Aki örökbe adta a babáját, hogy tudta feldolgozni? Hogy élt tovább? Nem bánta meg? Lettek még gyerekei? És, aki elvetette a babáját?

Figyelt kérdés
Terhes lettem, mert felelőtlenek voltunk és hülyék és most életünk legnehezebb döntése előtt állunk, amibe sajnos mindenkit beavattunk. A barátom és az én szüleimet is. Mi a barátommal úgy gondoljuk, hogy önzőség elvetetni a babát, örökbe adni pedig nem tudnánk. A szüleink szerint önzőség megtartani, az abortuszt találják a megfelelő megoldásnak, nyilván nagy beleszólásuk van, mivel rájuk lennénk utalva nagyon sok tekintetben, értem én, hogy nem lehet kéretlenül ilyen feladatot rakni a szüleink vállára, akik már felneveltek minket és a testvéreinket.Az örökbe-adás is felmerült,hogy jobb szülőket kapjon a kisbaba nálunk. Szerintem lehet, hogy nem rögtön, de idővel mi is jó szülők lennénk... Nagyon bizonytalanok vagyunk, tájékozódni szeretnénk, tapasztalatokat, véleményeket, információkat várunk.

2014. márc. 21. 21:54
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
77%
Igen, minden további nélkül, hisz esélyt adok neki egy normálisabb ÉLETRE. Önzőségnek tartom az abortuszt, hisz a nő, nem, nem anya, csak a saját kényelmét nézi. Igen, nehéz kihordani megszülni, de lenne normális családja. Szerencsére vannak még így gondolkodó emberek, és így kerülhetett hozzánk az imádott kistestvérem is. Ha az ő anyja is az abortuszt választotta volna, most a világ kevesebb lenne egy édes, vagány kissráccal, aki a családunk szeme fénye, és igyekszünk értékekre nevelni, hogy ő is hasznos tagja legyen a társadalomnak.
2014. márc. 22. 18:20
 22/58 anonim ***** válasza:
70%

Azért az nagyon durva, hogy van itt jelentős réteg, aki szerint az abortuszt el lehet felejteni, az örökbeadást meg nem. Tehát azt, hogy rábólintok az embrióm-gyermekem halálára, azt inkább elfogadják, mint, hogy életet adok neki, és egy családot, akiket elég komoly pszichológiai és egyéb alkalmassági alapján választanak ki, és akár én is megismerhetem. Gratula!...

Kedves Fiatalok! Én arra biztatnálak Benneteket a soraitok alapján, hogy gondoljátok át a felnevelés és az örökbeadás lehetőségeit is. A helyetekben mindenképpen folytatnék egy privát eszmecserét azzal a hozzászólóval, aki épp a nyílt örökbeadásra vár, ő mindnyájunk közül a leginkább érintett a témában.

2014. márc. 22. 20:47
 23/58 anonim ***** válasza:
55%
22-es hozzászóló, valóban önzetlen és nagyon nemes cselekedet megajándékozni egy gyermektelen párt egy kisbabával, azonkívül a pici miatt is, aki így lehetőséget kap az életre maximális respect illeti az ilyen vér szerinti szülőket, ugyanakkor én a leendő kismama és kispapa szempontjából vizsgáltam inkább a problémát, hogy nekik mi volna a legideálisabb döntés, mert nem biztos hogy érdemes bárkiért áldozatot hozniuk ha közben ezzel a saját életüket és boldogságukat teszik örökre tönkre...velem ugyanis ez történt és emiatt óva intek mást is hogy ebbe a hibába beleessen...tudom önzőn hangzik, de legjobb ha mindig a saját érdekét, boldogulását tartja elsősorban szem előtt. Az örökbeadás pedig úgy tűnik mindenkinek jó, csak annak a szerencsétlen szülőanyának nem.
2014. márc. 22. 23:17
 24/58 anonim ***** válasza:
27%
Én megtartanám a gyereket kérdezö ! Felelösek vagytok a tetetekért. Annak a válaszodonak piros ment aki a szüleit vádolja hogy megzsarolták hogyha elveteti mehet a hid alá a szülöknek igazok van ha neki nemkell ök talán nyugdijasok felnevelik a gyereket,késöbb az anya mikor korosabb lesz még lehet hálás lesz a szüleinek érte. Az örekbeadásról meg annyit azok i s levannak pontozva akik ellenzik hisz igy a gyerek ha mégse kell tudja élni valahol az életét. Én ahova jártam iskolába sok állami gondozot gyerek volt de ha házhoz kerül ott tényleg otthon érzi magát a gyerek. Neki is jóga van az élethez. gondolj csak bele mi let volna ha téged is elvetetek volna most nem élveznéd az életet. Igy itélkezz kérdezö!
2014. márc. 23. 10:42
 25/58 anonim ***** válasza:
59%

TOMAZIA19 látszik hogy gyereket eddig még csak akkor láttál amikor véletlenül eléd keveredett a sorban a kasszára várakozásnál és halvány lila dunsztod nincs mennyi bajlódás van vele nap mint nap.

Igen, elképzelni könnyű mindig, borzasztóan könnyű hogy milyen lesz, ha neked egyszer gyereked lesz, csupa rózsaszín vattacukor-felhő, az igazi élet azonban nem így működik. Nagyon nem...

Ítélkezni pedig a legkönnyebb. Főleg hogy személyes tapasztalat nem áll mögötte, csak vagdalkozás a vakvilágba. Akit meg szülésre kényszerítettek a szülei, nagyon jó neki, most nevelhet egy gyereket akit nem akart (merthogy szépen magára lett vele hagyva) saját életének örömei, boldogulása, céljai pedig örökre kútba estek.

2014. márc. 23. 12:20
 26/58 anonim ***** válasza:
16%
Képzeld el nekem is van róla fogalmam. Amugy meg nemismersz személyesen szóval nincs jogod itélkezni feletem !! Aki meg csinál valamit válalja a tetei következményét. Gondolj bele ha te se élnél ezen a világon.
2014. márc. 23. 12:25
 27/58 anonim ***** válasza:
53%
Belegondoltam...igen és? Nem is tudnék róla. Ugyanaz lenne mint mielőtt megszülettem és miután meghalok. Az élet szépségeiről csak annak van fogalma, aki megszületett.
2014. márc. 23. 12:31
 28/58 anonim ***** válasza:
52%
Szegény kérdést kiíró fiatalok pedig vállalják a tetteik következményét mert bárhogy döntenek, így is úgy is nehéz lesz.
2014. márc. 23. 12:33
 29/58 anonim ***** válasza:
86%
Sziasztok. En lemindtam a babamrol. Mar nem volt eselyem az abortuszra de mar nem banom lathattam foghattam es elbucsuzhattam. Ismerem a szuloket es ha eszembe jut orulok mert tudom hogy hol van a leheto legjobb helyen es annyi szeretetet kap amennyit csak lehet. Keresd Budai agnest a neten o majd segit neked. Neke. Is o segitett.
2014. márc. 23. 14:47
 30/58 anonim ***** válasza:
83%

Nehéz és súlyos döntés ilyen fiatalon, beszéljétek át a barátoddal és a szülőkkel.

Az abortusz is fájó, meg az örökbeadás is - de máshogy fáj. Míg az abortusz után tudod, hogy egy élet végleg lezárult, addig az örökbeadás esetén bízhatsz benne, hogy a gyerek valahol, valakinél boldog életet él.

Mondom én ezt, akit szülés után örökbeadtak, és örülök, hogy így történt. Sajnos már nem adatott meg, hogy találkozzam azzal a nővel, aki megszült, mivel néhány évvel ezelőtt meghalt. Egyáltalán nem gyűlölettel gondolok rá, hanem becsülöm azért, hogy vállalta a kilenc hónap nehézségeit, azzal együtt, hogy tudta, nem tarthat meg. Hiszem, hogy nem volt könnyű döntés a saját gyerekéről lemondani, de az ő helyzetében azt tette, ami nekem - és gondolom az ő lelkiismeretének - a legjobb volt.

Teljességgel nonszensz pusztán azért az abortuszt választani, mert 'ha már az enyém nem lehet, akkor a másé se legyen,' ahogy ezt néhány megírták! Az abortusszal nem másnak, hanem a halálnak tesznek szívességet.

Ismerek olyan abortuszon átesett nőt, aki évtizedek óta próbálja bebizonyítani magának meg a környezetének, hogy milyen jó anya ő. Egy gyereket elvetetett, egyet felnevelt, akit nevel, arra rázúdítja azt a töménytelen szeretet, ami az abortusz utáni lelkiismeret furdalásából ered. Szóval nem feltétlen egyszerűbb egy meghalt gyerek gondolatával együtt élni.

2014. márc. 23. 15:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!