garancia, hogy ha huszon-harminc évesen köttetik a házasság, születik a gyermek, akkor az tartós házasság lesz és tutira jókor jön a baba.

Én soha nem mondanám a saját gyerekemnek vagy a párjának, hogy vetesse el a gyereket - megoldanánk valahogy...

Én ezt gondolom a 40-es éveim elején, a saját életem tapasztalatainak tükrében.

2014. szept. 29. 14:11
 55/58 anonim válasza:
0%
Abortusz??? Csak olyanok adjanak tanácsot, akiknek már van gyerekük. Mindenki más véleménye lényegtelen
2014. okt. 8. 16:17
 56/58 anonim válasza:
tartsd meg mert a tiéd és senki másé,az abortusz gyilkosság,az örökbeadás nem megoldás! mond ezt el mindennap a tükörben
2015. jan. 4. 23:52
 57/58 anonim ***** válasza:
Mi tortent azota, hogy vasgtok kerdezo???szerintem sokan kivancsiak!:)
2015. jan. 5. 08:17
 58/58 anonim ***** válasza:
Hogy vagy Kerdezo?
2016. ápr. 23. 10:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!