Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan dolgozzátok fel magzato...

Hogyan dolgozzátok fel magzatotok elvesztését (spontán) vagy az abortuszt?

Figyelt kérdés
Hány hetesen veszítettétek el? Mit kezdtek azóta az életetekkel? Milyen segítséget kaptok/kértek másoktól a feldolgozáshoz?
2012. jan. 16. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:

7 hetesen volt nemrég...

nagyon megviselt, segítséget másoktól nem kaptam...megpróbálom magamban lerendezni...iszonyatosan nehéz..abba belesem gondolok annak milyen nehéz lehet akinek idősebb terhessége megy el, vagy megszületik a baba de meghal...

arra gondolok ha ők fel tudtak állni én is fel fogok!!!!!

Adj időt magadnak, menni fog!!!!!!!!!!Ne keseregj,inkább gondolj a jövőre...lesz majd egyszer egy gyönyörű kisbabád!!

2012. jan. 17. 12:12
 2/4 Disi ***** válasza:
Sokat sírtam... egyfolytában egy héten keresztül. Meggyászoltam. Aztán egy hét múlva visszamentem dolgozni, az nagyon sokat segített, de kellett az az egy hét, hogy el tudjam engedni... Aztán egy évet vártam a babámra aki már 6 hós múlt :)))) Amúgy a páromtól kaptam sok segítséget és az anyukámtól. De ilyenkor úgyis hiába mondják hogy nincs semmi baj, majd lesz másik.
2012. jan. 18. 22:23
 3/4 anonim ***** válasza:

A 22.héten vesztettük el. Indított abortusz volt, meg kellett szülnöm, fejlődési rendellenesség miatt.

Nagyon nehéz volt lelkileg, főleg, hogy az első terhességem a 8.héten szakadt meg, ez a 2. pedig így végződött. Előtte hónapokig próbálkoztunk.

Rengeteget sírtam, a férjem is. Bizonyos dátumoknál még rosszabb volt az egész:(

De azóta már született 2 egészséges gyermekem, és most 5.5 év távlatából ott tartok, hogy nem sírok már, de legbelül nagyon fáj:(

2012. jan. 18. 23:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Én 22 éves koromban teherbe estem. 5 hetes terhes voltam és az abortusz mellett döntöttem. Az akkori párom nagyon nem akarta a babát, de erre nem beszélhetem ki magam, hiszen a végső döntést én hoztam meg. Nem emlékszem igazán rá. Olyan érzés volt, mintha köd lett volna az agyamon és csak arra tudtam gondolni, hogy valahogy bírjam ki, valahogy csináljam végig. Ma úgy gondolom, hogy lett volna más megoldás. Nehéz lett volna, de nem lehetetlen. Gyilkosnak éreztem magam. A nővéremtől kaptam sok segítséget. Korai szakasza még az ötödik hét a terhességnek, az ultrahangon nem láttam még, csak a petezsákot ugyan, de az érzésen ez nem változtatott. Azon, hogy ott fejlődik bennem én pedig megölöm. Nem tudom hogyan tudtam végigcsinálni. Remélem egyszer megbocsájt. Ő, az Isten, a sors, vagy bármi... Ettől függetlenül minden nap gondolok rá. Ne úgy képzeld,hogy minden nap sírok, vagy ilyesmi, de minden nap tudatosítom, hogy élt bennem öt hetet és én nem adtam lehetőséget neki arra sem, hogy láthassam őt.
2012. jan. 19. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!