Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortuszt hogyan lehet feldolg...

Abortuszt hogyan lehet feldolgozni?

Figyelt kérdés

30 éves múltam.

Decemberben volt egy abortuszom.

Két kicsi gyermekünk van, a kisebbik másfél éves,a nagyobbik 3 és fél.

Ő a 3. baba lett volna...

A szívem szakad meg a mai napig, de nem tartottuk meg a babát. Sajnos nehezen tudom még most is feldolgozni, nagyon sokszor eszembe jut még most is, és mindíg azon jár az eszem, hogy vajon jól döntöttünk-e?

Tudom, már nem lehet megváltoztatni a dolgokat.

Ha megtartottuk volna, a 3 gyermek között olyan pici lett volna a korkülönbség: egy újszülött, egy 2 éves és egy 4 éves. Segítségem csak a párom, aki dolgozik. Nincs túl magas fizetése, nekem pedig most GYED van.

Anyagilag nem élünk valami fényesen, alig jövünk ki 1-1 hónapból...

Így nem mertük bevállalni a babát.

Arra is gondolnunk kellett, hogy a gyerekeket fel is kell nevelni, iskoláztatni, segíteni elindulni az életben...

De sajnos nehéz túltennem magam rajta.

Más ezt hogy tudta feldolgozni?

2012. febr. 20. 14:16
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

Huh, fogsz kapni hideget bőven, erre készülj fel! Az emberek nagy része (főleg itt) abszolút ab. ellenes, szerintük akkor is meg kell tartani minden babát, ha azzal a meglévők életét keserítenéd meg... Ha meg tiltakozol, akkor meg jönnek a "miért nem védekeztetek normálisan" dumával.

Pár hét múlva szívesen leszek a sorstársad, mert sajnos én is ilyen helyzetbe kerültem, 3 hetes vagyok.

Egyetlen porcikám sem vágyik újabb gyerekre, fizikailag és lelkileg is elképzelhetetlennek tartom, hogy 3 gyerekes anya legyek. Én azzal "nyugtatom" magam, hogy ez még mindig kevésbé rossz, mint egy nem várt gyerek, akinek igazából senki sem örül igazán, csak megtartják, mert a jó érzés azt diktálja. Aztán meg pár év múlva a másik kettőnek kell sorra nemet mondani dolgokra.

Ááááá, én ezt nem vállalom be, akármennyire is gáznak tartom az abortuszt és félek tőle rendesen.

De attól meg még jobban féle, hogy egy 3. gyerekkel ellehetetlenítenénk a családot és tönkretennénk a gyerekeink életét. Mert az egy hülye duma, hogy ahol kettőnek jut, ott egy harmadiknak is. A 3. az pontosan eggyel több. Vagyis nem 2 gombóc fagyi, hanem 3. És nem 2 állatkerti belépő, hanem 3, stb, stb.

Jaj, már látom előre, hogy le leszek pontozva, ha egyáltalán idetéved még valaki :)

Bocsi, hogy nem pont a kérdésre válaszoltam :)

2012. febr. 20. 18:51
 2/8 anonim ***** válasza:

..nekem is decemberben volt abortuszom, én sem dolgoztam még fel,szívessen beszélgetnék Veled, de inkább privibe....írj ha van kedved!

(nekem is 3.baba lett volna :(((...én nagyon bánom a döntésem már :S....)

2012. febr. 20. 19:52
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

Megértelek és együtt érzek veled!

Itt kérhetsz segítséget!

[link]

4 gyerekes Anyuka

2012. febr. 21. 09:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Első hozzászólónak.Ne vetesd el ,nagyon meg fogod bánni.

Majd csak az ab. után jössz rá igazából,hogy akiről lemondtál az a saját gyermeked,akinek már most az édesanyja vagy és az a pici csöppség élni akar.

Nézd meg ezt a filmet.

[link]

Én is megtapasztaltam azt amit most Te amikor a 4. babával lettem terhes.

Egy porcikám se kívánta.De úgy döntöttém végül hogy marad a baba,most 18 hónapos,kisfiú.

Életem legnagyobb hibája lett volna ha Őt ELVETETEM.

2012. febr. 21. 09:59
 5/8 anonim ***** válasza:

4.-vagyok.

Ezek a pici babák mindent megéreznek!

Megérezte a babám hogy nem olyan örömmel várom az érkezését mint a többi gyermekemet.

3 sima szülésem volt Ő egyedül császáros lett.Ferdefekvés miatt,a kis feje a jobb bordaív alatt volt,a dokinő aki csinálta a császart később mesélte nekem hogy alig bírta kiszedni a babámat ugy be volt oda fészkelődve,mint aki nem akar kibújni.

3,5 héttel hamarabb született de minden rendben volt hála Istennek.

2012. febr. 21. 11:06
 6/8 A kérdező kommentje:

Az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom a múltat megváltoztatni, mert mostmár nem biztos, hogy így döntöttem volna.

Lehet, hogy ostobaság, de azon gondolkozok, hogy egy kicsit később vállalok még egy 3. babát.

De sajnos azt, akit nem tartottam/tunk meg, azt már nem pótolhatja senki! Ezért lehet, hogy el kellene inkább felejtenem az egészet...

Az első hozzászólónak üzenem ,hogy tényleg gondoljátok végig, nem könnyű döntés, tudom. De később már nem lehet megváltoztatni a döntést!

2012. febr. 21. 13:32
 7/8 A kérdező kommentje:
És nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat!!!!
2012. febr. 21. 13:32
 8/8 anonim ***** válasza:

A multat nem tudod megváltoztatni csak elfogadni,hogy egy helytelen döntést hoztatok és aztán megbocsátani önmagadnak és mindenkinek aki/akik az abortusz irányába tanácsoltak.

Ha pedig nem megy keress egy JÓ pszihológust.

2012. febr. 23. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!