Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortuszt feldolgozni hogy lehet?

Abortuszt feldolgozni hogy lehet?

Figyelt kérdés
14 éve volt egy abortuszom. Nagyon megbántam, sosem bocsátom meg magamnak. Azóta sem tettem túl magam rajta. Most már szeretnék babát, de egy éve nem jön össze. Biztos vagyok benne, hogy ennek is köze van hozzá. Aki átesett ezen hogyan dolgozta fel? Elítélő válaszokat nem kérek, légyszi csak kultúráltan.
2012. febr. 23. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Nehezen.

Nekem 7 éve volt, nagyon szerettem volna megtartani, de apuka lelépett. Muszáj volt. Aztán megismertem a férjem, nem sokkal később már a babát terveztük. Féltem nagyon, mi lesz, ha nem sikerül. Második hónapban sikerült. Nehéz volt a terhesség, koraszülött lett a babám, de makk egészséges. Lassan 4 éves a nagyfiú.

Viszont a kistesóra évek óta várunk. Közben kiderült, pcom van. Nagyon elkeseredtem és depressziós lettem, szidtam magam, ez azért van, mert nem tartottam meg az első babát. Ha nem lett volna a kisfiam, nagyon mélyre zuhantam volna. DE összeszedtem magam, mindent megtettem, hogy a pcom jó kezekben legyen. Tudtam, hogy sikerülni fog és láss csodát, 2és fél év után sikerült. Már a 18. hétben járok a második fiunkkal.

Én is rengeteget gondolok rá, főleg az abortusz évfordulója környékén. DE nem szabad a múltban élni, nincs értelme, a jövőbe kell tekinteni, ott a megoldás.

Most, hogy 1 éve már nem jön a baba, menjetek tovább, vizsgáltassátok ki magatokat, hogy kiderüljön, miért nem sikerül. Sok esetben pici probléma van.

Fel a fejjel! És mihamarabbi babásodást!

2012. febr. 23. 13:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia, ezt a kérdést én írtam ki, vannak biztató válaszok, remélem kicsit tud segíteni. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Megnyugvást kívánok a lelkednek. A baba egyáltalán nem biztos,hogy az abortusz miatt nem jön össze, más okai is lehetnek, többek között akár a stressz is és az önmarcangolás, próbálj meg megbocsájtani magadnak.

2012. febr. 24. 08:40
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ha egyedül nem megy kérjetek segítséget szakembertől.

A belinkelt oldalon van ilyen elérhetőség!

2012. febr. 24. 09:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ebben az esetben a megbánás már csak eső utáni köpönyeg. Ezt akkor kellett volna alaposabban átgondolnod, mikor az abortusz kontra megtartás közt dilemmáztál. Én azért nem tartottam meg, mert NEM akartam gyereket, szóval mondhatjuk, hogy érzelmi alapon döntöttem. Ha vágytam volna arra a gyerekre, tuti megtartom, de mivel megmondom őszintén, hogy inkább elborzasztott a tudat, hogy innentől gyereket fogok 0-24-ig nevelni nem pedig melegséggel töltött el, nem volt kétséges, hogyan döntök. Nagyon szerettem az akkori páromat, de sem az a kapcsolat sem az az életszakaszom nem volt alkalmas erre. De a legfontosabb, hogy NEM akartam én se gyereket. Próbáld elfogadni, hogy akkor ezt a döntést láttad helyesnek. De nem ártana igénybe venned szakember segítségét, ha ennyi idő után is gátol téged ez a dolog a mindennapjaidban. Egyébiránt biztos vagyok benne, hogy a most már kívánt baba is a lelki tusád miatt késik.
2012. márc. 13. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!