Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan lehet feldolgozni az...

Hogyan lehet feldolgozni az abortuszt?

Figyelt kérdés
Sajnos a párom úgy néz ki hogy nem akarja. most vesztettem el a munkám így egyedül nem tudom vállalni, mert még ha szerzek is munkát, nem lesz hova mennem. (mert így biztos nem tudok együtt maradni vele)Nem tudom, hogy mit csináljak. Azt mondják, hogy legyek önző és magamat nézzem. De akkor lennék önző ha megtartanám. nagyon abortuszellenes vagyok és rettegek....nagyon szeretném ezt a babát!!!
2013. nov. 25. 09:44
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
76%

Ha már most ezt érzed, örökre tönkre teszed magad, ha eldobod magadtol. Ő nem tehet semmiről és Te vagy az anyukája, akart jönni Hozzád, ha már a pocidban van! Egy baba maga a csoda a kis nehézségekkel együtt! Egy barátnőm szinte gyerekként terhes lett, maga is nevelointezetben nőtt fel és anyaotthonba ment, azt hitte sose lesz senkije. Most boldog feleség, két gyerekkel! Néha probatetelek vannak és a felhotlen boldogság nem egyből jön.

Sok sikert, boldog babavarast, mert szertintem megszulod a kicsit. Már most látszik, h jó anyuka leszel és imádni fogod, ha így beszélsz Róla.

Üdv: egy másfél éves Tunderke anyukája. ;-)

2013. nov. 25. 10:46
 2/36 anonim ***** válasza:
83%

ha ennyire szeretnéd a babát, és elveteted, sosem leszel túl rajta. mi ugyan együtt vagyunk a párommal, de igen nehéz körülmények között jött a baba, (fősulira jártam, párom minimálbért keresett akkor még, albérletben lakunk), de úgy voltam vele, mindent meg lehet oldani, bár nem lesz egyszerű. nem vet fel minket a pénz, de megvan mindenünk ami fontos, és boldogok vagyunk. nem is tudom mi lenne velem az én 8 hónapos imádott kisfiam nélkül.

szóval alaposan gondolt át, mert visszacsinálni már nem tudod utólag, ha esetleg megbánod a döntésed.

2013. nov. 25. 11:08
 3/36 anonim ***** válasza:
100%

Mérlegeld a lehetőségeidet. Ha megtartanád lenne valaki, akire számíthatnál? Nagyszülők, testvér..stb.

Az apa azért anyagilag valamennyire támogatna? Mennyi munkaviszonyod volt? Ha jókor mész el álláskeresésire, kapnál gyed-et?

Nagyon sajnálom, lelkileg biztosan nagyon nehéz. Ha semmiféle segítséged nincs, akkor így nehéz babát vállalni. De ha van bármi kapaszkodó, gondolkodnék.

2013. nov. 25. 11:36
 4/36 anonim ***** válasza:
100%

Az abortusz a leírtak alapján biztosan nem a te utad. Az elveiddel sem fér össze és szeretnéd is a babádat.

Ha túl vagy már a kezdeti sokkon, akkor muszáj lesz higgadt fejjel átgondolni, amit az előzők is írtak. Minden lehetséges segítséget számításba kell venni: a rokonokét, az önkormányzatét, az anyaotthonét, az esetleges új munkahelyét. Tudom, sovány vigasz, de ennél már csak jobb jöhet. Nézz körül a bölcsikben, beszélj velük, mikortól vihetnéd, ha a szükség úgy hozná.

Egy gyermeket vállalni sosem önzőség. Babaruhákkal, babakocsival, járókával tudlak segíteni.

2013. nov. 25. 13:22
 5/36 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a bátorítást!!! Nos, apuka ma érkezik haza külföldről szóval még nem beszéltük át. DE nagyon tartok tőle hogy nem fogja vállalni. Pedig ha együtt maradnánk akkor semmi baj nem lenne. akkor megtudjuk oldani. Ameddig csak lehet dolgoznék. Akkor még a gyedre is lenne esélyem. Nem tudom hogyan győzhetném meg hogy nem olyan tragikus a helyzet mint hiszi. Mindkettőnket váratlanul érte. De én a kapcsolat elején megmondtam, hogy ha jön, marad.

Sajnos egy két baráton kívűl nincs segítségem, de ők talán érdemben nem is tudnak segíteni. Van aki adna babaholmikat. Utána néztem egy csomó mindent be lehet szerezni ingyen vagy olcsóbban. Itt elsősorban az a bajom, hogy azt szeretném kitalálni, hogy hogyan vállalhatnám akár egyedül is. Én tönkremegyek ha abortuszra kell mennem. És kockázatos. lehet hogy kicsi az esélye h szövődménye lesz. de van. és sosem tudhatom, hogy én leszek-e a kivétel.

Kedves utolsó! Nagyon köszönöm a felajánlást ez nagyon jól esik!!!

2013. nov. 25. 13:50
 6/36 kürasszír ***** válasza:

Vannak segélyszervezetek, anyaotthonok, szeretetszolgálatok, egyházak, nézz körül és érdeklődj, miben, mennyire és hogyan tudnának rajtad segíteni.

Szerintem kell hogy legyenek válságterhességekre specializáltak is, amelyek az egyedülálló, várandós nőket / kismamákat támogatják. A gyereked és a saját magad jól felfogott érdekében ne félj segítséget kérni, az sosem szégyen.

Sok szerencsét kívánok az előtted álló dolgokhoz, és sok boldogságot a gyerkőchöz! :)

2013. nov. 26. 18:07
 7/36 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm Mindenkinek aki bátorított!

De sajnos a józan ész és a realitás győzött. Nem tarthatom meg a babát. :(

Ha itt az ideje akkor tudni fogom, mert mérlegelnem se kell majd.

Nagyon fáj, de így lesz a legjobb...

Azt mondták körülöttem sokan (akik az abortuszt javasolták), hogy legyek önző és magamat nézzem, mert majd lehet még babám.

Én akkor lennék önző, ha megtartanám...

2013. nov. 26. 19:26
 8/36 anonim ***** válasza:

Ha valóban abortuszellenes lennél, megtartanád, és fel se merülne ez a kérdés.

Nincs ezzel semmi gond, csak nem kell mártírkodni.

2013. nov. 26. 22:44
 9/36 anonim ***** válasza:

Nekem is az a furcsa, hogy hogyan lehetett ezt kb 48 óra alatt eldönteni... Ennyi idő alatt garantáltan nem lehetett számba venni az összes lehetőséget.

Én is úgy érzem, a kérdés nem volt valójában kérdés.

2013. nov. 27. 06:52
 10/36 A kérdező kommentje:

Úgy hogy tegnap előtt jött haza a párom külföldről, tegnap átjött a sógornőm (akinek már van egy 2 éves kislánya és volt két abortusza)és leültünk átbeszélni. Ő pontosan tudja, hogy hogyan működik a dolog, mert végig csinálta.

Azért mert valaki abortuszellenes még dönthet mellette.

Nem biztos, hogy az a felelőtlenség meg szemétség ha nem tartom meg. A mi helyzetünkben az lenne felelőtlenség ha maradna.

Semmink sincs. A párom külföldön dolgozik, de már 4 hónapja nincs fizetés. Én két hete vesztettem el a munkám. A párom szüleinél lakom (mert nem is lenne hová mennem). A saját családomra semmilyen értelemben nem számíthatok. DE anyagilag a párom szüleire sem támaszkodhatunk, nem szülhetek gyereket a nyakukra.

A Páromnak haza kellene jönnie. Így neki is és nekem is azonnal kellene munka. Azonnal kellene pénz albérletre (kaució, lakbér)De próbaidősök lennénk és ha egyikünknek mégse maradna meg az állása akkor máris szarba vagyunk, mert egy fizetésből nem lehet albérletben megélni. Azonnal kellene pénz az esetleges vizsgálatokra (és hiába sztk, sajnos csak elméletben van ingyen)Vagy van ami alapAzonnal el kell kezdeni beszerezni a babának dolgokat. És bár tudom, hogy sok dolgot beszerezhetek ingyen (ismerősöktől néhány ruhát, eszközt) de nem mindent.

És a sornak még nincs vége...

Ennyi mindenre 9 hónap nem elég. és i is beleroppannánk. Csak a kapkodásról és idegeskedésről szólna, nem pedig a boldog babavárásról.

A szívem szakad bele...és óriási harcot vív a szívem és az elveim az eszemmel, de az utóbbira kell hallgatnom.

Ha megtartanám, egyedül maradnék...

Az lenne felelőtlenség...

2013. nov. 27. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!